Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 4. 2016,
21.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Rudar NK Celje Mate Eterović

Sobota, 2. 4. 2016, 21.17

6 let, 7 mesecev

70. savinjsko-šaleški derbi v roke Velenjčanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 2:0 (1:0).

Velenjčani so na že 70. savinjsko-šaleškem derbiju igrali brez Stjepana Babića, Klemna Bolhe in Mateja Radana, namesto zadnjega je priložnost med vratnicama prvič to sezono dobil Matic Čretnik, ki je bil eden junakov tekme. Oba gola je zabil Mate Eterović, oba z enajstih metrov. Knapi so pred domačimi gledalci grofe v zadnjih enajstih tekmah premagali šestič.

V uvodnih minutah gledalci kaj veliko niso videli. Celjani, ki so bili malenkost bolj podjetni, so streljali dvakrat, Velenjčani enkrat, noben poskus pa ni ogrozil Matica Čretnika oziroma Matica Kotnika. So pa Velenjčani izkoristili prvo pravo priložnost. Marko Krajcer je v 28. minuti napravil prekršek v kazenskem prostoru, sodnik Nejc Kajtazović je pokazal na belo točko, žogo si je nastavil Mate Eterović in zadel za 1:0.

Tik pred koncem prvega polčasa so dvakrat nevarno zapretili gosti. Najprej je streljal Rudi Požeg Vancaš, a je meril naravnost v Čretnika, za njim pa še Lovre Čirjak, tudi njemu pa je strel ustavil Čretnik.

Blaž Vrhovec je moral zaradi dolgega jezika predčasno zapustiti zelenico. | Foto: Blaž Vrhovec je moral zaradi dolgega jezika predčasno zapustiti zelenico.

Celjani so bili nevarni kmalu po začetku drugega polčasa. Erico Henrique Esteves De Sousa je poskusil v 48. minuti, Čretnik pa je svoje delo opravil z odliko. Isti igralec je znova streljal tri minute pozneje, velenjski vratar je bil še enkrat na mestu. Celjani so nadaljevali ofenzivno, v 54. minuti je Matej Podlogar nastreljal Čretnika.

Strel Eterovića v 56. in Požeg Vancaša v 59. minuti nista bila posebej nevarna, tako kot ne poskus Damjana Trifkovića v 61. minuti. Precej nevarnejši je bil Čirjak v 69. in 70. minuti, a je bil Čretnik spet odlično postavljen. V 76. minuti je rezultat skušal spremeniti Danijel Miškić, streljal premalo močno, žoga pa je bila lahek plen razpoloženega Čretnika.

V 79. minuti je Kotnik zrušil debitanta v dresu Rudarja Mitjo Lotriča, Kajtazović je pokazal še na eno enajstmetrovko, Blaž Vrhovec se s tem ni strinjal, zato je dobil rdeči karton, Eterovića pa nič ni zmotilo in izkoristil je še drugi strel z bele točke.

Rudar bo v 28. krogu v sredo gostoval v Novem mestu, Celje pa bo gostilo Krško.

Rudar : Celje 2:0 (1:0)

Štadion Ob jezeru, gledalcev 500, sodniki: Kajtazović (Kranj), Vukan (Apače) in Povšnar (Zagorje ob Savi).

Strelec: 1:0 Eterović (28./11-m), 2:0 Eterović (80./11-m)

Rudar: Čretnik, Kašnik, Pišek, Trifković, Črnčič, Tolimir, Džinić, Knezović (od 32. Kocić), Jahić, Eterović (od 88. Prašnikar), Babić (od 72. Lotrič).

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Klemenčič, Miškić, De Sousa (od 65. Omoregie), Požeg Vancaš, Podlogar, Pajač (od 76. Spremo), Čirjak, Vidmajer.

Rumeni kartoni: Tolimir, Džinić; Krajcer, Miškić, Klemenčič, Čirjak.
Rdeči karton: Vrhovec (80.).

Ne spreglejte