Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 9. 2013,
10.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Roman Bezjak Tim Matavž PSV Eindhoven Ludogorec Razgrad

Petek, 20. 9. 2013, 10.21

8 let

Video: Kako je Bezjak zasenčil Matavža, ki (še) ni ujel Romaria?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dvoboj prvega kroga skupinskega dela lige Europa med PSV-jem in Ludogorcem je postregel s prestižnim obračunom slovenskih napadalcev. Na koncu je imel več razlogov za zadovoljstvo Roman Bezjak.

Korošec, ki je moštvu iz Razdraga pomagal do naslova bolgarskih prvakov ter preboja v skupinski del lige Europa, se je izkazal na štadionu Philips. Tam, kjer je doma Tim Matavž, ki pa je bil v četrtek tako kot soigralci nerazpoložen, ter dovolil gostom iz Bolgarije, da osvojijo vse točke. Če bi Primorec dosegel zadetek in nadaljeval solidno evropsko bero v tej sezoni (med strelce se je vpisal na tekmah z Milanom ter Zulte-Waregemom, ki se bo jeseni dvakrat pomeril z Mariborom), bi na klubski lestvici najboljših strelcev v evropskih tekmovanjih poskočil na tretje mesto in se izenačil z znamenitim Brazilcem Romariom. Tako pa je Primorec ostal pri 14 evropskih zadetkih. Največ jih je v rdeče-belem dresu dosegel Willy van der Kuijlen (29).

Bezjak: Dejal sem si, da moram udariti s prve

Matavž je na igrišču prebil vso tekmo, a ni našel poti, kako zatresti bolgarsko mrežo. Je pa v 60. minuti lahko občudoval spretnost rojaka v vrstah tekmecev, ko je Roman Bezjak mojstrsko izkoristil slabo posredovanje vratarja nizozemskega podprvaka ter ga z natančno odmerjenih strelov premagal skoraj s 40 metrov. "Presrečen sem, da sem dosegel zadetek, hkrati pa pomagal ekipi do tako pomembne zmage. Ko se mi je ponudila priložnost za strel, se nisem obotavljal. Dejal sem si, da moram udariti s prve, pa naj bo, kar bo. Sreča je bila moj zaveznik," je po poročanju Blitza po dvoboju v tekočem bolgarskem jeziku zaupal Korošec.

"Izkazala se je celotna ekipa. Lahko bi povedli že prej, nato je PSV prevzel nadzor, v zaključku srečanja pa bi lahko dosegli še kakšen zadetek, tako da bi lahko zmagali še bolj prepričljivo. Naš cilj je, da napredujemo v tej skupini. Mislim, da je to dosegljivo," ne skriva ambicij 24-letni napadalec, ki je v Eindhovnu odigral 80 minut. Z bolgarskim prvakom se bo jeseni (podobno kot Matavž) predstavil tudi v neposredni bližini Slovenije, na zagrebškem štadionu Maksimir.

Ne spreglejte