Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
20. 5. 2016,
11.54

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Ukrajina Euro 2016 Andrij Jarmolenko Mihail Fomenko

Petek, 20. 5. 2016, 11.54

6 let, 7 mesecev

Sloveniji uničil sanje, a ne bo videl Eura

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Ukrajinski selektor Mihailo Fomenko, ki je v dodatnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Franciji izločil Slovenijo, je izbral 26 kandidatov. Do konca meseca bo na seznamu prečrtal še tri imena. Presenetljivo se je odrekel Jevhenu Seleznjovu, ki je v Lvovu premagal Samirja Handanovića.

Ukrajina se pripravlja na prvi nastop na evropskem prvenstvu, ki si ga je zagotovila v kvalifikacijah. Na Euru je prvič nastopila leta 2012, ko je bila sogostiteljica tekmovanja, a izpadla že po skupinskem delu. Selektor Mihailo Fomenko je izbral razširjeni seznam 26 kandidatov, na katerem ni Jevhena Seleznjova.

Napadalec Šahtarja iz Donecka je lani zablestel na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij, ko je v Lvovu zatresel slovensko mrežo in pomagal ukrajinski reprezentanci do dragocene zmage z 2:0. Povratni dvoboj v Ljudskem vrtu se je končal brez zmagovalca, Ukrajina pa si je priigrala vstopnico za nastop na francoskem spektaklu. Slovenski selektor Srečko Katanec je napovedal, da bo na Euru stiskal pesti za Ukrajino.

Selektor na seznam kandidatov ni uvrstil niti obetavnega najstnika Oleksandra Zinčenka, ki si nabira izkušnje v ruskem klubu Ula. Fomenko se je odločil, da ga bo prepustil mladi izbrani vrsti do 21 let.

Mihail Fomenko bo pred evropskim prvenstvom vodil izbrance na prijateljskih tekmah z Romunijo in Albanijo. | Foto: Mihail Fomenko bo pred evropskim prvenstvom vodil izbrance na prijateljskih tekmah z Romunijo in Albanijo.

Ukrajina bo pred Eurom odigrala dve prijateljski tekmi. Najprej se bo 29. maja pomerila z Romunijo, 3. junija pa še z Albanijo. Oba tekmeca sta udeleženca EP 2016, na katerem se bo Ukrajina za napredovanje potegovala v skupini C z Nemčijo, Severno Irsko in Poljsko.

Kandidati Ukrajine za nastop na EP 2016 (26):

Vratarji: Denis Bojko (Beşiktaş, Tur), Andrij Pjatov (Šahtar Doneck), Nikita Ševčenko (Zorja Luhansk).

Branilci: Artem Fedetskij (Dnipro Dnipropetrovsk), Mikita Kamenjuka (Zorja Luhansk), Oleksandr Kučer (Šahtar Doneck), Jevhen Kačeridi (Dinamo Kijev), Jaroslav Rakickij (Šahtar Doneck), Vjačeslav Ševčuk (Šahtar Doneck).

Zvezni igralci: Denis Garmaš (Dinamo Kijev), Oleh Gusev (Dinamo Kijev), Oleksandr Karavajev (Zorja Luhansk), Viktor Kovalenko (Šahtar Doneck), Jevhen Konopljanka (Sevilla, Špa), Maksim Mališev (Šahtar Doneck), Ivan Petriak (Zorja Luhansk), Ruslan Rotan (Dnipro Dnipropetrovsk), Serhij Ribalka (Dinamo Kijev), Serhij Sidorčuk (Dinamo Kijev), Taras Stepanenko (Šahtar Doneck), Anatolij Timoščuk (Kairat Almaty, Kaz), Jevhen Šakhov (Dnipro Dnipropetrovsk).

Napadalci: Pilip Budkivskij (Zorja Luhansk), Artem Kravec (Stuttgart, Nem), Andrij Jarmolenko (Dinamo Kijev), Roman Zozulja (Dnipro Dnipropetrovsk).

Na čakalni listi: Vitalij Bujalskij (Dinamo Kijev), Ivan Ordec (Šahtar Doneck), Artem Putivcev (Termalica Bruk-Bet Nieciecza, Pol), Artem Gordijenko (Zorja Luhansk).

Ne spreglejte