Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 7. 2016,
8.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

1

Natisni članek

Ljupko Petrović Darko Milanič Levski Sofija Liga Europa NK Maribor NK Maribor nogomet

Petek, 22. 7. 2016, 8.41

6 let, 7 mesecev

Trenerja po remiju Levskega z Mariborom in napredovanju Štajercev

Darko Milanič: Ni bilo črnogledih misli. Verjeli smo v preobrat.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

1

"Ko izločiš zelo dobro ekipo Levskega, ki je imela izjemno podporo s tribun, so prisotni občutki velikega veselja," se je po remiju (1:1) z Levskim, ki je Mariboru prinesel napredovanje v 3. krog kvalifikacij za ligo Europa, smejalo trenerju Darku Milaniču. Strateg gostiteljev Ljupko Petrović je s prstom pokazal tudi na sodnike in obžaloval zapravljene priložnosti.

Slovenski podprvaki so po domačem remiju z ekipo Levskega (0:0) tudi na povratni tekmi remizirali, a zaradi pravila o golu v gosteh napredovali v naslednji izločilni boj, v katerem si bodo iz oči v oči zrli s škotskim Aberdeenom.

Začetek po željah Bolgarov, konec po mariborskem okusu

Marcos Tavares v prvem polčasu ni izkoristil 11-metrovke, v drugem pa zadel za remi z 1:1, ki je Mariborčanom prinesel napredovanje.  | Foto: Sportida Marcos Tavares v prvem polčasu ni izkoristil 11-metrovke, v drugem pa zadel za remi z 1:1, ki je Mariborčanom prinesel napredovanje. Foto: Sportida

Obračun na štadionu Georgija Asparuhova v glavnem mestu Bolgarije, kjer je vijolice pričakal pravi navijaški pekel – na tribunah se je zbralo skoraj 18 tisoč gledalcev –, se sicer ni začel po željah slovenskih podprvakov. Domačini so v 22. minuti z zadetkom Francisa Nahra, ki je streljal z leve strani in zadel nasprotni kot gola Jasmina Handanovića, še bolj ogreli že tako razgreto ozračje.

Hitro po prejetem zadetku so imeli Mariborčani priložnost za izenačenje, najstrožjo kazen je izvajal Marcos Tavares, a je njegov strel po sredini domači vratar Bojan Jorgačević ubranil.

Ni pa mu uspelo zaustaviti poskusa štajerskega kapetana v 68. minuti, ko je Gregor Bajde tik po vstopu v igro z lepo podajo z leve najprej zaposlil Milivoja Novakovića, čigar strel je Jorgačević odbil, do Brazilca, ta pa je žogo z bližine pospravil v mrežo in postavil za Maribor ugodnih končnih 1:1.

"Ostali smo pozitivni"

"Verjeli smo, da lahko obrnemo rezultat. Optimizem je temeljil na naših sposobnostih. Zadovoljni gremo v nov krog," je bil vesel trener Maribora Darko Milanič. | Foto: Sportida "Verjeli smo, da lahko obrnemo rezultat. Optimizem je temeljil na naših sposobnostih. Zadovoljni gremo v nov krog," je bil vesel trener Maribora Darko Milanič. Foto: Sportida

"Zelo pomemben je bil odziv med polčasom, ko smo ostali pozitivni. Verjeli smo, da lahko obrnemo rezultat. Optimizem je temeljil na naših sposobnostih. V eni akciji smo imeli na primer kar tri priložnosti pri tisti zgrešeni enajstmetrovki. Vedeli smo, da zmoremo. Ni bilo črnogledih misli ali strahu in to se nam je obrestovalo," je po napredovanju dejal strateg Darko Milanič.

"Ko izločiš zelo dobro ekipo Levskega, ki je imela izjemno podporo s tribun, so jasno prisotni občutki velikega veselja. Bila je prava evropska tekma in igrali smo tako, kot je treba na tej ravni za napredovanje. Z veseljem gremo novim izzivom naproti," je še pripomnil Primorec, ki bo z varovanci na evropskem terenu prihodnji četrtek, 28. julija, ko bodo gostovali na Škotskem. Povratna tekma bo teden dni pozneje v Ljudskem vrtu.

"Če kdo misli, da bo delal bolje, naj pride ..."

Na drugi strani veselja razumljivo ni bilo, prekaljeni trenerski maček Ljupko Petrović se je srečal tudi z vprašanjem, ali meni, da bi se lahko zgodila menjava na trenerski klopi. Prekaljeni srbski strokovnjak Ljupko Petrović je po koncu evropske sezone s prstom pokazal tudi na sodnike, na vprašanje, ali bi lahko sledila trenerska menjava, pa odgovoril: "Če kdo meni, da bo bolje opravljal delo, naj pride, prepustim mu svoje mesto." | Foto: Sportida Prekaljeni srbski strokovnjak Ljupko Petrović je po koncu evropske sezone s prstom pokazal tudi na sodnike, na vprašanje, ali bi lahko sledila trenerska menjava, pa odgovoril: "Če kdo meni, da bo bolje opravljal delo, naj pride, prepustim mu svoje mesto." Foto: Sportida

"Me ne zanima. Če pa kdo misli, da bo delo opravljal bolje, naj pride, prepustil mu bom svoje mesto," je odvrnil Srb, ki je s prstom pokazal tudi na sodnike. Ti so po njegovem mnenju nekajkrat "prehitro piskali" v korist Maribora. Dodal je: "Čestitam svojim igralcem, igrali so dobro, dali so vse od sebe. Ostali smo brez napredovanja, pa čeprav sploh nismo izgubili tekme. A to je nogomet, kaj sploh še reči. Izpustili smo številne priložnosti. Sledile bodo analize napak, ki jih bomo morali odpraviti. Maribor je imel več sreče in zasluženo napredoval."

Ne spreglejte