Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
29. 1. 2018,
16.08

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,63

2

Natisni članek

Arsenal Borussia Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang

Ponedeljek, 29. 1. 2018, 16.08

6 let, 2 meseca

Pierre-Emerick Aubameyang pred vrati Arsenala

Tik pred zdajci se bo zgodil še en bombastičen prestop

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,63

2

Pierre-Emerick Aubameyang | Foto Reuters

Foto: Reuters

Prestop Pierra-Emericka Aubameyanga iz Borussie Dortmund v Arsenal je pred vrati, poročajo otoški mediji. Gabonski nogometaš bo Londončane stal 63 milijonov evrov, na štadionu Emirates pa naj bi zaslužil nekaj čez 210 tisoč evrov na teden.

Pierre-Emerick Aubameyang je z Arsenalom že dogovorjen za pogodbo za tri leta in pol, kluba sta se prav tako dogovorila.

V zadnjih dneh je bila v Nemčiji delegacija Londončanov na čelu s prvim možem Arsenala Ivanom Gazidisom. Ta je v Dortmundu dosegla dogovor o prestopu, ki bo postal rekorden nakup v zgodovini Londončanov. Za zdaj sta rekorderja Nemec Mesut Özil, ki je v London prišel leta 2013, in Francoz Alexandre Lacazette, ki je v klub prišel lani poleti. Oba sta Arsenal stala 40 milijonov evrov.

Da bo posel, ki bo poskrbel tudi za drugi najvišji zaslužek s prodajo igralcev pri Borussii Dortmund (rekorder je Francoz Ousmane Dembele, ki je lani poleti v Barcelono odšel za 105 milijonov evrov), dokončno sklenjen, manjka le še en pogoj. Borussia zahteva menjavo, ki bi poskrbela za zapolnitev vrzeli, nastale po odhodu njenega z naskokom najboljšega strelca.

Ovira je le še zamenjava za Gabonca

Pri Borussii si prizadevajo, da bi pripeljali novega napadalca. Eden izmed kandidatov je tudi zdajšnji član Arsenala, Francoz Olivier Giroud (kluba si prizadevata, da bi šlo za ločen posel). Ob tem o nakupu Francoza Anthonyja Modesteja, ki je še pred kratkim navduševal v majici Kölna, poizvedujejo tudi pri kitajskem Tianjin Quanjianu, pri Chelseaju pa se spogledujejo z Belgijcem Michyjem Batshuayijem, ki je pretekli konec tedna navdušil z dvema goloma v pokalu FA.

Časa za Arsenal, ki je prejšnji teden ostal brez Alexisa Sancheza in kot zamenjavo za Čilenca iz Manchester Uniteda pripeljal Armenca Henrikha Mkhitaryjana, ter Borussio ni veliko. V sredo opolnoči je konec zimske nogometne tržnice.

Je bila sobotna tekma proti Freiburgu zadnja Gabončeva v dresu Borussie Dortmund? | Foto: Reuters Je bila sobotna tekma proti Freiburgu zadnja Gabončeva v dresu Borussie Dortmund? Foto: Reuters

Štiri leta in pol, številni goli in težave z disciplino

Reprezentant Gabona Aubameyang, ki bo poleti dopolnil 29 let, je v Dortmund iz Saint Etienna prišel leta 2013 za 13 milijonov evrov. Od takrat je v Nemčiji na 213 tekmah v vseh tekmovanjih zabil 141 golov, čeprav je imel v tem času kar nekaj težav z nedisciplino.

Med drugim je izpustil tudi dve od zadnjih treh tekem Borussie. Proti Wolfsburgu v prvenstvu pred tremi krogi ni igral, ker je bil suspendiran, saj je zamudil na ekipni sestanek.

Pred dvema krogoma ga proti Herthi ni bilo, ker so v klubu ocenili, da je tako najbolje zaradi vsega, kar se dogaja okoli njegovega morebitnega odhoda. V soboto, ko je Borussia doma remizirala s Freiburgom z 2:2, je igral od prve do zadnje minute.

Ne spreglejte