Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
27. 10. 2015,
19.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mitja Viler NK Maribor NK Maribor NK Rudar Velenje

Torek, 27. 10. 2015, 19.11

8 let

Usoda je spet hotela, da bodo igrali kar trikrat zapored

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ker sobotnega derbija proti Olimpiji v Stožicah ni bilo, je naneslo, da se bodo Mariborčani v desetih dneh kar trikrat pomerili z Rudarjem iz Velenja.

Prejšnjo sredo so z dokaj okrnjeno zasedbo, saj je trener Krunoslav Jurčić hranil moči za sobotni derbi, ki ga potem ni bilo, v prvi tekmi četrtfinala slovenskega pokala gostovali v Velenju in prvič po štirih tekmah in treh zaporednih porazih izgubili. Zdaj bodo nogometaše Rudarja gostili na domačem štadionu, skušali nadoknaditi zaostanek s prve tekme in se prebiti med najboljše štiri.

"Nekaj podobnega se je v preteklosti že dogajalo. Nekoliko nenavadno, da se ponavlja. Morda je že težko govoriti o naključjih," se je dan pred tekmo malce pošalil vedno dobro razpoloženi Mitja Viler. "V prvenstvu igramo štirikrat v sezoni z istim nasprotnikom, tako da večjih neznank nikoli ni, tudi tokrat s tem ne bo težav. Če bomo na takšni ravni, kot smo bili na zadnjih domačih tekmah, ni bojazni, da se tekma ne bo razpletla tako, kot si želimo," je še povedal bočni branilec prvakov.

Osredotočeni le na naslednjo

Nekaj besed je namenil še sobotni tekmi, ko se bosta ekipi, spet v Ljudskem vrtu, pomerili še v prvenstvu. "Obakrat bodo na igrišče pritekli bolj ali manj isti nogometaši, morda bo prišlo le do kakšne manjše spremembe. Če nam bo v sredo uspelo kakšno preigravanje, bo morda nasprotnik zato v soboto nekoliko bolje pripravljen in ne bo spet nasedel. S taktičnega stališča bo zato morda malce težje, a jasno je, da je vsaka tekma zgodba zase. Pomembno je le, da smo osredotočeni na naslednjo preizkušnjo. Najprej nas zanima le sreda. Ob dobri igri potrebujemo tudi ustrezno mero potrpežljivosti," recept za pot v polfinale pokalnega tekmovanja razkriva Primorec, ki že vrsto let igra na Štajerskem.

Ne spreglejte