Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
11. 12. 2013,
16.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ante Šimundža NK Maribor NK Maribor

Sreda, 11. 12. 2013, 16.49

7 let, 12 mesecev

Torta velikanka in rojstni dan bosta, bo tudi sanjski uspeh?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Še zadnjo tekmo letos bodo v četrtek odigrali nogometaši Maribora. Če bo razplet takšen, kot si vsi želijo, bi se lahko tekma proti Wiganu za vselej vpisala v zgodovino.

Še 35. tekmo v tej sezoni bodo odigrali Mariborčani, a se s tem, da bi bili zaradi tega utrujeni, niti najmanj ne obremenjujejo. ''To, da smo odigrali toliko tekem, pomeni, da smo bili dobri, saj že dolgo nastopamo v Evropi. To je privilegij, ne naša slabost,'' je vsakršna namigovanja o davku, ki ga je prinesla naporna prva polovica sezone, že na začetku sredine novinarske konference pred tekmo z angleškim drugoligašem odpravil Ante Šimundža. Ta je na klopi Maribora debitiral prav proti Wiganu, ko so slovenski prvaki v Angliji pred dvema mesecema in pol izgubili z 1:3. ''Zdaj je zgodba povsem drugačna. Zdaj smo veliko bolje fizično pripravljeni. Takrat smo veliko energije porabili za branjenje in nam je zmanjkalo moči za napad. Zdaj smo na takšni ravni, da lahko dobro igramo v obrambi in napadu. Mi smo prav gotovo na višji ravni, kot smo bili. Kakšni so oni, pa težko govorim,'' je še povedal trener, ki bo z Mariborom prezimil na vrhu slovenskega prvenstva.

Kakšen razplet četrtkovih tekem Maribor vodi do zgodovinskega uspeha – kot prvi slovenski klub bi si lahko zagotovil preboj iz skupinskega dela evropskih pokalov – ni skrivnost. Doma mora premagati Angleže, ki so prav tako še vedno v igri za napredovanje, v Belgiji pa mora biti Rubin Kazan, ki si je že zagotovil prvo mesto v skupini, boljši od Zulteja-Waregema. ''Tekma je pomembna za obe ekipi. To, česar smo si želeli – da bi bili do zadnjega v igri za napredovanje – smo dobili. Naredili bomo vse, da nam uspe. Gledalci lahko pričakujejo dobro tekmo, v kateri bosta obe ekipi iskali pot do uspeha. To seveda ne pomeni, da se bomo zaletavali in na vse ali nič šli od prve minute. Ne, želimo se predstaviti v čim boljši luči, želimo igrati ambiciozno, a tudi pametno,'' je nadaljeval nekdanji legendarni napadalec Maribora in dodal: ''O tem, kaj se bo dogajalo v Belgiji, bomo seveda obveščeni, a igralci o tekmi med Zultejem-Waregemom in Rubinom ne bodo smeli razmišljati. Najbolj pomembno je, da mi opravimo svojo nalogo. Seveda si želimo, da bi Rusi zmagali v Belgiji, a na to ne moremo vplivati.'' Nekaj besed je vodja strokovnega štaba mariborskega kluba namenil tudi Wiganu, ki v Ljudski vrt prihaja z novim trenerjem. Owena Coyla je pred kratkim nasledil Nemec Uwe Rösler. ''Dejstvo je, da vsak trener prinese nekaj novega. Rösler, kolikor imam informacije, želi naslediti igro prejšnjega trenerja, a ne Coyla, temveč Roberta Martineza, ki je zdaj na klopi Evertona. Želi igrati ofenzivno. Kako bo igral tokrat, ne vem. V vsakem primeru bomo mi pripravljeni na obe različici. Na defenzivno in ofenzivno. Predvsem pa si želimo imeti žogo čim več v svoji posesti. Želimo si, da bo nasprotnik razmišljal o nas, ne mi o njemu,'' je jasno in glasno sporočil Šimundža, ki ga razveseljuje pogled na stanje v ekipi. Zdravi so prav vsi, kaznovanih prav tako ni. Maribor bo nad Wigan krenil z vsemi močmi.

S kakšno enajsterico se bo lotil nasprotnika, še ne ve. Ima še dilemo ali dve, a bolj ali manj je trenerju Maribora jasno, kaj in kako. Seveda pa dan pred tekmo o tem ni želel razglabljati v javnosti. ''Noč je še dolga. Pred nami je še en dan. Bomo videli, kaj bo sledilo,'' je sporočil pred tekmo, na kateri bo Maribor praznoval 53 let obstoja. Tudi zato si želijo nogometaši v vijoličastih dresih narediti vse, da bi zmagali in rojstnodnevno zabavo še popestrili. Če bi ob tem prišle še ugodne vesti iz Belgije, pa je tako ali tako jasno, da zabavi v štajerski prestolnici ne bi bilo videti ne začetka in ne konca.

Ne spreglejte