Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 7. 2014,
20.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mate Eterović

Četrtek, 10. 7. 2014, 20.25

8 let

Velenjčani po drami v Albaniji končali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši velenjskega Rudarja so na povratni tekmi 1. predkroga evropske lige v gosteh po enajstmetrovkah izgubili proti albanskemu Lačiju in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.

Velenjski nogometaši so obstali že na prvi evropski oviri. Potem ko na prvi tekmi niso znali najbolje unovčiti domačega igrišča, so danes na severozahodu Albanije odigrali enakovredno tekmo z Lačijem. V sodniškem dodatku so prišli do rešilnega zadetka, ki jih je pripeljal v podaljšek, a nezbranost pri strelih z bele točke, Velenjčani so zgrešili prve tri, jim je odnesla tako želeno nadaljevanje evropske poti.

V prvem polčasu sta ekipi pokazali dokaj enakovredno, čvrsto predstavo, v kateri ni bilo prav veliko lepih priložnosti. Najlepšo Rudarjevo je v 42. minuti zapravil Leon Črnčič, ko je žogo poslal čez gol. Sicer pa je moral trener Velenjčanov Jernej Javornik že v 32. minuti poseči po menjavi, šepajočega Ivana Firerja je zamenjal Milan Kocić.

V drugem polčasu so Albanci hitro povedli. Tako kot ob koncu tekme v Celju je udaril nigerijski napadalec Segun Adeniyi, tokrat po podaji Alfreda Zefija. Velenjčanom ni uspelo priti do kakšnega resnejšega zaključka, šele ob koncu rednega dela so Velenjčani pritisnili in prek Denisa Klinarja, Uroša Rošerja, Mateja Eterovića ter Ivana Knezovića nekajkrat poskusili, a na žalost velenjskih privržencev neuspešno.

V izdihljajih rednega dela pa se je podobno kot Albancem na prvi tekmi sreča nasmehnila Velenjčanom. V tretji minuti sodniškega dodatka je pritisk knape nagradil, saj je po Rošerjevi podaji izenačil Eterović in izsilil podaljšek.

V podaljšku ni prišlo do določitve, zato so sledile enajstmetrovke. Velenjčani so slabo začeli, saj je Eteroviću uvodni strel obranil Miroslav Vujadinović. A nato tudi Zefi ni zadel in vse se je začelo znova. Toda Knezovićev strel je vratar Lačija spet obranil, tako kot tudi Rošerjevega. Kocić je ohranil nekaj upanja, še več ga je tlelo po zgrešenem poskusu Olsija Teqje in zadetku Klinarja, toda albansko slavje se je vendarle začelo zadnjem strelu Adeniyija.

Ne spreglejte