Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
19. 3. 2014,
9.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Real Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Schalke Gareth Bale Carlo Ancelotti

Sreda, 19. 3. 2014, 9.25

8 let

Tragična usoda Jeseja pretresla Madrid, Ronaldo želi trojno krono

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Real Madrid je tudi v drugo premagal Schalke in se uvrstil v četrtfinale. Dvoboj sta zaznamovala zadetka Cristiana Ronalda, ki je postavil nov mejnik, in huda poškodba Jeseja, ki je že končal sezono.

Beli baletniki so z zmago nad Schalkejem, ki v nemškem prvenstvu zaseda visoko tretje mesto, dokazali, da so pred nedeljskim velikim derbijem z Barcelono v odlični formi. Dvoboj z rudarji iz Gelsenkirchna se ni začel najlepše, saj si je Jese Rodriguez že v drugi minuti natrgal kolensko vez in zapustil igrišče. Pregled je potrdil, da gre za hudo poškodbo, zaradi katere je že končal sezono, okrevanje pa naj bi trajalo vsaj šest mesecev.

Jese je 21-letni napadalec in prihodnost madridskega velikana. Prihaja s Kanarskih otokov in je produkt Realove mladinske šole. "Žalostni smo. Jese in Real nimata sreče. Izgubili smo pomembnega igralca, mladega upa, ki se je v tej sezoni izkazal in presenetil javnost. A takšen je nogomet. Poškodbe so njegov sestavni del, mi pa bomo naredili vse, kar je v naši moči, da se Jese prihodnjo sezono vrne še močnejši," je povedal trener madridskega Reala Carlo Ancelotti.

Velika izguba za Real, Ronaldo samozavesten pred derbijem

Mladi napadalec, ki je postal očka že pri 19 letih, je že drugi nogometaš madridskega Reala, ki se je v tej sezoni hudo poškodoval. Prvi je bil Nemec Sami Khedira. "Jese je dal Realu ogromno, še posebej takrat, ko ni igral Ronaldo (ko je imel kazen prepovedi igranja na treh tekmah zaradi rdečega kartona, op. p.)," ima trener o njem dobro mnenje, podobno o njem razmišlja tudi Cristiano Ronaldo: "Ko je igral, se je izkazal in prispeval veliko zadetkov, zato je to za Real zelo žalostna novica in velika izguba," je dejal Portugalec, ki ga je poškodba mlajšega soigralca zelo prizadela.

Ronaldo je bil znova v središču pozornosti. Real je v Nemčiji sicer zmagal kar s 6:1, a je trener Ancelotti Ronalda vseeno uvrstil v ekipo, čeprav so mnogi pričakovali, da ga bo spočil pred nedeljskim obračunom z Barcelono. "Vedno rad igram. Dobro sem se počutil pred tekmo, trener pa se je odločil, da bom igral. Odlično nam je šlo od rok. Dosegel sem dva zadetka in ekipi pomagal do pomembne zmage, ki nam je pomagala, da smo zadržali zmagovalni ritem. Zmaga nam bo vlila dodatno samozavest pred derbijem z Barcelono," je prepričan najboljši strelec Reala, ki je dosegel dva zadetka, dvakrat pa je stresel še okvir vrat.

Bale: Cristiano igra spektakularno

Tako bi se lahko z malce pomoči sreče pohvalil že s 15 zadetki v ligi prvakov, kar bi bil nov rekord tekmovanja. Zdaj jih ima 13, a ga v ligi prvakov čakajo še nove preizkušnje. "Cristiano je najboljši na svetu. Igra spektakularno in je lahko vzor vsem," je najboljšega (so)igralca na svetu pohvalil Valižan Gareth Bale, ki je v igro vstopil namesto nesrečnega Jeseja.

"Naš cilj je osvojiti vse tri lovorike. Zagotovo bo težko, a Real ima vedno visoke cilje. S takšnim odnosom, kot ga kažemo v tej sezoni, je vse mogoče," ostaja Ronaldo prepričan, da lahko beli baletniki osvojijo vse, kar se v tem trenutku da (špansko prvenstvo, pokal in ligo prvakov). Decima (težko pričakovani deseti naslov evropskega prvaka) je tako vedno bližje. Cristiano se je na klubski lestvici z 242 zadetki izenačil z nogometno legendo Ferencom Puškašem.

Do domačega naslova jih vodi trnova pot, saj sta Atletico in Barcelona zelo blizu. Če bi v nedeljo pred domačim občinstvom ugnali Katalonce, bi se prednost povečala na sedem točk. "Odločil sem se za začetno enajsterico. Smo v dobri formi in veselimo se te tekme. Morali bomo pokazati vse, kar znamo. Če hočeš premagati Barcelono, moraš dati sto odstotkov," poudarja Ancelotti.

Ne spreglejte