SiolNET. Sportal Nogomet
0,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Švici železničarji pobegnili z vlaka pred huligani

0,14

termometer

Za ne povsem vsakdanji nogometni navijaški incident so poskrbeli privrženci švicarskega kluba Grasshoppers, ki so na vlaku, s katerim so potovali domov v Zürich, tako ustrahovali železniško osebje, da so železničarji pobegnili z vlaka. Ko so pozneje nanj prišli policisti, so se razmere hitro umirile, poroča švicarska tiskovna agencija sda.

Nogometni huligani so začeli na vlaku nadlegovati osebje, groziti s sproženjem zasilne zavore, uslužbence so obmetavali s pločevinkami in začeli uničevati sedeže na vlaku. Ko so železničarji ugotovili, da razgrajačem ne bodo kos, so se sami odločili za zasilno zavoro, potem pa zapustili ustavljeni vlak.

Namesto uslužbencev državne železniške družbe SBB se je na vlak pozneje vkrcalo 30 policistov, do Züricha pa potem ni bilo več težav s skupino preveč razgretih navijačev Grasshoppersa.

Nad obnašanjem manjše skupine pristašev kluba v Zürichu seveda niso bili zadovoljni. "Huligani uničujejo šport. S svojimi dejanji zasenčijo 99 odstotkov navijačev, ki jih šport dejansko zanima," je po incidentu dejal izvršni direktor Grasshoppersa Manuel Huber.

Železniška družba bo proti razgrajačem sprožila kazenski postopek.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin