Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
19. 4. 2011,
11.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Olimpija

Torek, 19. 4. 2011, 11.21

8 let

Velenjčani jezni na Čeferina, ZNSS ga brani

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Rudarja po porazu z Olimpijo niso skrivali ogorčenja nad nekaterimi potezami sodnika Darka Čeferina. Slednjega je v bran vzela ZNSS in njegove odločitve označila za pravilne.

Sobotni obračun na štadionu Ob jezeru, ki je neposredno odločal o četrtem mestu, je odnesel tri točke v Ljubljano. Olimpija je odpravila Velenjčane s 3:1 in dodala nov kamenček v mozaik spomladanskemu nizu neporaženosti, vodstvo Rudarja - svoje so že med dvobojem povedali jezni gledalci - pa se je pritožilo nad sojenjem. Piščalko je imel v žepu Darko Čeferin, ki ga v slovenski prestolnici lignita nočejo več videti. ''Izključno zahtevamo od sodniške organizacije, da nam g. Čeferin v Velenju ne sodi več, saj vznemirja tako navijače, vodstvo kluba kot širšo javnost. Pri takšni nogometni kuhinji ne mislimo sodelovati, zato resno razmišljamo o izstopu iz prve slovenske nogometne lige. Ne mi, ne ostali nogometni klubi ne moremo dovoliti, da nam z umazanimi scenariji sodniki krojijo usodo in politiko nogometa. Vsi skupaj vlagamo ogromne napore v to, da vsako leto pridobimo sponzorska sredstva, ki omogočajo, da se nogomet v Sloveniji sploh dogaja in da imajo določeni organi NZS, delo. Nenazadnje je g. Darko Čeferin uslužbenec NZS,'' se glasi del del protestnega sporočila za javnost Velenjčanov (v celoti ga lahko preberete v zgornji povezavi - sporočilo za javnost Rudarja).

Sodniška organizacija ZNSS ni stala križem rok in tudi zaradi nekaterih napačnih interpretacij pravil, ki so se po njenem mnenju pojavljale v javnosti in s tem še dodatno dvigovale tlak, obvestila javnost s sporočilom, v katerem navaja svojo strokovno mišljenje, podprto tudi z video materialom. Sodeč po mnenju ZNSS Čeferin na dvoboju v Velenju ni storil napake, njegova piščalka pa naj bi ob obeh stikih žoge z roko branilca Ljubljančanov Davida Kašnika upravičeno ostala nema. Razlaga ni zadovoljila vodstvo Rudarja, ki razmišlja celo o skrajni potezi, izstopu iz PrveLige. ''Kaj nam pa drugega preostane? Nazadnje se bo zgodilo, da bosta v našem prvenstvu igrala med sabo samo še Maribor in Olimpija, ostali pa bodo zaradi finančnih razlogov, ali pa sodniških napak odnehali. To ni prav, tudi v drugih okoljih se igra nogomet,'' je prepričan športni direktor Miran Jalušič, ki je želel z možnostjo skranjega ukrepa opozoriti na odnos v slovenskem nogometu do ''manjših'' klubov. ''Tako dobra ekipa kot Olimpija tega res ne potrebuje. Tudi brez pomoči sodnikov je dobra. Sami smo še vedno mnenja, da smo bili v tekmi za Evropo oškodovani, ne glede na mnenje sodniške organizacije,'' je poudaril predstavnik Velenjčanov in dodal, da ''tretji polčas'' dvoboja ne bo porušil zbranosti in ravnovesja v slačilnici pred prihajajočo tekmo z Mariborom.

Ne spreglejte