Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 12. 2016,
15.33

Osveženo pred

7 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

kazen alkohol Manchester City Yaya Toure

Torek, 13. 12. 2016, 15.33

7 let, 4 mesece

Yaya Toure ostal brez vozniškega izpita in 64.600 evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Yaya Toure | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometni igralec Manchester Cityja Yaya Toure bo moral kar poldrugo leto uporabljati javni prevoz ali si naročati taksi. Velikana afriškega nogometa so namreč spoznali za krivega vožnje v alkoholiziranem stanju, zaradi česar so mu za 18 mesecev odvzeli vozniški izpit, hkrati pa bo moral plačati tudi 64.600 evrov denarne kazni.

33-letni ​Toure je vozil v Dagenhamu na vzhodnem delu Londona, ko ga je ustavila policija in ugotovila, da je njegova stopnja alkoholiziranosti nad dovoljeno mejo.

Toure se je včeraj zglasil na pristojnem sodišču in pojasnil, zakaj je vozil vinjen, a z zagovorom ni bil uspešen, zato si je prislužil kazen. Nekdanji reprezentant Slonokoščene obale je o tem, da je bil kaznovan, javnost obvestil prek svojega profila na Facebooku.

Štirikratni najboljši afriški igralec nogometa leta je ves čas zatrjeval, da ni užival alkohola. Toure je musliman, v skladu z islamskimi zapovedmi pa verniki ne smejo uživati alkohola.

Alkohol užival nenamerno?

"V zadnjem času je bilo kar nekaj zmede o tem, zakaj sem vozil pod vplivom alkohola, čeprav je znano, da sem musliman in ne pijem. Vedno sem zavračal alkohol. Vsakdo, ki me pozna, ali spremlja nogomet, ve, da vedno zavrnem kozarec penine na sprejemih zaradi moje predanosti veri. Zadeva je zdaj rešena na sodišču. Glede na to, da sem test alkoholiziranosti opravil ponoči in da je bila stopnja nad dopustno mejo, sem se odločil, da ne bom ugovarjal. Pomembno zame pa je bilo, da sem lahko na sodišču v svojo obrambo povedal, da nisem namerno užival alkohola. Na sodišču so imeli za to mojo opazko razumevanje, kar je tudi bilo povedano v sodbi. Vožnja v vinjenem stanju je hudo kaznivo dejanje, čeprav nisem namerno užival alkoholnih pijač, sprejemam kazen in bi se rad ob tej priložnosti opravičil vsem za nastalo situacijo," je zapisal Toure, ki sicer ni izdal, kako je alkohol prišel v njegovo telo.

Ne spreglejte