Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
30. 4. 2017,
10.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,88

Natisni članek

Nemanja Mitrović Aleks Pihler NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 30. 4. 2017, 10.17

6 let, 6 mesecev

Po derbiju v Stožicah

"To je prava sramota za Olimpijo" #video #foto

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,88
NK Maribor NK Olimpija | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Na zadnjem večnem derbiju med Olimpijo in Mariborom nismo videli zmagovalca (0:0), kar po koncu tekme ni prineslo posebne radosti v nobenega izmed taborov. Zmaji so skušali zmagati, saj do konca prvenstva potrebujejo še veliko točk, Domžale ne popuščajo, Maribor, ki bo zagotovo prvak, pa je skušal 14. zvezdico proslaviti že v Stožicah. Nobenemu ni uspelo izpolniti svojega cilja, sta pa se oba izognila porazu. 

Po zaspanem prvem polčasu, kjer so gledalci bolj spremljali, kaj počneta obe navijaški skupini, smo v drugem polčasu videli več akcije, a odlična vratarja obeh ekip, Rok Vodišek in Jasmin Handanović, sta poskrbela, da se je vse končalo brez zadetkov.

"V prvem polčasu nismo mogli razviti svoje igre, a tudi Maribor ni ravno blestel. V drugem je bilo drugače in priigrali smo si nekaj res zrelih priložnosti, a nismo zadeli. Tako pač je v nogometu. Poskušali smo vse, ob koncu tekme smo šli tudi na glavo, a nam ni uspelo zmagati," so bile prve besede branilca Olimpije Nemanje Mitrovića, ki je bil zagotovo eden boljših na igrišču.

Maribor ni težava, škoda je drugih tekem

Olimpija ima spomladi proti Mariboru enako razmerje zmag in porazov. Obe ekipi sta zmagali po enkrat, dvakrat pa se je tekma končala brez zmagovalca. "Razen tiste prve ligaške tekme, ko smo v Ljudskem vrtu izgubili z 0:1, smo proti Mariboru igrali dobro, v pokalu smo bili tudi boljši. Bolj boli, da smo v prvih devetih krogih drugega dela prvenstva osvojili le štiri točke, kar je sramota za Olimpijo. Ostalo nam je še pet krogov in vsako tekmo bomo morali zmagati, da osvojimo to drugo mesto," je bil neposreden ljubljanski branilec.

Nista želela komentirati

Tako Aleks Pihler kot Nemanja Mitrović nista želela komentirati obnašanja navijaških skupin. ''Seveda slišiš, da se nekaj dogaja, a med tekmo nimaš časa misliti na to. Naša pozornost je drugje,'' sta diplomatsko odgovorila nogometaša Maribora in Olimpije.

Vrhunci z derbija v Stožicah:

Pod Hadžićem ne poznajo poraza

Še vedno aktualni prvaki po prihodu trenerja Safeta Hadžića sploh še niso izgubili. Zabeležili so dve zmagi in štirikrat remizirali. "Ne vem, kaj se je spremenilo. Tudi igralci smo si dejali, da tako več ne gre in da to, da smo do njegovega prihoda osvojili le eno točko ali dve, saj se niti ne spomnim več, je res prava sramota. Safet je na treninge prinesel neko sproščenost, prej je bilo vse zakrčeno in ni se dalo delati," je sklenil Mitrović in navijačem obljubil, da bodo do konca prvenstva skušali nabrati čim več točk.

Pihler: Lahko bi se slabo končalo

"Na tekmi smo želeli zmagat, ampak po taki tekmi ne moremo biti razočarani, saj smo po mojem mnenju igrali zelo dobro. Manjkala je le pika na i. Žal mi je le navijačev, ki so nas spet prišli podpret v velikem številu, a verjamem, da bo tako tudi prihodi krog. V Ljudskem vrtu jih bo še več in upam, da bomo tam dokončali tisto, kar nam ni uspelo proti Olimpiji," je o trdem derbiju povedal vezist Maribora Aleks Pihler.

"Proti Olimpiji nismo imeli namena iti v odprt boj, saj nas čaka še kar nekaj tekem. Na sporedu je še pet krogov, po drugi strani bi se lahko tudi slabo končalo. Hoteli smo imeti tekmo pod kontrolo in to nam je v večini tudi uspelo," je dodal Pihler, ki ga je ob koncu tekme zamenjal izkušeni Aleš Mertelj.

Mariborčane v soboto v Ljudskem vrtu čaka obračun z Gorico, Olimpija pa odhaja na težko gostovanje v Velenje.

Policisti so imeli zaradi navijačev polne roke dela

Policisti so imeli sinoči polne roke dela. Kot so danes sporočili iz PU Ljubljana, so pri varovanju nogometne tekme zaradi kršitve javnega reda in miru štirim osebam izdali plačilne naloge, dve osebi so pridržali do konca prireditve, eni od teh so izdali tudi odločbo o prepovedi udeležbe na športnih prireditvah za dve leti.

Dvema kršiteljema so izdali plačilna naloga zaradi kršitve zakona o javnih zbiranjih in enemu zaradi kršitve zakona o zasebnem varovanju. Zoper štiri kršitelje bodo izvedli hitri postopek zaradi kršitev zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. STA

Ne spreglejte