Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 3. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov žreb četrtfinale

Petek, 18. 3. 2016, 6.00

6 let, 7 mesecev

Velika Barcelona se pred žrebom boji le enega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Jan Oblak | Foto Reuters

Foto: Reuters

Danes ob 12. uri bodo v Nyonu izžrebali pare četrtfinalnih dvobojev v ligi prvakov. Slovenske ljubitelje nogometa v prvi vrsti zanima, koga bo za nasprotnika dobil Jan Oblak.

Prvo stopničko izločilnih bojev je uspešno preskočilo osem ekip, med drugim tudi Atletico Madrid Jana Oblaka, ki je po pravi drami in enajstmetrovkah izločil nizozemski PSV. Colchonerosi so v četrtfinalu zaigrali že v pretekli sezoni, a tukaj tudi obstali. V lanski sezoni je madridski derbi odločil Javier Hernandez, ki je pri Realu igral kot posojeni nogometaš Manchester Uniteda.

Mehičan je po podaji Cristiana Ronalda Oblaka premagala dve minuti pred koncem povratne tekme na Santiagu Bernabeu in z edinim zadetkom na dveh tekmah galaktike popeljal v polfinale.

Glede na to, da je žreb v četrtfinalu že odprt in ni delegiran, je povsem mogoče, da ples kroglic Atleticu ponovno nameni dvoboj z Realom, kar zagotovo ne bi bila najboljša možnost.

Prav nihče se ne bi branil spopada z Wolfsburgom in Benfico, je pa res, da v četrtfinalu slabih ekip ni in je treba svojo kvaliteto pokazati na igrišču. Tisto, kar piše na papirju, ne šteje veliko.

 

Ekipe, ki bodo sodelovale na žrebu

Atletico Madrid, Barcelona, Bayern München, Benfica, Manchester City, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Wolfsburg.

Luis Enrique: Samo ena ekipa je, s katero se ne bi pomeril

Branilka naslova Barcelona trenutno deluje skoraj nepremagljivo, saj ne pozna poraza že neverjetnih 38 tekem. Napadalni trojček Lionel Messi, Neymar in Luis Suarez deluje kot dobro podmazan stroj. Ko ima ekipa v napadu tri tako dobre napadalce, se res nima česa bati in je na vsaki tekmi favorit.

To je na vprašanje, koga si želi v četrtfinalu, potrdil tudi trener Kataloncev Luis Enrique: "Vesel sem, da so Messi, Suarez in Neymar moji napadalci, saj ves čas vršijo velik pritisk na nasprotnikovo zadnjo linijo, na pomoč pa pridejo tudi v obrambo. Edina ekipa, s katero se ne bi hotel pomeriti v četrtfinalu, je Barcelona. Kot veste, to ni mogoče, zato lahko povsem mirno spim. Prav vseeno mi je, koga dobimo za nasprotnika."

Barcelona melje vse pred sabo. Poraza ne pozna že 38 tekem. | Foto: Reuters Barcelona melje vse pred sabo. Poraza ne pozna že 38 tekem. Foto: Reuters

Dva debitanta

Uvrstitev med osem najboljših v ligi prvakov je prvič uspela Manchester Cityju, ki je od leta 2008, ko so sinjemodre prevzeli bogati Abudabijci, za okrepitve zapravil več kot milijardo evrov, in nemškemu Wolfsburgu, ki je v osmini finala izločil Gent. Tudi City ni imel preveč težkega nasprotnika (kijevski Dinamo) in najbrž gre tudi tukaj iskati razlog, da je še edini v konkurenci za evropsko krono v najprestižnejšem klubskem tekmovanju. Sergio Agüero bo z Manchester Cityjem sploh prvič nastopil v četrtfinalu lige prvakov. | Foto: Reuters Sergio Agüero bo z Manchester Cityjem sploh prvič nastopil v četrtfinalu lige prvakov. Foto: Reuters


Datumi nadaljnjih izločilnih bojev lige prvakov:

Četrtfinale: 5. in 6. april ter 12. in 13. april

Žreb polfinalih parov: 15. april

Polfinale: 26. in 27. april ter 3. in 4. maj

Finale: 28. maj (San Siro, Milano)


 

Ne spreglejte