Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 7. 2020,
23.18

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Bundesliga Werder Bremen

Ponedeljek, 6. 7. 2020, 23.18

3 leta, 9 mesecev

Werder ostaja v prvi nemški ligi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Werder Bremen | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometaši Werderja so si zagotovili obstanek v najmočnejši nemški ligi za sezono 2020/21. V današnji povratni kvalifikacijski tekmi so Bremenčani igrali neodločeno 2:2 (1:0) z drugoligašem Heidenheimom in si po neodločenem izidu na prvi tekmi zagotovili obstanek.

Iz nemške lige sta v sezoni 2019/20 izpadla Fortuna Düsseldorf in Paderborn, kot najboljša drugoligaša pa bosta v naslednji sezoni med elito v bundesligi nastopala Arminia Bielefeld in Stuttgart.

V boju za zadnje mesto v naslednji sezoni pa sta se znašla tretji klub druge lige Heidenheim in 16. klub prve Werder. Moštvo iz Bremna se je v dodatnih kvalifikacijah reševalo pred izpadom v nižjo ligo, kar bi se severnonemški ekipi zgodilo prvič po 40 letih nenehnega nastopanja med elito. Po drugi strani pa je Heidenheim lovil sploh prvo uvrstitev v bundesligo.

Prva tekma se je na terenu prvoligaša končala brez golov 0:0, današnja povratna pa je tako pomenila boj na vse ali nič. Domači niso izkoristili prednosti svojega terena, že v tretji minuti so se znašli v zaostanku, ko je Norman Theuerkauf žogo nesrečno poslal v lastno mrežo.

Pozneje je Werder sicer imel premoč na terenu, toda zadetka ni bilo. A Heidenheim bi moral za preobrat in uvrstitev v prvo ligo doseči dva gola. Kazalo je, da bo Werder tekmo mirno pripeljal do konca, toda po silovitem strelu Tima Kleindiensta v 85. minuti je bil izid 1:1.

Heidenheimu je ostalo pet minut za zgodovinski dosežek. A že v sodnikovem dodatku je Werderju prvoligaški status in že 57. sezono v bundesligi dokončno zagotovil Ludwig Augustinsson.

Heidenheim je sicer v zadnjem napadu na tekmi globoko v sodnikovem dodatku dobil najstrožjo kazen, ki jo je izkoristil Kleindienst, toda zadetek domačim ni več pomagal.

Preberite še:

Real Sergio Ramos
Sportal Barcelona zanesljivo, Real s tesno zmago ohranil prednost
Sportal Georgina (znova) v svojem elementu, španščina po bosansko in 'huda' mami Wanda
Sportal ''Jezus mi je pomagal, lahko ujamemo Olimpijo''
Ne spreglejte