Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
22. 12. 2016,
12.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Aluminij NK Krško

Četrtek, 22. 12. 2016, 12.00

6 let, 6 mesecev

Nogometaši, stari 20 let in mlajši, v Prvi ligi Telekom Slovenije

V Mariboru niti najmanj ne zaupajo mladim

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Zlatko Zahović Darko Milanič | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V katerih klubih, ki nastopajo v najboljši slovenski nogometni ligi, Prvi ligi Telekom Slovenije, najbolj zaupajo mladim nogometašem in v katerih najmanj?

Pri tokratnem statističnem pregledu smo upoštevali nogometaše, stare 20 let ali manj.

Z naskokom največ zaupanja imajo mladi v Kidričevem. V Aluminiju so mladi nogometaši odigrali kar 7.175 minut. Skoraj 18-krat več kot pri Mariboru.

Pri vodilnem prvoligašu, pri katerem vseskozi poudarjajo, da želijo uveljaviti vse več mladih nogometašev, so najstniki in tisti, ki so vstopili v dvajseta leta, odigrali pičle 403 minute. Mariborčani so po tej statistični strani daleč najslabši v vsej ligi.

Na drugem mestu po številu minut, ki so jih odigrali mladi nogometaši, je Gorica, sledijo Radomlje, Krško in na petem mestu Olimpija. Pri tej, predvsem po zaslugi komaj 17-letnega vratarja Roka Vodiška, ki je priložnost dočakal po sili razmer (poškodbe prvega vratarja Nejca Vidmarja), so mladim v prvi polovici sezone namenili 2.667 minut igre.

Sledijo Celjani, Koper, Domžale in Rudar. Maribor je na zadnjem mestu, daleč za vsemi.

Vratar Gorice Gregor Sorčan je mladi nogometaš z največ minutami v prvem delu sezone. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Vratar Gorice Gregor Sorčan je mladi nogometaš z največ minutami v prvem delu sezone. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Največ minut je zbral mladenič, ki redno igra že nekaj časa

Posamezniki? Največ minut je zbral 20-letni vratar Gorice Gregor Sorčan, ki že drugo sezono zapored redno brani vrata Novogoričanov na vsaki tekmi. Še en 20-letnik, vezist Aluminija Matic Vrbanec, je na drugem mestu. Tretji je njegov leto mlajši soigralec, vratar Luka Janžekovič.

Četrti je edini član Maribora, ki se je znašel med deseterico, 19-letni napadalec Martin Kramarič. Ne zato, ker bi v Mariboru verjeli vanj, ampak zato, ker je prvoligaške minute nabiral v dresu Krškega, kamor so ga posodili. Peti je že omenjeni vratar Olimpije Vodišek.

 

Najlepši zadetki 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije: 

Ne spreglejte