SiolNET. Sportal Nogomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Uradno: Fifa suspendirala Blatterja, Valckeja in … Platinija!

2

termometer

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je za 90 dni prepovedala vsakršne nogometne aktivnosti predsedniku Josephu Blatterju, generalnemu tajniku Jeromeju Valckeju in podpredsedniku Michelu Platiniju.

Na sedežu svetovne nogometne zveze so sprejeli odločitev, ki že močno odmeva v športnih krogih po vsem svetu. Napoved otoških medijev, da bo etična komisija Fife za 90 dni suspendirala predsednika v odhodu Josepha Blatterja, se je izkazala za resnično. Švicar ni edini, ki slabe tri mesece ne bo smel opravljati nogometnih aktivnosti pod okriljem Fife. Suspendiran je tudi 54-letni Jerome Valcke, dolgoletni tesni sodelavec Blatterja in generalni sekretar Fife, na seznamu pa se je znašel tudi njegov sloviti 60-letni rojak Michel Platini, zdajšnji predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) in podpredsednik Fife. Suspenz se jim bo iztekel pred volitvami za novega predsednika Fife, a je predsednik etične komisije Hans Joachim Eckert sporočil, da se lahko začasni suspenz podaljša še za 45 dni.

Nekdanji francoski reprezentant namerava 26. februarja 2016 na izrednem volilnem kongresu kandidirati za predsedniški stolček Fife. Tik pred suspenzom je podal soglasje h kandidaturi. Zelo visok znesek, ki mu ga je leta 2011 nakazal Blatter (dva milijona evrov), še vedno dviga prah. Znašel se je tudi pod drobnogledom švicarskega tožilstva, ki je sprožilo kriminalistično preiskavo. Etična komisija je svojo odločitev o suspenzu trojice veljakov utemeljila z izsledki preiskave, ki še poteka in še ni končana.

Blatter je predsedniško vlogo Fife opravljal od leta 1998.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin