Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Rudar NK Domžale NK Celje NK Mura NK Aluminij NK Triglav NK Gorica

Sreda, 1. 8. 2012, 12.11

8 let

VIDEO: Šok za Olimpijo, poraz Maribora, Domžale do treh točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V dvakrat prestavljenem 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije je Aluminij doma presenetljivo porazil Olimpijo (2:0), v štajerskem derbiju so Celjani nadigrali Maribor (2:1).

Kar osem tekem Olimpija, ki je bila do tekme v Kidričevem v izjemni formi, ni izgubila, v zadnjem krogu navdušila in s 4:0 premagala Domžale, v sredo pa doživela pravcati šok in proti Aluminiju, ki zmage ni poznal že 13 tekem. Nogometaši Aluminija so prvi gol zabili po desetih minutah igre, ko je zadel najboljši strelec ekipe Robert Kurež, v drugem polčasu so imeli gostje na voljo enajstmetrovko, a je bil najboljši strelec lige Nikola Nikezić nenatančen. Do konca tekme so Kidričani zabili še en gol in pripravili prvovrstno senzacijo.

V Kranju je Triglav zabeležil še drugo zaporedno zmago pod vodstvom novega trenerja Dušana Kosiča. Premagal je Gorico, ki se je po četrtem zaporednem porazu nevarno približala mestom, ki vodijo v drugo ligo.

V mestu ob Kamniški Bistrici, kjer so Domžale pogosto izpuščale točke, je bilo tokrat drugače, saj je Rudar klonil in vpisal 12. poraz v sezoni (2:0). Na Bonifiki je zadnjeuvrščena Mura 05 doživela še en grenak poraz, saj so bili vedno bolj samozavestni "kanarčki" boljši s 3:1.

Derbi kroga je potekal v Celju, kjer sta se udarila štajerska tekmeca, tudi polfinalista pokalnega tekmovanja. Tako ni izključeno, da bi se podobno kot leta 2012 ponovno srečala v velikem pokalnem finalu, ki ga bo letos za razliko od lani (Stožice) gostil Koper. Maribor, prvoligaški vladar, je prišel V Celje kot favorit, a svoje vloge ni upravičil. Vsi zadetki so padli že v prvem polčasu (2:1), Celjani pa so uspeli zadržati prednost do zadnjega sodnikovega žvižga.

To je bil sicer tudi edini dvoboj 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije, v katerem sta se pomerila tekmeca iz zgornje polovice razpredelnice.

Ne spreglejte