Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
17. 9. 2019,
12.32

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

1

Natisni članek

Aleksander Čeferin Liga Europa UEFA liga prvakov UEFA

Torek, 17. 9. 2019, 12.32

1 leto

Sestanek izvršnega odbora Uefe v Ljubljani

Uefa razkrila, o čem bo odločala v Ljubljani

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

1

Aleksander Čeferin | Aleksander Čeferin bo prihodnji torek v Ljubljani vodil pomembno srečanje vodstva Uefe. | Foto Nik Jevšnik/STA

Aleksander Čeferin bo prihodnji torek v Ljubljani vodil pomembno srečanje vodstva Uefe.

Foto: Nik Jevšnik/STA

Slovenska prestolnica Ljubljana bo prihodnji teden prizorišče pomembnega druženja krovne evropske nogometne organizacije. Na sestanku izvršnega odbora Evropske nogometne zveze (Uefa) se bo pod vodstvom predsednika Aleksandra Čeferina odločalo o številnih zadevah, tudi gostiteljih največjih tekem, kar jih pozna klubski nogomet, finalnih obračunov lige prvakov.

Liverpool
Sportal Kaj sploh še ostane majhnim?

Torek, 24. septembra, bo v Ljubljani potekal v znamenju velikega športnega dogodka, sestanka izvršnega odbora Uefe. Naznanil ga bo priložnostni nogometni turnir Grassroots Festival na Trgu republike, kjer se bodo v neposredni bližini središča Ljubljane predstavili šolarji iz Slovenije in njenih sosed (Avstrije, Hrvaške, Italije in Madžarske), dogajanje pa bodo popestrili številni nogometni zvezdniki. Predsednik Uefe Aleksander Čeferin jih je v Slovenijo povabil že lani, ko so se v velikem številu udeležili dobrodelne prireditve v Biljah, tokrat pa bodo združili moči z mladimi nogometaši in se predstavili v Ljubljani.

Kje bodo finali lige prvakov?

Zadnji finale lige prvakov je bil pred nekaj meseci odigran v Madridu. Liverpool je v angleškem spopadu premagal Tottenham. | Foto: Guliverimage/Getty Images Zadnji finale lige prvakov je bil pred nekaj meseci odigran v Madridu. Liverpool je v angleškem spopadu premagal Tottenham. Foto: Guliverimage/Getty Images Po turnirju se bo dogajanje preselilo v hotel InterContinental, kjer se bodo vodilni funkcionarji ene največjih športnih zvez na svetu odločali o številnih zadevah. Na dnevnem redu bo izbor gostiteljev različnih tekmovanj, ki potekajo pod okriljem Uefe. Med njimi je največjega zanimanja deležen finale lige prvakov.

Sklepno dejanje tekmovanja vseh tekmovanj bo v tej sezoni 30. maja 2020 v Istanbulu. Kje pa bodo finali v prihodnjih treh sezonah? To bo znano po sestanku v Ljubljani, saj se bo odločalo o gostiteljih finalnih srečanj lige prvakov 2021, 2022 in 2023. Hkrati bo sprejeta tudi odločitev o tem, kje bo leta 2021 finale evropske lige oziroma kdo bo na seznamu gostiteljev nasledil Gdansk, prizorišče finala lige Europa v tej sezoni. Izvršni odbor bo izbral tudi gostitelja evropskega superpokala v letu 2021, prvega po letu 2020, ki bo potekal na Zmajevem stadionu v Portu.

Liga prvakov velja za največji in najbolj donosen produkt Evropske nogometne zveze. | Foto: Getty Images Liga prvakov velja za največji in najbolj donosen produkt Evropske nogometne zveze. Foto: Getty Images

Na prvem sestanku, ki bo potekal na tleh Slovenije, odkar je predsednik Uefe Čeferin, se bo odločalo tudi o gostitelju evropskega prvenstva v futsalu (2022) ter zaključnih prizorišč tekmovanja pod okriljem Uefe v konkurenci mlajših kategorij.

Izvršni odbor bo predstavil tudi potek in pravila dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020, v katerem bodo prihodnjo pomlad dobile prednost izbrane vrste, uspešnejše v ligi narodov, hkrati pa bo Uefa prižgala zeleno luč novemu štiriletnemu programu (2020–2024) nogometa v šolah. V Ljubljani se tako obeta sestanek, kakršnega še ni bilo, in bo zelo odmeval po svetu.

Aleksander Čeferin
Sportal Čeferin bo v Ljubljano pripeljal veljake Uefe in nogometne legende

 

Ne spreglejte