Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 6. 2013,
14.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Celje NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale NK Zavrč NK Triglav

Sobota, 22. 6. 2013, 14.47

8 let

Za oceno odlično je manjkal le zadetek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mariborčani in Domžalčani so se v nedeljo z ukrajinskima tekmecema razšli brez zmagovalcev, za Domžale z zadetkom debitiral Miroslav Ćovilo, Zavrč je v finalu pokala MNZ Ptuj napolnil mrežo Drave.

Trener Mariborčanov Ante Čačić je na dvoboju z Arsenalom preizkusil postatitev 4-2-3-1. "Iščem nekatere nove rešitve, vedno je še kaj mogoče izboljšati. Bolj kot za novost v sistemu je šlo za preizkušanje določenih zamisli pri načinu igre. Vse z namenom, da bomo še boljši, učinkovitejši. Vztrajam pri tem, da imamo pobudo, nadzorujemo dogodke na igrišču in s to prevlado prihajamo do priložnosti," je dejal Zagrebčan, ki po dvoboju, čeprav ni bilo zadetko, ni skrival zadovoljstva, saj so njegovi izbranci vseh 90 minut počeli prav tisto, kar so se dogovorili v slačilnici. "Imeli smo pobudo, pritiskali tekmece visoko na njihovi polovici igrišča, žoga je dobro, hitro potovala glede na to, v katerem delu priprav se nahajamo. Veseli me spoznanje, da se igralci odgovorno obnašajo, skušajo med tekmo narediti, kar načrtujemo. Vsaka tekma prinese določene informacije, tudi ta jih je. Manjkal je le gol," je poisal hrvaški strokovnjak tretjo preizkušnjo v poletnem pripravljalnem obdobju.

Poleg vratarja Jasmina Handanovića je vso tekmo odigral le še Željko Filipović. Najlepšo priložnost za zadetek je zapravil Dejan Mezga. Njegov strel je zaustavila prečka. Zaigrali so Handanović, Mejač (od 46. Milec), Potokar (od 58. Dodlek), Arghus (od 58. Mevlja), Viler (od 46. Trajkovski), Mertelj (od 46. Dervišević), Filipović, Črnic (od 46. Bohar), Cvijanović (od 46. Mezga), Ibraimi (od 46. Tavares) in Berić (od 46. Mendy).

Domžalčani so po gladi zmagi nad Šentjurjem naleteli na močnejšega tekmeca in remizirali z ukrajinskim klubom Karpaty Lvov, za katerega je v drugem polčasu zaigral tudi občasni slovenski reprezentant Gregor Balažic. Dvoboj v Radomljah se je končal brez zmagovalca, oba zadetka pa sta dosegla nogometaša Domžal. Najprej je v 36. minuti mladoletni Dalmatinec Špiro Peričić, ki je posojen igralec splitskega Hajduka, nesrečno premagal vratarja, v 62. minuti pa je dosegel krstni zadetek za Domžale Srb Miroslav Ćovilo. Nekdanji nogometaš Kopra je tako v dresu dvakratnih državnih prvakov iz mesta ob Kamniški Bistrici debitiral z zadetkom. Trener Stevan Mojsilović je poslal na igrišče naslednjo postavo: Vidmar, J. Balkovec (od 46. Janža), Tirc (od 46. Skubic), Dobrovoljc (od 46. Mijić), Balokog (od 46. Majer), Denkovski (od 46. Kous), Cerar (od 46. Gorenc Stanković), Peričić (od 46. Rems), Draksler (od 46. Ćovilo), Papež (od 46. Parker), Pihler (od 46. S. Vuk). V dresu Domžalčanov sta debitirala tudi reprezentant Antigve in Barbude Joshua Parker ter srbski novinec Miloš Mijić. Domžalčani se bodo v soboto pomerili z beograjsko Crveno zvezdo. Če bo pogodbo z Beograjčani podpisal Slaviša Stojanović, se obeta nepozaben nogometni dogodek, saj je Ljubljančan popeljal Domžale do dveh slovenskih naslovov.

Celjani so v poletnem pripravljalnem obdobju odigrali še drugo tekmo s hrvaškim tekmecem in znova izgubili. Po Hrvatskem Dragovoljcu (0:3) je bil od "grofov" boljši tudi Slaven Belupo iz Koprivnice (1:3). Častni zadetek za izbrance Miloša Rusa, ki bodo danes izvedeli ime tekmeca v prvem krogu kvalifikacij lige Europa, je dosegel mladi reprezentant Gregor Bajde.

Novopečeni prvoligaš na uradni tekmi, to je bilo finalno srečanje MNZ Ptuj, ni smel nastopiti s številnimi hrvaškimi novinci, saj še nimajo pravice igranja. Nastopila je ekipe, ki je predstavljala temelj v prejšnji šampionski drugoligaški sezoni. Zavrč je v Leskovcu zlahka odpravil ptujskega nižjeligaša in njegovo mrežo zatresel kar desetkrat. Strateg Viktor Trenevski je ponudil priložnost naslednjim igralcem: Fink, S. Čeh, Sambolec, Murko, Kokol (od 58. Letonja), A. Čeh (od 58. Buzeti). Kuserbanj, Golubar (od 58. Roškar), Dugolin (od 46. Kouter), Kelenc in Benko (od 46. Sreš).

Članska ekipa Triglava je popestrila dogajanje ob 40-letnici NK Žiri. Kranjski prvoligaš je zmagal z 2:1, zadetka pa sta dosegla Momir Bojić in Milan Đajić. Kapetanski trak Triglava je tokrat nosil Tilen Klemenčič, ki je prve nogometne korake naredil prav v Žireh.

Ne spreglejte