Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 7. 2013,
18.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dušan Kosič

Torek, 9. 7. 2013, 18.14

8 let

Z gledljivo igro po obstanek in uveljavitev nogometašev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pri Triglavu se tudi v novo sezono podajajo s podobnimi cilji kot v preteklih sezonah. Želijo si zagotoviti obstanek v ligi, ob tem pa uveljaviti nekaj obetavnih igralcev.

Triglav ima za sabo že pet sezon med prvoligaši, najvišje pa je bil do zdaj uvrščen na sedmo mesto v sezoni 2010/11. Temu dosežku se je močno približal v pretekli sezoni, ko je bil za mesto slabši. Treba pa je poudariti uvrstitev v polfinale pokalnega tekmovanja. S podobnimi dosežki bi bili pri Triglavu zadovoljni tudi v novi sezoni. "Cilj kluba je obstanek v ligi, poleg tega pa uveljavljati igralce in prepričati gledalce," je zaupal trener Triglava.

Priprave so Kranjčani opravili v domačem okolju. Odigrali so štiri pripravljalne tekme, na katerih so po dvakrat zmagali in izgubili. Zasedba je precej spremenjena, kljub porazu pa so nogometaši Triglava pustili zelo soliden vtis proti precej močnejšemu Rubinu iz Kazana. "Priprave, kot vse druge, so potekale v pričakovanju in dokazovanju, selekcioniranju in iskanju ekipe, ki se bo predstavila na začetku novega prvenstva. Seveda so tekme pokazale tako dobra kot slaba obdobja v igri. Igralci se seznanjajo z zahtevami in jih skušajo čim bolje izvajati, zadovoljni bomo pa takrat, ko bodo na igrišču tudi sami začutili, da so dobri, kreativni, učinkoviti in disciplinirani," je dejal Dušan Kosič.

Iz Triglava sta odšla brata Poplatnik, pa tudi Anže Jelar, nogometaš z največ prvoligaškimi nastopi za Triglav, in najboljši klubski strelec v pretekli sezoni Enis Đurković. Med novinci pa so povratnik Bernard Stjepanovič, Matija Boben, Nejc Križaj in Mustafa Nukič. "Iskali smo igralce, ki so pripravljeni igrati za pogoje, kakršne je klub sposoben izpolniti.

Realnost je takšna, da se krepimo z igralci, ki večjih izkušenj v prvi ligi nimajo, in čas bo pokazal, kako konkurenčni bomo preostalim ekipam. Sam verjamem, da smo sestavili spodobno ekipo, ki bo igrala gledljiv nogomet," je še povedal Kosič.

Ne spreglejte