Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
16. 11. 2015,
19.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mihail Fomenko

Ponedeljek, 16. 11. 2015, 19.33

8 let

Ukrajinski nogometaši so predrzno prekinili pogrebno slovesnost

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav je pred vrati velikega uspeha in uvrstitve na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Franciji, je selektor Ukrajine povsem miren.

Uro in pol po novinarski konferenci Srečka Katanca je v Mariboru večer pred povratno tekmo proti Sloveniji, ki jo bo začel s prednostjo z 2:0, nastopil še njegov kolega na ukrajinski strani. "Dobro smo se pripravili. Fantje so zdravi, zdaj smo se veliko posvečali predvsem regeneraciji, o taktiki in tem, kako se po robu postaviti Sloveniji na tekmi v Mariboru, bomo razmišljali jutri. Vse bo jasno, ko bodo nogometaši pritekli na igrišče," je povedal Mihail Fomenko, ki govori povsem tiho, njegovi odgovori so monotoni, čustev ne kaže.

Na novinarski konferenci, ki je bila zelo dobro obiskana, poleg slovenskih je bilo na njej še vsaj 20 ukrajinskih novinarjev, smo imeli zato občutek, kot da smo na pogrebni slovesnosti. Za krajši čas so jo prekinili le ukrajinski nogometaši, ki so medtem z avtobusom prispeli na trening v Ljudski vrt in, očitno dobro razpoloženi, za trenutek poskrbeli za začudene poglede. Z nasmeški na obrazih so namreč močno tolkli po oknih in popestrili zelo nezanimivo druženje.

Enajstmetrovk niso trenirali, ker jih ne bo

Dovolj o tem, raje razkrijmo, kaj vse je še povedal ukrajinski selektor. "Težko odgovorim, saj tekme še nismo videli. O tem bom lahko govoril šele po koncu tekme," je Fomenko odgovoril na vprašanje, kaj v torek pričakuje od Slovenije.

"Jasno je, da bo Slovenija skušala popraviti napake, ki jih je delala v Lvovu. Pred domačimi navijači, ki bodo njen 12. igralec, ji bo lažje. Bomo videli, kaj bo jutri," je dodal in razkril, da Ukrajinci enajstmetrovk – videli bi jih, če bi Slovenija zmagala z 2:0 in v podaljških ne bi bilo zadetkov – niso trenirali. "Zato, ker verjamem, da bomo tekmo do konca pripeljali na tak način, kot si želimo," je potrdil.

Verjame, da se kolaps iz leta 2013 ne bo ponovil

67-letni trener na klopi Ukrajine sedi od leta 2012. Izkušnje z igranjem v dodatnih kvalifikacijah že ima. V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014 je bil pred povratno tekmo proti Franciji v podobnem položaju. Doma je zmagal z 2:0, a se potem obrisal pod nosom za nastop v Braziliji. Prepričan je, da bo tokrat drugače.

"Teh tekem se seveda spominjam in upam, da napak, ki smo jih storili takrat, ne bomo ponovili. Naredili bomo vse, da jih ne bomo," je še povedal selektor Ukrajine, ki je v Maribor pripotovala takoj po tekmi v Lvovu, in pohvalil gostoljubje Slovencev. "Za zdaj je vse v najlepšem redu. Ne moremo se pritoževati nad ničemer," je dejal za konec.

Ne spreglejte