Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 8. 2020,
13.01

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

špansko prvenstvo Valencia Valencia CF

Torek, 11. 8. 2020, 13.01

3 leta, 8 mesecev

Valencia potrdila dve novi okužbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Valencia | Valencia, udeleženec osmine finala lige prvakov v sezoni 2019/20, ima dva okužena nogometaša z novim koronavirusom. | Foto Reuters

Valencia, udeleženec osmine finala lige prvakov v sezoni 2019/20, ima dva okužena nogometaša z novim koronavirusom.

Foto: Reuters

Nogometni klub Valencia je dan po tem, ko so se nogometaši in osebje kluba prve španske lige vrnili na priprave na novo sezono, potrdil dve okužbi z novim koronavirusom. Identitet obolelih klub ni razkril, oba sta doma v samoizolaciji, klub pa je o tem obvestil španske zdravstvene oblasti. Pozitivna testa so odkrili med ponedeljkovim testiranjem igralcev in članov osebja.

Olimpija Navijač
Sportal Testiranih skoraj 450 oseb, okuženi pa trije. Vsi pri Olimpiji.

"Od začetka te zdravstvene krize je Valencia ukrepom namenila posebno pozornost in bo strog protokol, ki ga vsi člani kluba popolnoma podpirajo, tudi ohranila," je klub zapisal v izjavi za javnost.

Število okuženih v španskih nogometnih klubih je tako naraslo, po tem ko sta bila v soboto pozitivna člana Atletica iz Madrida Angel Correa in Šime Vrsaljko. V zadnjih dveh tednih sta za covidom-19 zbolela tudi napadalec Real Madrida Mariano Diaz in Sevillin vezist Nemanja Gudelj.

Ljubitelji nogometa v Valencii nestrpno čakajo na začetek nove sezone. | Foto: Getty Images Ljubitelji nogometa v Valencii nestrpno čakajo na začetek nove sezone. Foto: Getty Images

Sezona 2019/20 se je v la ligi končala 19. julija, začetek nove sezone pa je predviden za 12. septembra. Španija je sicer ena najbolj prizadetih držav zaradi pandemije koronavirusa. Valencia, ki je nedavno končano sezono končala na zanjo skromnem devetem mestu, ta teden sicer začenja priprave na novo sezono pod vodstvom novega trenerja Javija Gracie.

Omenjeni klub je bil sicer eden prvih, ki je marca potrdil okužbe v moštvu, kjer je zbolelo 35 odstotkov članov širše ekipe. Pozitivni so bili tudi igralci in trenerji po odigrani tekmi lige prvakov z Atalanto v Milanu konec februarja.

Ne spreglejte