Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
13. 8. 2013,
12.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Finska Srečko Katanec

Torek, 13. 8. 2013, 12.13

8 let

Tudi Fince pestijo težave, Katanec treniral z vsemi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Katančeva četa je v ponedeljek opravila uvodni trening v Turkuju. Znoj so nabirali vsi kandidati, selektor pa je krajšo regeneracijo namenil Jokiću in Anđelkoviću. Finci so menjali seznam.

Slovenska nogometna reprezentanca se bo sredinega prijateljskega srečanja s Finsko lotilo z oslabljeno zasedbo, saj bo zaradi takšnih ali drugačnih razlogov manjkalo kar nekaj kandidatov, ki so imeli letos opravka s Katančevo četo. Tako ne bo kapetana Boštjana Cesarja, Milivoja Novakovića, Zlatana Ljubijankića, Josipa Iličića, Kevina Kampla, Branka Ilića, Jana Oblaka, Dejana Lazarevića, Aleksandra Radosavljevića, Marka Šulerja, Armina Bačinovića …

Bezjak, Filipović in Milec prebili led

Zdesetkana slovenska zasedba – po zadnji odpovedi Kampla jo sestavlja 18 nogometašev – je v ponedeljek v Turkuju opravila uvodni trening. Na enem izmed devetih igrišč v neposredni bližini Veritasa, kjer bo v sredo z začetkom ob 18. uri po slovenskem času potekala tekma med finsko in slovensko reprezentanco, je treniralo vseh 18 kandidatov. Med njimi so led prebili tudi trije novinci, Željko Filipović in Martin Milec (oba Maribor) ter Roman Bezjak (Ludogorec Razgrad). Selektor Srečko Katanec je krajšo regeneracijo na treningu namenil le Bojanu Jokiću, ki ga kmalu čaka krstni nastop v španskem prvenstvu, in Siniši Anđelkoviću, ki je v nedeljo zvečer pomagal Palermu do preboja v 3. krog italijanskega pokalnega tekmovanja. Nogometaša Villarreala in Palerma sta v Turku prispela uro pred treningom, z njima sta prispela še Rene Krhin in Jasmin Kurtić, prva kandidata za par zadnjih zveznih igralcev na sredinem srečanju.

Finci brez Raitale, Sparva in Väyrynena

Poškodbe so tudi v finskem taboru. Jukka Raitala (Heerenveen) in Tim Sparv (Greuther Fürth) sta odpovedala nastop, Mika Väyrynen (HJK Helsinki), ki se je pripravam pridružil naknadno namesto Sparva, pa je staknil poškodbo v nedeljo, tako da so za dvoboj s Slovenijo izgubljeni trije kandidati. Raitalo bi lahko na levi strani v začetni postavi zamenjal Veli Lampi, za mesto zadnjega zveznega igralca bo po novem kandidiral tudi Markus Halsti. Raitala je poškodovan, Sparv pa je dvignil nekaj prahu, saj naj bi konec tedna že branil barve kluba in ni sledi o poškodbi.

Finska bi lahko prijateljski dvoboj s Slovenijo začela v postavi Mäenpää, Arkivuo, Pasanen, Moisander, Lampi, Tainio, Eremenko, Hetemaj, Hämäläinen, Ring in Pukki.

Ne spreglejte