Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 4. 2013,
11.08

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tilen Klemenčič NK Triglav

Četrtek, 11. 4. 2013, 11.08

5 let, 8 mesecev

Tilen Klemenčič: Presenečen, ker sem eden najmlajših v ligi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Iz mladinske šole Triglava je v tujino že odšlo precej nogometašev, ki so se prebili v znamenite klube in do reprezentance. V Kranju imajo spet obetavne nogometaše, med katere spada Tilen Klemenčič.

Triglav je klub, ki zaradi svoje vizije precej pomena daje delu z mladimi in jim ponuja priložnost za dokazovanje. Med tistimi, ki so se dokazali med mladinci in se prebili v člansko ekipo, je Tilen Klemenčič, ki je postal eden najmlajših nogometašev v slovenski ligi. Siniša Brkič, zdaj že nekdanji trener Triglava, mu je do zdaj namenil priložnost na 14 tekmah v slovenski ligi in že je postal eden ključnih mož v obrambi. "Malce sem presenečen, saj sem eden izmed najmlajših v prvi slovenski ligi, ki igra za prvo ekipo. Preskok iz mladinske v člansko ligo je bil hiter in na začetku zelo težek, saj je v članski ligi tempo večji, igralci so tehnično bolje podkovani in fizično bolje pripravljeni," je sprva povedal Tilen Klemenčič.

Iz Triglava si je zagotovil tudi vstop v reprezentanco, med drugim ima za sabo tudi že evropsko prvenstvo."Nogometno pot sem začel pri šestih letih pri nogometnem klubu Žiri, pri 14 letih pa sem dobil povabilo za odhod v NK Triglav. Po nekaj treningih smo se odločili za ta prestop. Kmalu so me prvič vpoklicali v slovensko reprezentanco in od takrat sem redno v kadrih različnih kategorij. Med drugim sem igral tudi na evropskem prvenstvu do 17 let v Sloveniji, kjer sem si nabral precej izkušenj za nadaljnjo kariero," je povedal 17-letni branilec Triglava.

V klubu velik poudarek dajejo temu, da igralce čim bolj pripravijo za vstop na prvoligaške zelenice. Med drugim jih je nekaj tudi že prestopilo v tujino. "Imel sem trenerje, ki so me veliko naučili, precej pa so k temu pripomogle tudi moje fizične sposobnosti. Nogometna šola Triglava spada med ene izmed najboljših v Sloveniji. Trenerji nas čim prej poskušajo pripraviti za člansko raven. Moje vodilo je naslednje: če na treningih daješ vse od sebe, se bo ta trud poplačal. Najprej se želim uveljaviti v prvi ligi, nato pa počasi prodreti tudi v kakšen tuji klub. Vem pa, da me čaka še zelo težka pot," je še dejal Klemenčič.

Ne spreglejte