Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 4. 2013,
16.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aleš Zavrl

Torek, 9. 4. 2013, 16.42

7 let, 12 mesecev

Vodstvo NZS s klubi o spremembah tekmovalnega koledarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predstavniki NZS in klubov slovenske prve lige so potrdili nekatere spremembe tekmovalnega koledarja in spregovorili o dosedanjem poteku sezone ter o financiranju lige in igralnem koledarju.

Zbrani, sestanka so se udeležili skoraj vsi direktorji slovenskih prvoligašev in drugi iz vodilnega kadra ekip, so morali doreči nekatere spremembe tekmovalnega koledarja te sezone, saj je v zadnjih tednih precej tekem zaradi slabega vremena odpadlo. Nogometna zveza je že pred časom prevzela operativno vodenje prve slovenske lige, na tokratnem rednem sestanku s klubi pa tudi analizirala dosedanji potek sezone.

"Ni šlo za nič posebnega, pač redni sestanek s predstavniki klubov. Udeležba je bila velika, zbrani pa smo opravili analizo dosedanjega spomladanskega dela sezone, spregovorili o aktivnostih, kako so bile medijsko izpostavljene, o televizijskih prenosih tekem, ki jih je čedalje več, o pokroviteljih in izpostavljanju glavnega pokrovitelja ter pridobivanju novih sponzorjev. Izmenjali smo si informacije in izkušnje ter ugotavljali, kaj bo potrebno še izboljšati, da bo prva liga še bolj prepoznavna," je po sestanku dejal generalni sekretar NZS Aleš Zavrl.

Vodstvo NZS in predstavniki klubov so se ozrli v prihodnost in načeloma dorekli tudi tekmovalni koledar prihodnje sezone 2013/14. "Najprej smo nekoliko popravili obstoječega za letošnje tekme, saj nam je vreme povzročilo precej preglavic in smo morali določene tekme prestaviti. Tukaj smo prisluhnili klubom in uskladili termine. Govorili smo tudi o terminih za naslednjo sezono 2013/14 in koledar je načeloma potrjen. Govorili smo predvsem o možnostih zmanjšanja terminov ob sredah ter fiksnih terminih tekem ob sobotah in nedeljah. Veliko je bilo govora tudi o projektu, ki poteka na ravni Uefe. Gre za socialni dialog na evropski ravni, za enotno pogodbo poklicnim igralcem nogometa," je dejal Zavrl.

NZS si bo tudi v prihodnje s takšno izmenjavo informacij, s pogovori o ključnih zadevah, kako finančno stabilizirati klube in ligo, kako pridobiti pokrovitelje in podobnim prizadevala stabilizirati klubski nogomet v Sloveniji in ga narediti še bolj prepoznavnega.

Ne spreglejte