Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
20. 8. 2011,
17.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Boštjan Cesar Miran Burgič

Sobota, 20. 8. 2011, 17.03

8 let

Tretji zadetek Čavuševiča v tej sezoni

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Izmed slovenskih legionarjev so se med strelce vpisali Miran Burgič, Zlatan Ljubijankič, Džengis Čavuševič in Boštjan Cesar. Debija Valterja Birse in Siniše Anđelkoviča, vrnitev Mateja Mavriča.

Samir Handanovič: ''Nosilec'' Udinese v pokalnem tekmovanju še počiva, zato je najboljši slovenski vratar že povsem osredotočen na povratno srečanje odločilnega predkroga kvalifikacij lige prvakov z Arsenalom.

Jasmin Handanovič: Vodilni Maribor je v 6. krogu 1. SNL doma ponižal Muro 05 s 6:0, izkušeni slovenski vratar - eden izmed dveh reprezentantov, ki si služi kruh v domačem prvenstvu - pa ne spada med legionarje. Odigral je vso tekmo.

Vid Belec: Drugoligaš Crotone je v 3. krogu italijanskega pokalnega tekmovanja v nedeljo gostoval pri ''prvokategorniku'' Lecceju in ga izločil z 2:0. Štajerec je branil vso tekmo.

Mišo Brečko: Köln je v soboto pred domačim občinstvom remiziral s Kaiserslauternom (1:1). Trboveljčan je odigral vso tekmo in si v 53. minuti prislužil rumeni karton.

Boštjan Cesar: Chievo je v italijanskem pokalu v nedeljo doma odpravil Livorno. Edini zadetek na tekmi je v 12. minuti prispeval Ljubljančan, ki je odigral vso tekmo.

Bojan Jokič: Chievo je v italijanskem pokalu v nedeljo doma odpravil Livorno. Kranjčan je bil na igrišču vso tekmo.

Branko Ilič: Osmouvrščena Lokomotiva iz Moskve je v nedeljo v 21. krogu ruskega prvenstva doma ugnala nogometni klub Krasnodar z 1:0. Ljubljančan je odigral vso tekmo.

Matej Mavrič: Kapfenberg je v 5. krogu avstrijskega prvenstva doma izgubil z Wiener Neustadtom (0:2). Pirančan je odigral vso tekmo, prvo po enem mesecu in počitku zaradi poškodbe gležnja.

Marko Šuler: Gent je v soboto v 3. krogu belgijskega prvenstva s 3:2 v gosteh premagal zadnjeuvrščeni klub Westerlo. Korošec je začel od prve minute, že v 40. pa zapustil igrišče. Pri tem naj bi po poročanju klubske strani kazal veliko nezadovoljstvo. V igri ga je nasledil rojak Matija Škarabot.

Miral Samardžič: Šerif je v ponedeljek v derbiju 3. kroga prvoligaške druščine iz Moldavije nadigral Iskro-Stal s 5:1 brez pomoči Jeseničana, ki si je v minulem krogu prislužil rdeči karton.

Armin Bačinovič: ''Nosilec'' Palermo, ki je v sezoni 2010/11 osvojil naslov podprvaka, v pokalnem tekmovanju še počiva.

Valter Birsa: Genoa je v 3. krogu italijanskega pokala težje od pričakovanega izločila Nocerino. Zmagala je s 4:3, zmagoviti zadetek pa je v sodnikovem podaljšku prispeval gruzinski zvezdnik Kakha Kaladze. Slovenski reprezentant je dočakal priložnost za krstni nastop v dresu Genoe in v igro vstopil v 62. minuti.

Josip Iličić: ''Nosilec'' Palermo, ki je v sezoni 2010/11 osvojil naslov podprvaka, v pokalnem tekmovanju še počiva.

Andraž Kirm: Wisla Krakov ostaja neporažena v prvenstvu tudi po četrtem krogu. V soboto je remizirala pri Koroni Kielce in se tako še tretjič s tekmecem razšla brez zmagovalca. Ljubljančan je za ekipo iz Krakova, ki se ji nasmiha uvrstitev v ligo prvakov, odigral vso tekmo.

Robert Koren: Hull City je v 4. krogu prve angleške lige doma izgubil z londonskim moštvom Crystal Palace (0:1), tako da ostaja pri treh točkah in spodnji polovici razpredelnice. Kapetan slovenske izbrane vrste je odigral vso tekmo, v prvem polčasu pa s strelom z razdalje namučil vratarja gostov Juliana Speronija.

Aleksander Radosavljevič: ADO Den Haag je v nedeljo v tekmi 3. kroga nizozemskega prvenstva dom priznal premoč PSV-ju iz Eindhovna. Bilo je 0:3, vsi zadetki pa so padli v prvem polčasu. Kranjčan je odigral vso tekmo.

Dare Vršič: Olimpija je v nedeljo v 6. krogu 1. SNL gostovala v Kranju, na naslov strelca edinega zadetka na tekmi, ki pri Olimpiji nosi številko 22, seveda pa ne spada med legionarje, naj bi v zadnjem času prišlo več zanimivih ponudb.

Zlatko Dedič: Bochum je v 5. krogu druge nemške lige ostal praznih rok na gostovanju pri berlinskem Unionu (1:2). Primorec ponovno ni kandidiral za srečanje, nekateri nemški viri pa ga povezujejo z morebitvijo selitvijo v Dresden, zanj naj bi se zanimala tudi Zaragoza.

Zlatan Ljubijankič: Gent je v soboto v 3. krogu belgijskega prvenstva s 3:2 v gosteh premagal zadnjeuvrščeni klub Westerlo. Ljubljančan se je znašel v začetni postavi, v 11. minuti pa se je znašel na pravem mestu in podajo dvakratnega strelca - soigralca Yassineya El Ghanassyja - pretopil v zadetek. To je njegov drugi v tej sezoni. Odigral je vso tekmo.

Milivoje Novakovič: Köln je v soboto pred domačim občinstvom remiziral s Kaiserslauternom (1:1). Ljubljančan je odslužil kazen rdečega kartona z uvodnega srečanja sezone in se znašel v konici napada ''kozličkov'', najbližje pa je bil uresničitvi cilja v končnici prvega polčasa, ko je bil za las prehiter in je sodnik njegov zadetek zaradi prepovedanega položaja razveljavil. Odigral je vso tekmo.

Tim Matavž: Groningen je v soboto v 3. krogu nizozemskega prvenstva gostoval v Bredi pri NAC-u in zamudil priložnost, da se domov vrne bogatejši za tri točke. Gostje so po prvem polčasu vodili z 2:0, nato pa so dovolili NEC-u, da se z dvema zadetkoma vrne v igro (2:2) in osvoji točko. Primorec je odigral vso tekmo, s tremi zadetki - vse je dosegel v minulem krogu - pa je najboljši strelec tekmovanja ''eredivisie''.

Nejc Pečnik: Krilja Sovjetov, ki se v ruskem prvenstvu bori za obstanek, je v soboto priznala premoč drugouvrščenemu Zenitu iz St. Peterburga. Gostje so na štadionu Metalurg v Samari zmagali kar s 5:2, Korošec pa je za zadnjeuvrščeni ruski prvoligaški klub odigral vso tekmo.

Ne spreglejte