Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 12. 2018,
11.39

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

zlata žoga Martin Solveig Ada Hegerberg

Torek, 4. 12. 2018, 11.39

5 let, 4 mesece

Voditelj zlate žoge DJ Martin Solveig zakuhal afero

Voditelj se je Norvežanki opravičil za seksistični incident

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Martin Solveig Ada Hegerberg | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ponedeljkovo podelitev nagrad zlata žoga v Parizu je zasenčil incident, ko je sovoditelj, francoski DJ Martin Solveig, prejemnico nagrade za nogometašico leta Ado Hegerberg vprašal, ali obvlada tverkanje. Na Solveiga se je vsul plaz kritik zaradi neprimernega vedenja, sam pa se je že opravičil in priznal, da je naredil napako.

Ko je Norvežanka Ada Hegerberg prišla na oder, jo je DJ Martin Solveig vprašal, ali bi lahko v živo pokazala tverkanje. Gre za izzivalen ples z boki in zadnjico, ki ima lahko tudi precej seksistične podtone, zato ni presenetljivo, da so se številni jezno odzvali na njegovo dejanje. Nogometašica je sicer na vprašanje odgovorila z ostrim ne.

Luka Modrić
Sportal Ronaldovo sestro zmotilo, da je zmagal Modrić: Korupcija in mafija! #video

Solveig je v torek sporočil, da je bil šokiran zaradi odzivov. Priznal je, da je bilo vprašanje mišljeno kot šala, a se je izkazalo, da ni bila najbolj premišljena. "Šokiran sem zaradi odzivov, ki jih spremljam po internetu. Seveda nisem hotel nikogar užaliti. Bila je šala, najbrž res bolj slaba, zato se želim opravičiti vsem, ki sem jih prizadel," je sporočil Francoz.

Tudi nogometašica sama je po podelitvi dejala, da se ji je glasbenik in radijski voditelj osebno opravičil zaradi svojih besed, in poudarila, da ji incident kljub vsemu ni pokvaril večera. "Najpomembnejša je zlata žoga," je dejala 23-letna igralka, ki je z Lyonom osvojila ligo prvakinj in dobila prvo žensko različico nagrade, ki jo podeljuje revija France Football.

Luka Modrić
Sportal Zgodovinski dan za Hrvaško, Jan Oblak na 25. mestu

Ostra kritika Andyja Murrayja

V pogovoru za časnik Guardian že pred podelitvijo je Hegerbergova sicer potožila, da se ji zdi precej moteče, da je nogomet še vedno tako zelo moški svet. "Včasih je res zelo moteče. Velikokrat se znajdem v situaciji, ko pomislim, presneto, kako zelo moški je ta svet. Toda sama nikoli nisem čutila, da bi bil nogomet samo moški šport. Vedno sem se počutila enakovredno in vedno sem želela uresničiti svoje sanje s trdim delom," je dejala Norvežanka.

Ada Hegerberg je na prireditev v Pariz prišla v spremstvu mame in starejše sestre Andrine, prav tako nogometašice, ki igra za PSG. | Foto: Reuters Ada Hegerberg je na prireditev v Pariz prišla v spremstvu mame in starejše sestre Andrine, prav tako nogometašice, ki igra za PSG. Foto: Reuters

Med številnimi odzivi na neprimerno vedenje voditelja je bil najostrejši odziv teniškega igralca Andyja Murrayja. "Zakaj morajo ženske vedno prenašati takšno sranje? Kakšnih vprašanj sta deležna Luka Modrić in Kylian Mbappe? Najbrž nekaj v zvezi z nogometom. In če mislite, da gre za pretirano reakcijo in da je bila šala ... ni bila. V športu sem že vse življenje in raven seksizma je neverjetna," je bil oster škotski teniški zvezdnik.

Ne spreglejte