Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 8. 2019,
4.00

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Nogometna zveza Slovenije

Natisni članek

advertorial nogometna reprezentanca Nogometna zveza Slovenije nogomet

Ponedeljek, 19. 8. 2019, 4.00

2 meseca, 3 tedne

V STOŽICAH GOSTUJETA POLJSKA IN IZRAEL

Vstopnice že na voljo: slovenski nogometaši vas septembra spet potrebujejo

Vsebino omogoča Nogometna zveza Slovenije

Na začetku septembra bo spet na delu naša nogometna reprezentanca. Naši najboljši nogometaši bodo 6. in 9. septembra odigrali pomembni kvalifikacijski tekmi s Poljsko in Izraelom. Oba obračuna bosta v Stožicah, kjer se obetata nova praznika slovenskega nogometa, za katera so že na voljo paketne vstopnice. Vsi se zavedamo, da bosta septembrski tekmi proti vodilnima ekipama skupine G v Stožicah ključni.

Z gladko zmago proti Latvijcem so se naši nogometaši ponovno vrnili v boj za evropsko prvenstvo. Domači tekmi septembra v Stožicah proti Poljakom in Izraelcem bosta še kako pomembni.  | Foto: Reuters Z gladko zmago proti Latvijcem so se naši nogometaši ponovno vrnili v boj za evropsko prvenstvo. Domači tekmi septembra v Stožicah proti Poljakom in Izraelcem bosta še kako pomembni. Foto: Reuters

Prodaja vstopnic za tekmi s Poljsko in Izraelom sicer poteka v treh delih. Najprej so bile paketne vstopnice na voljo za člane navijaške skupnosti BITI KOT ENO, nato za splošno javnost, od 20. avgusta naprej pa bodo v prodaji tudi posamične vstopnice za obe tekmi.

Navijači si lahko v redni prodaji že zagotovite pakete vstopnic za obe tekmi. Cena paketa znaša 30 evrov, študenti in dijaki si lahko obe tekmi ogledate za 15 evrov, v družinskem sektorju pa je cena za odraslega 30 evrov, za otroke do 14. leta pa 15 evrov.

SLOVENIJA-POLJSKA&IZRAEL (paketne vstopnice)

Kupi zdaj | Foto:

 

SLOVENIJA-POLJSKA

6. september, 20:45

STADION STOŽICE

Kupi zdaj | Foto:

 

SLOVENIJA-IZRAEL

9. september, 20:45

STADION STOŽICE

Kupi zdaj | Foto:

Slovenija se je vrnila v boj za evropsko prvenstvo

Slovenska nogometna reprezentanca je nazadnje na četrti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 v Rigi premagala Latvijo. Slovenija je v zgodovinski prvi medsebojni reprezentančni tekmi dveh slovenskih selektorjev ponižala izbrano vrsto Slaviše Stojanovića in zmagala s kar 5:0. Slovenski nogometaši so z gladko zmago v Rigi znižali zaostanek za drugouvrščenim Izraelom na dve točki.

V 240. tekmi, ki jo je odigrala, je šele 12. zabila več kot tri zadetke, ob tem pa poskrbela tudi za četrto najvišjo zmago v svoji zgodovini. Matjaž Kek je tako izenačil svoj podvig s konca rednega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2010, ko je San Marino premagal s 5:0. Proti istemu nasprotniku je Slovenija, takrat pod vodstvom Srečka Katanca, v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 odpravila San Marino s 6:0.

Matjaž Kek je po končani tekmi v Rigi dejal: "Ne zmaga se vsak dan s 5:0 na gostovanju. Skupina je zelo tekmovalna in izenačena, septembra bo res napeto. Najprej nas čaka Poljska, ki je najboljša v tej skupini, lotili se je bomo brez Jokića. Nato bomo igrali še z Izraelom, v polnih Stožicah bom pričakoval pravi odziv fantov in navijačev. V nogometu namreč ni bližnjic. Vesel sem, da sem dobil odgovore na nekatera vprašanja, ki sem si jih zastavil že lanskega oktobra. Zdaj moramo naslednji dve tekmi doma nujno dobiti."

Robert Lewandowski bo glavna nevarnost za našega Jana Oblaka.  | Foto: Reuters Robert Lewandowski bo glavna nevarnost za našega Jana Oblaka. Foto: Reuters

Poljaki bodo v Stožice prispeli v najboljši postavi, vključno z Robertom Lewandowskim. Nazadnje smo se z njimi pomerili v letu 2016, na prijateljski tekmi, ki se je končala z izidom 1:1. Za naše je zadel Miha Mevlja, medtem ko je pri Poljakih mrežo zatresel Łukasz Teodorczyk. Poljaki na zadnjih petih tekmah ne poznajo poraza, kot vodilna ekipa v skupini pa bodo favoriti tudi na tekmi v Stožicah. A četa Matjaža se ne predaja, v boju za evropsko prvenstvo napovedujejo boj do zadnjega.

Slovenija se je z Izraelom do zdaj pomerila štirikrat, nazadnje letos marca, v prvem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ko je na trenersko klop ponovno sedel Matjaž Kek. Slovenska nogometna reprezentanca je na uvodni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 v Hajfi igrala neodločeno 1:1 (0:0). V 48. minuti je za 0:1 zadel Šporar. Za Izrael je v 55. minuti zadel Zahavi.

Še pred tem so se naši nogometaši z Izraelci pomerili 15. avgusta 2006, ko so na prijateljski tekmi v Celju igrali 1:1. V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2004 je naša reprezentanca 6. septembra 2003 za Bežigradom zmagala s 3:1, 7. junija istega leta pa je bilo v Antalyi v Turčiji, kjer je Izrael zaradi varnostnih razmer igral domače tekme, 0:0.

Skupina G

 
     

T

Z

N

P

D:P

T

1

 

POLJSKA

4

4

0

0

8 : 0

12

2

 

IZRAEL

4

2

1

1

8 : 7

7

3

 

AVSTRIJA

4

2

0

2

7 : 6

6

4

 

SLOVENIJA

4

1

2

1

7 : 3

5

5

 

SEVERNA MAKEDONIJA

4

1

1

2

5 : 7

4

6

 

LATVIJA

4

0

0

4

1 : 13

0

Jan Oblak je na zadnji tekmi proti Latvijcem svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jan Oblak je na zadnji tekmi proti Latvijcem svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

ČASOVNICA PRODAJE VSTOPNIC ZA TEKMI S POLJSKO IN IZRAELOM:

Od 1. 8. do 23. 8. prodaja paketa za obe septembrski tekmi – cena paketa 30 evrov, študent/dijak 15 evrov, družinski sektor – odrasli 30 evrov, otroci do 14. leta 15 evrov

Od 20. 8. do dneva posamezne tekme prodaja posamičnih vstopnic – cena za ogled ene tekme 20 evrov, študent/dijak 10 evrov, družinski sektor – odrasli 20 evrov, otroci do 14. leta 10 evrov.

Na dan posamične tekme bo za vstopnico treba odšteti 25 evrov, študent/dijak bo odštel 12 evrov, v družinskem sektorju pa 25 evrov za odraslo osebo in 12 evrov za otroka do 14. leta.

PERSONALIZACIJA IN NAKUP VSTOPNIC PRIVRŽENCEV GOSTUJOČE REPREZENTANCE:

Policija je na tekmi s Poljsko uvedla personalizacijo. Ob nakupu je treba navesti ime in priimek, naslov ter elektronski naslov vsakega imetnika vstopnic. Poljski privrženci bodo lahko tekmo spremljali samo na sektorju za gostujoče navijače (27, 28, 29, 30). Vstopnice lahko poljski privrženci kupijo izključno prek njihove nogometne zveze, in sicer prek https://bilety.laczynaspilka.pl/.

Če se bodo privrženci gostujoče reprezentance pojavili na sektorju, ki ni namenjen njim, bodo lahko zaradi varnosti s strani policije oziroma drugega varnostnega organa odstranjeni s stadiona.

GIBALNO OVIRANE OSEBE:

Gibalno ovirana oseba, ki si želi ogledati tekmo, pošlje e-pošto na vstopnice@nzs.si in pripiše kontaktne podatke, NZS bo nato stopila v stik z njimi. Gibalno ovirana oseba mora vstopnico plačati, spremljevalec gibalno ovirane osebe pa ima prost vstop, potrebuje pa vstopnico.

Slovenija-Poljska | Foto:

Ne spreglejte