Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
19. 9. 2016,
12.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

1

Natisni članek

Aleš Zavrl Aleksander Čeferin Nogometna zveza Slovenije UEFA slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 19. 9. 2016, 12.00

6 let, 6 mesecev

Aleš Zavrl

Desna roka Aleksandra Čeferina verjame v najboljšo rešitev #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

1

Aleš Zavrl Srečko Katanec Aleksander Čeferin | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Ko je Aleksander Čeferin prejšnjo sredo postal novi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa), je Nogometna zveza Slovenije (NZS) že začela razmišljati o njegovem nasledniku. Generalni sekretar NZS Aleš Zavrl je po petih letih ostal brez tesnega sodelavca.

Krovno nogometno zvezo bodo po izvolitvi Aleksandra Čeferina na predsedniški položaj Uefe doletele opazne vodstvene spremembe. Začenja se boj za novega predsednika NZS, ki bo znan še letos. Novopečeni predsednik Uefe bo na prvi seji izvršnega odbora podal odstopno izjavo, takrat bo znan tudi vršilec dolžnosti predsednika, ko bo dosežen dogovor med štirimi podpredsedniki (Stanko Glažar, Miran Jarc, Radenko Mijatović in Franci Zavrl).

Čeferin bo na tekmah v Stožicah deležen posebnega protokola

Člani izvršnega odbora NZS se bodo najverjetneje sestali še ta mesec, zagotovo pa pred 8. oktobrom, ko se bo Katančeva četa v kvalifikacijah za SP 2018 v Ljubljani pomerila s Slovaško. To tekmo si bo v Stožicah ogledal tudi Čeferin.

Prvič bo dvoboj slovenske reprezentance spremljal v vlogi predsednika Uefe, zato bo zunaj in na štadionu deležen posebnega protokola. "Verjamem, da bomo z organizacijskega vidika kos tej zadevi," meni 43-letni univerzitetni diplomirani ekonomist Aleš Zavrl. V vlogi generalnega sekretarja NZS je s predsednikom Čeferinom tesno sodeloval pet let.

"Odlično sva sodelovala. Veliko je bilo narejenega v obdobju njegovega predsedovanja. Verjamem, da bo s takim načinom dela, svojo energijo in vizijo na Uefi prinesel nove ideje," je prepričan, da bo 48-letni odvetnik iz Grosupljega na čelu ogromne organizacije poskrbel za boljši jutri evropskega nogometa.

Kandidate čakajo pogovori s članicami NZS

Nadomestne volitve novega prvega moža NZS bodo potekale še letos, dolgoletni generalni sekretar, sin častnega predsednika NZS Rudija Zavrla, pa je prepričan, da se bo našla najboljša rešitev za slovenski nogomet. 

Generalni sekretar NZS je prepričan, da bo Aleksander Čeferin s svojimi idejami kot predsednik Uefe prispeval k razvoju evropskega nogometa.  | Foto: Vid Ponikvar Generalni sekretar NZS je prepričan, da bo Aleksander Čeferin s svojimi idejami kot predsednik Uefe prispeval k razvoju evropskega nogometa. Foto: Vid Ponikvar

Ko bodo znani kandidati za novega predsednika NZS, bodo potekali ustrezni razgovori med članicami NZS – medobčinskimi zvezami (MNZ) ter sodniško (ZNSS) in trenersko organizacijo (ZNTS). Predsedniški položaj v nasprotju z vlogo generalnega sekretarja ne prinaša profesionalnega delovnega razmerja.

Zavrlov mandat generalnega sekretarja, drugi po vrsti, se bo iztekel februarja 2018.

O tem, kaj meni Zavrl o prihodnosti slovenskega nogometa in dolgoletnem sodelavcu Čeferinu, lahko več izveste v videoprispevku.

Ne spreglejte