Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
8. 6. 2013,
16.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andraž Šporar

Sobota, 8. 6. 2013, 16.41

8 let

Vsi bi Šporarja, Olimpija zahteva vsaj dva milijona

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Povpraševanje po mladem napadalcu Olimpije Andražu Šporar ne pojenja. Se utegne zgoditi, da 19-letnik že poleti zapusti Ljubljano?

Ob Mariborčanu Agimu Ibraimiju zagotovo najbolj ''vroč'' slovenske nogometne lige ta hip je zanimiv številnim klubom iz najboljših evropskih nogometnih lig. Predvsem nekateri klubi iz Nemčije, bojda sta najbolj zagreta HSV in Stuttgart, si ga želijo videti v svojih vrstah. V Italiji je zanimiv Sampdorii, Napoliju in Chievu, dolgo časa si ga ogledujejo tudi pri zagrebškem Dinamu, kar že nekaj časa ni več skrivnost.

Uradnih ponudb s strani omenjenih klubov – verjetno gre vsem tem dodati še kakšnega -, na naslov Olimpije še ni bilo, kar pa ne pomeni, da jih v prihodnosti ne bo. Poletna nogometna tržnica se še niti ni začela, do konca prestopnega roka so še trije meseci. V tem času gre pričakovati tudi kakšno ponudbo za Andraža Šporarja, a po informacijah iz Nemčije in Italije za zdaj prav gotovo ne tako visoke, ki bi zadovoljila Ljubljančane. Nemški klubi, ki so najbolj zagreti zanj, naj bi bili pripravljeni ponuditi veliko manj od zahtevanih dveh milijonov evrov, kolikor si od najbolj cenjenega nogometaša obetajo pri Olimpiji. Prav gotovo nas čaka pestro poletje, polno namigovanj.

Devetnajstletni napadalec, ki je trenutno član mlade slovenske reprezentance, je v minuli sezoni v dresu Olimpije zabil enajst golov na 28 prvenstvenih tekmah. Prispeval je tudi pet podaj. Med drugim tudi tisto za gol Nika Kapuna za zgodovinsko zmago nad Koprom na Bonifiki v predzadnjem prvenstvenem krogu. Štirikrat je nastopil tudi v Evropi in dvakrat v pokalu. V obeh tekmovanjih je ostal brez zadetka.

K Olimpiji je prišel pred letom dni iz vrst mestnega tekmeca, drugoligaša Interblocka, za katerega je v sezoni 2011/12 zabil deset prvenstvenih golov na 21 tekmah.

Ne spreglejte