Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
16. 2. 2014,
22.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Zadar

Nedelja, 16. 2. 2014, 22.03

8 let

V Zadru se je končala Kekova pravljica

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski strateg Matjaž Kek je ostal v jesenskem delu z Rijeko dolgo časa neporažen, čeprav je igral tako doma kot tudi v Evropi, letos pa se je spotaknil že na prvi stopnici. Konec sanj o naslovu?

Nogometaši Rijeke so zaradi nehvaležne narave, ki je po silnem deževju igralno površino na štadionu Kantrida spremenila v bazen, prestavili že dve letošnji tekmi. Zato so se prvič v tem letu za točke udarili šele v nedeljo, ko so gostovali pri Zadru.

Dalmatinskemu klubu v prvenstvu ne gre preveč dobro, javnost je bila prepričana o tem, da bi morala Rijeka upravičiti vlogo absolutnega favorita. Za hrvaške razmere razpolaga z zelo kakovostnim kadrom in s široko klopjo, opravila je kakovostne priprave v Španiji, finančna blaginja v klubu pa je ena od redkih, ki pri naših južnih sosedih ne dviguje tlaka z rdečimi številkami. Številni klubi so na Rijeko ljubosumni, ta pa je morala po nepričakovanem porazu v nedeljo pogoltniti marsikatero grenko. V tej sezoni je izgubila le trikrat. Vedno na gostovanjih, po Dinamu in Splitu pa je presenetljivo brez plena ostala še pri Zadru.

Izbranci Matjaža Keka so na štadionu Stanovi izgubili z 0:1, prek reprezentanta Leona Benka zapravili strel z bele točke, niso pa izkoristili niti prednosti, ko so imeli na igrišču dva nogometaša več (pri Zadru sta dva igralca prejela rdeči karton), tako da je bilo razočaranje še toliko večje. Razumljiva je bila tudi jeza navijačev Rijeke, ki z uvodom ne morejo biti zadovoljni. Zaostanek za vodilnim Dinamom se je povečal, zdaj znaša že 11 točk, Rijeka je zdrsnila na četrto mesto, napovedi o tem, da bi se lahko vmešala v boj za naslov, so vedno bolj pesimistične.

Kritik je deležen tudi nekdanji slovenski selektor, ki je ob jesenski pravljici vedel, da se na Reki ne bosta vedno cedila le med in mleko, temveč bo napočil čas, ko bo po rezultatskem neuspehu tudi on deležen manj spodbudnih besed. V Zadru mu na zahtevnem igrišču, ki ni dovoljevalo igre po tleh, ni uspelo. ''Razloge za poraz moramo iskati pri sebi,'' je po neuspehu poudaril Mariborčan. Priložnost za popravni izpit ima v pokalu, kjer se mu nasmiha mesto v polfinalu, poleg Dinama pa je glavni kandidat za lovoriko, saj so Zagrebčani v četrtfinalu izločili splitski Hajduk.

Ne spreglejte