Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 12. 2023,
19.25

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Erik Ten Hag Tottenham Liverpool Chelsea Manchester United Manchester City Arsenal Premier League angleško prvenstvo

Nedelja, 17. 12. 2023, 19.25

4 mesece, 1 teden

Angleško prvenstvo, 17. krog

Man Utd do velike točke na derbiju z Liverpoolom, Arsenal skočil na vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Liverpool - Manchester United | Manchester United je iztržil točko na kultnem Anfieldu. | Foto Reuters

Manchester United je iztržil točko na kultnem Anfieldu.

Foto: Reuters

V derbiju 17. kroga angleške premier lige szta v nedeljo na Anfieldu obračunala Liverpool in Manchester United, tekma pa se je končala z remijem (0:0), ki je zadovoljil trenerja Rdečih vragov Erika Ten Haga. Na vrh angelškega prvenstva je skočil Arsenal, ki je bil danes z 2:0 boljši od Brightona. Že v petek zvečer je Tottenham za 2:0 zmagal v Nottinghamu, v soboto je Manchester City proti Crystal Palace že vodil z 2:0, do konca tekme pa vodstvo zapravil in se moral zadovoljiti zgolj s točko za remi z 2:2. Zmag sta se v soboto veselila Chelsea in Newcastle. V Bournemouthu se je odvijala prava drama.

Manchester City
Sportal Tottenham eksplodiral na derbiju, Man City se je rešil

Arsenal je doma z 2:0 ugnal Brighton, Villa pa je bila v gosteh z 2:1 boljša od Brentforda. Londončani v prvem polčasu kljub premoči niso našli poti do mreže, v drugem pa so vendarle strli odpor tekmeca. V 53. minuti je najprej zadel Gabriel Jesus, v 87. minuti je zmago potrdil Kai Havertz.

Arsenal je spet skočil na vrh. | Foto: Reuters Arsenal je spet skočil na vrh. Foto: Reuters

Aston Villa je po prvem polčasu zaostajala, v zadnjem delu pa je izkoristila številčno premoč na igrišču, potem ko je sodnik v 71. minuti izključil Bena Meeja. V 77. minuti je izenačujoči gol dosegel Alex Moreno, zmago pa je gostom v 85. minuti zagotovil Ollie Watkins, nekdanji igralec Brentforda, ki je po kotu zadel z glavo.

West Ham je doma s 3:0 ugnal Wolverhampton, dva gola je dosegel Mohamed Kudus, Lucas Paqueta pa je bil podajalec pri vseh zadetkih.

Drama v Bournemouthu

V Bournemouthu je v soboto gostoval Luton Town, tekma pa je bila prekinjena v 65. minuti pri izidu 1:1, ko se je na igrišču zgrudil kapetan gostujoče ekipe Tom Lockyer. Nesrečnemu nogometašu je prvi na pomoč priskočil član domače zasedbe Philip Billing, nato so mu hitro nudili zdravniško pomoč in ga odpeljali v bolnišnico. Pri tem naj bi bil pri zavesti in odziven, kot poročajo angleški mediji, a sodnik srečanja Simon Hooper se je odločil za prekinitev. Nogometaši obeh moštev so bili popolnoma pretreseni. Luton je na družbenih omrežjih zapisal, da je tekma prestavljena, za zdaj pa še ni jasno, kdaj bodo odigrali zadnjih 25 minut in sodnikov dodatek.

Bournemouth - Luton | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kasneje je klub na družbenem omrežju X zapisal, da je Lockyer še drugič letos doživel srčni zastoj. Po hitri obravnavi na Bournemouthovem stadionu so 29-letnika prepeljali v bolnišnico. Lockyer je v stabilnem stanju, ob njem pa je že njegova družina, so še zapisali pri Lutonu in se zahvalili za sporočila podpore.

Lockyer, sicer osrednji branilec, je prvič srčni zastoj doživel maja na odločilni tekmi za preboj med angleško elito na Wembleyju v dodatnih kvalifikacijah proti Coventryju. Takrat so ga po hitri oskrbi operirali, potem ko so mu odkrili aritmijo. Na igrišča se je vrnil na začetku te sezone in na 14 tekmah dosegel gol in podajo, poroča STA.

Manchester City zapravil prednost

Novo razočaranje so doživeli navijači Manchester Cityja. Ta je ob odsotnosti Erlinga Haalanda (poškodba) proti Crystal Palaceu vodil z 2:0, a tri točke zapravil v peti minuti sodnikovega dodatka drugega dela, ko je z bele točke za delitev točk zadel Michael Olise.

Pred tem sta bila za City strelca Jack Grealish (24. minuta) ter Rico Lewis (54.), na 1:2 pa je znižal Jean-Philippe Mateta v 76. minuti.

Meščani so posledično na lestvici ostali na četrtem mestu s 34 točkami. Pred njimi so Liverpool s 37, Arsenal s 36 ter Aston Villa s 35 točkami, vsi pa morajo tekme 17. kroga še odigrati.

Tottenham z igralcem manj do zmage

Tottenham je sezono začel več kot izvrstno in nekaj časa celo vodil, nato pa se mu je zgodil katastrofalen november in začetek decembra. Brez zmage so bili pet tekem, od tega so štiri izgubili. Povsem drug obraz pa so pokazali prejšnji konec tedna, ko so s 4:1 premagali Newcastle, zdaj so nogometaši iz Londona vzpon forme potrdili še z zmago v Nottinghamu. Za zmago z 2:0 sta zadela Richarlison in Dejan Kulusevski, zadnjih 20 minut pa so odigrali z igralcem manj, saj je bil izključen Yves Bissouma.

Angleško prvenstvo, 17. krog:

Petek, 15. december:

Sobota, 16. december:

Nedelja, 17. december:

Lestvica:

Najboljši strelci:

14 – Haaland (Man City)
11 – Salah (Liverpool)
10 – Son Heung-Min (Tottenham), Bowen (West Ham)
9 – Solanke (Bournemouth), Watkins (Aston Villa)
8 – Hwang Hee-chan (Wolverhampton),
7 – Isak (Newcastle), Mbeumo (Brentford), Wilson (Newcastle), Jackson (Chelsea)
...

Rebecca Welch
Sportal Rebecca Welch bo pisala zgodovino angleškega prvenstva
Ne spreglejte