Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
4. 1. 2015,
12.22

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Samir Handanović Roma Inter Juventus Neto Fiorentina serie A Roberto Mancini

Nedelja, 4. 1. 2015, 12.22

4 leta, 8 mesecev

Trener Interja namignil, Roma zagrabila: Samir Handanović v Rim?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na Apeninskem polotoku bi se lahko premešale karte številnim slovenskim legionarjem. Omenja se tudi možnost selitve Samirja Handanovića iz Interja k Romi, ki bi prišla v poštev po koncu sezone.

Nogometaš, zaradi katerega se v zadnjem času omenja možnost selitve Samirja Handanovića iz Milana, je brazilski vratar Neto. Brani za Fiorentino, zanj pa se zanima kar nekaj klubov. Tako Juventus kot Roma, po poročanju rimskega časnika Il Messaggero pa tudi Inter. Črno-modri ne bi imeli nič proti, če bi se jim južnoameriški vratar pridružil po koncu sezone, ko mu poteče pogodba z vijolicami iz Toskane. Če bi se to uresničilo, bi prihodnost izkušenega slovenskega legionarja postala nejasna. Najboljši slovenski vratar ter edini, ki si v očeh selektorja Srečka Katanca brez oklevanja in zadržkov zasluži mesto v udarni enajsterici, v zadnjih sezonah velja za enega izmed najboljših vratarjev na Apeninskem polotoku. Kako dober je, dokazujejo tudi prejete nagrade za vratarja leta, ki jo podeljujejo prvoligaški igralci.

V Rimu je že igral, a med vratnicama Lazia

Klub se namreč želi okrepiti na številnih igralnih mestih, zaradi upoštevanja finančnega fair playa pa želi pomembna sredstva za nakup okrepitev pridobiti s prodajo najboljših. Če je imel pri tem v mislih Handanovića, bi se lahko resnično pripetil scenarij, ki ga je izpostavil rimski časnik.

Cilj športnega direktorja Rome Walterja Sabatinija je namreč, da v kratkem najde primerno vratarsko okrepitev, Handanović pa bi bil nadvse primeren kandidat za visoke ambicije sinov volkulje. Če bi vskočil Inter in prodal najboljšega vratarja, bi ogromno zaslužil, saj bi se znesek za Ljubljančana štel v osemmestnih številkah in bi bil krepko večji od desetih milijonov evrov.

Handanović je že igral v Rimu. Pred desetimi leti, ko je kot golobradi, a zelo samozavestni mladenič še čakal na resnejšo priložnost pri Udineseju, ga je videmski klub posodil Laziu, kjer je nabiral izkušnje ob Angelu Peruzziju. Ta je nanj naredil tako močan vtis, da ga doživlja kot enega izmed največjih vzornikov.

Za Neta se resno zanima tudi Juventus

Neto ne bo podaljšal pogodbe s Fiorentino, tako da si bo po koncu sezone našel novega delodajalca s prostimi papirji. Imel bo izjemno izhodišče, saj bo lahko izbral tistega snubca, ki mu bo ponudil največjo plačo, ta pa bi lahko ob tem, da ne bo treba plačati odškodnine, znašala kar veliko. Za Neta se zanimata tudi Juventus in Roma, ki išče naslednika Morgana De Sanctisa, izkušenega vratarja, ki si je s Handanovićem nekdaj delil slačilnico v Vidmu.

Italijanski športni časnik La Gazetta dello Sport v obdobju zimskega premora, ki je posvečen dogajanju na nogometni borzi, poroča o tem, da naj bi imel največ možnosti za pridobitev Neta prvak Juventus. Gianluigi Buffon bo konec januarja na rojstnodnevni torti upihnil že 37. svečko, Brazilec pa je od njega mlajši ducat let.

V soboto je sporočil, da ne bo podaljšal pogodbe z vijolicami, italijanski mediji pa so se hitro lotili mogočih scenarijev in v nekatere vključili tudi Handanovića. Po koncu sezone 2014/15 bo na Apeninskem polotoku očitno za številne Slovence še zelo razburljivo, Mancinijevih besed o določenih žrtvah pa zagotovo ne gre podcenjevati.

Ne spreglejte