Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 8. 2021,
20.13

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

poletni prestopni rok Bursaspor Tim Matavž

Sobota, 14. 8. 2021, 20.13

2 leti, 8 mesecev

Primorec novi napadalec Bursasporja

Tim Matavž zapustil ZAE in se preselil bližje Evropi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Tim Matavž | Tim Matavž bo skušal pomagati Bursasporju k vrnitvi v elitni turški klubski razred. | Foto Getty Images

Tim Matavž bo skušal pomagati Bursasporju k vrnitvi v elitni turški klubski razred.

Foto: Getty Images

Izkušeni slovenski napadalec Tim Matavž je sklenil sodelovanje s turškim drugoligašem Bursaspor. Primorec je tako zapustil Bližnji vzhod in se preselil v ligo, veliko bližje evropskim očem. Z Bursasporjem je sklenil dveletno pogodbo z možnostjo enoletnega podaljšanja.

Občasni slovenski reprezentant Tim Matavž, ki je v 39 nastopih v državnem dresu dosegel 11 zadetkov, je zamenjal nogometno okolje. V ZAE je v dresu bogatega kluba Al-Wahda na 20 tekmah dosegel 12 zadetkov, zaigral tudi v azijski ligi prvakov, zdaj pa se seli v Turčijo, kjer bo imel opravka z bolj zahtevnimi tekmeci. Kariero bo nadaljeval pri Bursasporju, s katerim je sklenil dveletno pogodbo z možnostjo enoletnega podaljšanja.

Matavž ima ogromno izkušenj z igranjem v tujini. Ko se je leta 2007 iz Nove Gorice preselil na Nizozemsko, je zaigral za Groningen, Emmen, doživel vrhunec kariere pri PSV Eindhoven, pozneje pa nabiral izkušnje tudi v Nemčiji (Augsburg in Nürnberg), Italiji (Genoa), se vrnil na Nizozemsko, kjer je bil najboljši strelec Vitesseja, nato pa lani presenetil z odločitvijo, da bo kariero nadaljeval v ZAE. Transfermarkt njegovo tržno vrednost ocenjuje na 1,8 milijona evrov.

Na turških zelenicah kar ducat Slovencev

Bursaspor se želi vrniti na poti stare slave. P V drugi turški ligi nastopa tudi Nino Kouter. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida V drugi turški ligi nastopa tudi Nino Kouter. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida red 11 leti je proslavljal največji uspeh, naslov turškega prvenstva, v prejšnji sezoni pa je v turški drugi ligi osvojil deseto mesto. Matavž se bo v omenjenem tekmovanju potegoval za točke proti številnim rojakom. Tam se dokazujejo donedavni zvezdnik Mure Nino Kouter (Manisa), Leon Sever (Manisa), Matej Pucko in Rajko Rotman (oba Tuzlaspor) in Roman Bezjak (Balikesirspor).

Veliko slovenskih legionarjev, med njimi ne manjka reprezentantov, igra tudi v prvi turški ligi. Tam nastopajo Miha Mevlja (Alanyaspor), Miha Zajc (Fenerbahče, čeprav obstaja verjetnost, da bi se kot posojeni igralec vrnil v Italijo), Jure Balkovec (Karagümrük), David Tijanić (Göztepe), Amedej Vetrih (Gaziantep) in Nejc Skubic (Konyaspor).

Mura : Shkendija, kvalifikacije liga prvakov, Nino Kouter
Sportal Kouter uradno zapustil Muro in se preselil v Turčijo
Ne spreglejte