Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 4. 2013,
19.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar

Sobota, 20. 4. 2013, 19.29

8 let

Velenjčani tresli vratnici, Nikezić mrežo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar z 1:0 (0:0).

Čeprav so bili Velenjčani večji del tekme boljši in predvsem nevarnejši tekmec, pa za razliko od Olimpije, ki je imela malo pravih priložnosti, niti ene od svojih nevarnih akcij niso znali učinkovito zaključiti. Zeleno-beli so do zmagovitega zadetka prišli v zaključku tekme, ko se je med strelce znova vpisal Nikola Nikezić, ki zaseda vrh strelske lestvice. Olimpija, ki je tako dobila še četrto medsebojno tekmo z Rudarjem v sezoni, se je tako utrdila na drugem mestu, Rudar pa ostaja šesti.

Uvod tekme je bil precej živahen. Že v drugi minuti je Dalibor Radujko sprožil močan strel s 25 metrov in zatresel prečko. Na drugi strani je dve minuti pozneje nenatančno meril Nik Omladič, v deveti minuti pa je nov nevaren strel pri Velenjčanih sprožil Matej Podlogar, a le za malo zgrešil cilj.

Po še nekaj bolj ali manj nevarnih strelih, predvsem gostov, je ritem igre malce pojenjal, v 29. minuti pa je stranski sodnik neupravičeno dosodil prepovedan položaj Mateja Eterovića, ki se je sicer sam znašel pred Elvisom Džafićem. Rudar je imel v teh trenutkih več žogo v posesti, a mu ni uspelo prebiti discipliniranih domačih branilcev. Gostitelji pa so bili boljši tekmec v končnici polčasa, vendar jim kljub strelom Filipa Valenčiča in Aneja Lovrečiča ni uspelo s prednostjo oditi na odmor.

Maloštevilni gledalci so v drugem polčasu morali dolgo čakati na prvo pravo priložnost. V 64. minuti je močno zadišalo po vodilnem zadetku Rudarja, ko je do strela z glavo prišel Podlogar, a le za nekaj centimetrov zgrešil cilj. Ljubljančani so v teh trenutkih kazali manj od pričakovanj njihovih navijačev, priložnosti pa praktično niso imeli.

Vse do 82. minute. Takrat je Damjan Trifković, ki je za hrbtom gostujoče obrambe sprejel žogo, z leve strani podal pred gol, pred vrati pa je bil najspretnejši prvi strelec lige Nikola Nikezić, ki je žogo potisnil za hrbet Alena Pašagića in postavil končni izid.

Ne spreglejte