Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
16. 7. 2015,
22.14

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rodolfo Vanoli Damir Burić

Četrtek, 16. 7. 2015, 22.14

4 leta, 9 mesecev

Trener Kopra je optimist: V Split ne gremo na izlet

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po prvi nogometni bitki za "evropsko" prevlado na Jadranu imajo več razlogov za zadovoljstvo Koprčani. Rodolfo Vanoli gre v Split po napredovanje, Damir Burić pa je priznal, da mu ni lahko.

Luka Koper je po Celju (finale pokala), Mariboru (superpokal) in Vikingurju (prvi krog kvalifikacij za ligo Europa) na Bonifiki v slabo voljo spravil še splitski Hajduk in dokazal, da zadnji uspehi niso naključni.

Pod njih se je podpisal Rodolfo Vanoli, povratnik iz Italije, ki je v slačilnico kanarčkov ponovno naselil samozavest, kanarčki pa so spoznali, da lahko, če do potankosti spoštujejo njegova navodila, ustvarijo želene rezultate. Tako je bilo tudi na tekmi s Hajdukom, ki je prišel na slovensko Obalo kot favorit, domov pa odpotoval s porazom. Čeprav je imel več od igre in stiskal obroč pred domačim kazenskim prostorom, so Koprčani njegovo naivno obrambo kaznovali s tremi zadetki, s katerimi je oživelo upanje o podaljšani evropski sezoni in novih podvigih.

''Hajduk se je izkazal z zelo organizirano igro, mi pa smo odigrali odlično tekmo. Če želimo še napredovati in rasti kot osebnost, si ne smemo več dovoliti, da prejmemo toliko zadetkov iz prekinitev,'' je Italijan pohvalil tako tekmeca kot svoje izbrance, ki bi morali biti za popolno oceno deset biti bolj pazljivi ob prekinitvah. ''Privoščili smo si dve napaki, ki sta nas drago stali. To so dogaja mladim igralcem, ki pa se tega zavedajo,'' je dodal.

Vanoli ni želel zapreti tekme

Najbolj mu je žal, da je Hajduk v izdihljajih srečanja še drugič zatresel mrežo Vasje Simčiča in poskrbel, da si lahko na povratni tekmi priigra napredovanje že s tesno zmago. ''Želeli smo zadržati vodstvo s 3:1. Nismo hoteli zapreti tekme, zato sem posegel po menjavah in poslal v ogenj napadalce.''

Končni rezultat 3:2 priča o prednosti Kopra, ki so se mu sladki in odmevni zmagi nad prestižnim tekmecem še povečali evropski apetiti. ''V Split ne gremo na izlet, ampak po napredovanje,'' je hrabro sporočil navijačem, da se njegovi izbranci ne mislijo ustrašiti polnega objekta in vročega navijaškega kotla, ki bo prisoten prihodnji četrtek v dalmatinski prestolnici.

Strateg Hajduka: Tekma je bila nenavadna

Kako pa je poraz Hajduka doživel njegov trener Damir Burić, ki je na Bonifiki vpisal prvi evropski poraz na klopi ''belih''? ''Čestitke Kopru za zmago. Tekma se je začela za nas izjemno negativno, našim mladim igralcem pa se je bilo težko odzvati po dveh prejetih zadetkih in veliki prednosti Kopra. Tekma je bila nenavadna, kar malce čudna, saj so zadetki deževali iz prekinitev, iz izdelanih napadov pa nismo znali zadeti v polno,'' se je čudil Splitčan, ki je v preteklem desetletju pomagal prvim trenerjem pri Werderju, Bayerju in Freiburgu.

Trenerske izkušnje je nabiral v nemški bundesligi, v kateri je spoznal, kako veliko je potrebnega dela za želen učinek. Ker ima zelo mlado ekipo, se bo trudil, da jih čim prej opozori na napake.

''Delali smo jih po predložkih Kopra s kota. To moramo do povratnega dvoboja popraviti. Resda smo dosegli še drugi zadetek, a nam zaradi njega ne bo v Splitu nič lažje. Zmagati bomo morali v vsakem primeru. Nestrpno čakam na tekmo na našem štadionu. Upam, da bo odprta igra,'' se veseli popravnega izpita, s katerim bi lahko popravil neprepričljiv vtis po porazu, ki ga navijači Hajduka na slovenskih tleh niso pričakovali.

Naleteli so na organiziran odpor Kopra, ki jo je v zadnjih mesecih zagodel že mnogim favoritom. Od četrtka naprej je na seznamu tudi splitski velikan ...

Ne spreglejte