Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
20. 2. 2015,
15.06

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mario Balotelli Jordan Henderson Daniel Sturridge Steven Gerrard Liverpool Bešiktaš

Petek, 20. 2. 2015, 15.06

4 leta, 9 mesecev

To zmore le Balotelli: odločil je tekmo, a razjezil soigralce

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Napadalec Liverpoola Mario Balotelli je poskrbel za nov zaplet. Čeprav je odločil zmagovalca proti Bešiktašu, se je bolj govorilo o tem, kako je ukradel žogo soigralcu in izvedel strel z bele točke.

Navijači Liverpoola še naprej uživajo v pozitivnem trendu. Njihovi ljubljenci so pozabili na skromne rezultate, s katerimi jeseni niso osvojili veliko število točk in izpadli iz lige prvakov, v četrtek pa so se z domačo zmago z 1:0 nad vodilnim turškim klubom približali preboju med 16 najboljših v ligi Europa. Dvoboj je na Anfieldu odločil Mario Balotteli. Italijanski napadalec je tako še drugič v kratkem obdobju dosegel zmagoviti zadetek. Nedavno je s prvencem v angleškem prvenstvu poskrbel za zlata vredno zmago nad Tottenhamom (3:2), v četrtek pa je z zadetkom z bele točke preprečil, da bi se izbranci Slavena Bilića v Istanbul vrnili neporaženi.

Hendersonu je vzel žogo in izvedel strel, trener pa obnemel

Čeprav je Super Mario, na katerega se rade lepijo takšne in drugačne prigode, dosegel zmagoviti zadetek, pa soigralci in trener nad njim niso bili navdušeni. Kaj si je tokrat privoščil temnopolti Italijan z ganskimi koreninami? Balotelli, lačen zadetkov, ki jih je v dresu Liverpoola pogrešal v koledarskem letu 2014, ni spoštoval trenerjevih navodil in si nenapovedano vzel pravico, da izvede kazenski strel. Ko je branilec Bešiktaša Ramon Motta v kazenskem prostoru nepravilno oviral Jordana Ibeja, je sodnik pokazal na belo točko. Žogo je v roke vzel nadomestni kapetan Jordan Henderson, ki je na igrišču nadomeščal manjkajočega Stevena Gerrarda, a se mu je približal napadalec Daniel Sturridge, ki tudi ni skrival želje, da bi ustrelil z enajstih metrov.

Dogodek je zvito spremljal Balotelli in po načelu, kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima, izkoristil trenutek nepazljivosti pri soigralcih, Hendersonu vzel žogo, jo postavil na belo točko in premagal vratarja Bešiktaša. Trener Brendan Rodgers kar ni mogel verjeti, kakšno drzno potezo si je dovolil italijanski zvezdnik. Njegovo začudenje in hladen izraz na licu so ujele tudi kamere, po srečanju pa so grmeli očitki na račun Balotellijeve poteze.

Kapetan Gerrard: Balotelli je bil nespoštljiv

Italijan je po zadetku stekel proti Hendersonu in želel z njim deliti veselje, a ga je angleški reprezentant ignoriral. Njegova usta so po dvoboju ostala nema, tako da ni potešil radovednosti otoških novinarjev. Je bil pa bolj odkrit in oster kapetan Gerrard, ki je tekmo proti Bešiktašu preskočil zaradi lažje poškodbe. ''To se ne dela, kazenski strel bi moral izvajati Henderson. On je bil kapetan, tako da bi ga morali soigralci upoštevati. Izvajalca je določil trener in pravila se morajo upoštevati. Balotelli je bil nespoštljiv do kapetana,'' je dejal ljubljenec rdečih.

Balotelli se je odzval v svojem slogu in prek socialnega omrežja čivknil: ''Zahvaljujem se Hendersonu, da sem lahko izvedel enajstmetrovko. Zdaj moramo prekiniti z dramo. Zmagali smo in le to je pomembno,'' skuša končati zgodbo, ki bi v mestu kuštravcev utegnila poskrbeti za še kakšen zaplet, zagotovo pa pokvarila slogo v slačilnici prebujajočega se Liverpoola. Trener Rodgers je po dvoboju diplomatsko pripomnil, da je najbolj pomemben rezultat, ki je bil tokrat v prid rdečim.

Ne spreglejte