Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 8. 2012,
16.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Barcelona Real Madrid Atletico Madrid Lionel Messi Lionel Messi Radamel Falcao

Četrtek, 16. 8. 2012, 16.34

8 let

VIDEO: Ronaldo rešil Mourinha, Barcelona z Vilanovo zlahka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Real Madrid je v prvi tekmi v letu 2013 spet poskrbel za veliko razburjenja, a vseeno prišel do zmage proti Realu Sociedadu. Barcelona je s 4:0 premagala Espanyol.

V zadnjem krogu v letu 2012 je Jose Mourinho poskrbel za veliko razburjenja, ko je na klop posadil kapetana in ikono kluba Ikerja Casillasa, med vratnici pa postavil Adana. Madridčani so izgubili proti Celti, portugalski trener pa si je s sporno potezo prislužil val ogorčenj. Zdelo se je, da se je naučil iz napake, a kot je za Mourinha značilno, je vnovič presenetil in se svojeglavo odločil, da med vratnici spet posadi Adana, Casillasa pa posede na klop. Real je z golom Benzemaja hitro prešel v vodstvo že po dveh minutah igre, nato pa je sledil dogodek, zaradi katerega bo Mourinho zdaj še toliko bolj pod pritiskom. Adan je zakrivil enajstmetrovko in si prislužil rdeč karton, na igrišče pa je moral po sili razmer vstopiti Casillas. Gostje so izenačili in se vrnili v igro, izničili pa tudi drugo vodstvo Madridčanov. V drugem polčasu je dvome o zmagovalcu razblinil Cristiano Ronaldo in zabil dva gola. Junak gostov je bil Xabi Prieto, ki je dosegel klasičen ''hat-trick''.

Barcelona je v mestnem derbiju gostila Espanyol in ga premagala s 4:0, glavna značilnost tekme pa je bila, da je na klopi Kataloncev že sedel trener Tito Vilanova, ki je bil nedavno nazaj na operaciji, s katero so mu odstranili tumor. Lionel Messi je leto začel z enim golom.

Najboljši strelci:

27 - Messi (Barcelona) 17 - Falcao (Atletico Madrid) 16 - Ronaldo (Real Madrid) 11 - Aduriz (Athletic) 10 - Ruben Castro (Betis), 9 - Soldado (Valencia)


Pari prihodnjega kroga (od 11. do 14. januarja 2013):

Athletic Bilbao - Rayo Vallecano, Valladolid - Mallorca, Espanyol - Celta Vigo, Osasuna - Real Madrid, Valencia - Sevilla, Betis - Levante, Real Sociedad - Deportivo, Atletico Madrid - Zaragoza, Malaga - Barcelona, Getafe - Granada;

Ne spreglejte