Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
20. 10. 2014,
14.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Chelsea London navijači

Ponedeljek, 20. 10. 2014, 14.32

8 let

V Londonu že odmevajo mariborske pesmi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred nogometaši Maribora je zgodovinsko gostovanje v Londonu, na katerem jih bo spremljala rekordna vojska navijačev. Nekatere izmed njih smo uzrli že na londonskem letališču.

Ko bo v torek na zelenico štadiona Stamford Bridge ob vedno privlačnih zvokih himne lige prvakov stopala enajsterica slovenskih prvakov, bo s tribun deležna ogromnega aplavza. Mariborčane bo bodrilo skoraj dva tisoč privržencev, tako da bo rekord z nedavnega množičnega gostovanja v Gelsenkirchnu, kjer je izbrancem Anteja Šimundže do odmevnega podviga pomagalo 1500 navijačev, kmalu presežen.

Letališče Stansted je eden izmed treh osrednjih v okolici Londona. V ponedeljek se je po njem že razlegala pesem navijačev Maribora. Takoj po tem, ko smo zapustili letalo in se napotili proti londonskemu letališču, smo uzrli ducat nasmejanih Štajercev. Poprijeli so za velikansko zastavo, jo razgrnili in ponosno zapeli nekaj udarnih pesmi, ki poudarjajo zvestobo nogometnemu klubu Maribor. Angleški delavci na letališču so začudeno spremljali spontan prizor, nato pa jim je bilo vse jasno, ko so dobili pojasnilo, da so prispeli navijači torkovega tekmeca Chelseaja. "Želim vam veliko sreče," je dejala ena izmed delavk, ki skrbi za varnost na letališču, in nam prišepnila, da njeno srce bije za Manchester United. To je z razlogom povedala bolj tiho, saj rdeči vragi ne prihajajo iz Londona.

Bo spet 1:1?

Kaj pa so povedali Mariborčani? "Ne igra se vsak dan tekma s Chelseajem v Londonu," je bilo v očeh enega izmed mariborskih privržencev zlahka zaznati ponos, ki bo v teh dneh močno izžareval v britanskem velemestu. "V službah so nam šli direktorji na roko, nekateri razmišljajo celo o regresu zaradi uvrstitve Maribora v ligo prvakov in stroškov dragih potovanj na gostovanja," se je pošalila skupinica navijačev iz Pobrežja, ki je niti malo ne skrbi poraz Maribora na štajerskem obračunu s Celjem, še manj pa vedno glasnejše govorice o neprofesionalnih potezah nekaterih nogometašev, ki so si jih privoščili v noči na soboto.

"Spet bo 1:1. Boste videli," so izpovedali željo. O zmagi, o kateri optimistično govorijo, ne razmišljajo pretirano. Ohranjajo jo za povratni dvoboj v Ljudskem vrtu, v torek pa bi bili zelo zadovoljni že s točko. Konec koncev bi sprejeli tudi poraz, a le v primeru, če bodo njihovi ljubljenci ponovno ponosno zastopali vijoličaste barve in še naprej pisali evropsko pravljico.

Nastanjeni bodo v okolici Arsenalovega štadiona, se v torek z veseljem udeležili množičnega srečanja na eni izmed najbolj prepoznavnih londonskih turističnih točk, Piccadilly Circus, in namignili so, da bi lahko za torkovo srečanje pridobili še kakšnega navijača topničarjev, gorečih tekmecev modrih v angleškem prvenstvu.

Prihaja torej torek, ki bo postregel z novim rekordom. Ljubezen do vijolice ne pozna meja, zaradi nje se bo (je) na Otok preselilo slabih dva tisoč navijačev (uradno 1.800, a bi se lahko število prodanih vstopnic še povečalo), kar pomeni, da se bo na Stamford Bridgeu pojavil skoraj vsak petdeseti Mariborčan. Številka, vredna spoštovanja.

Ne spreglejte