Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
13. 5. 2019,
20.00

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,84

Natisni članek

Leeds United novinarka Noel Gallagher Everton Liverpool Alex Morgan Lionel Messi Lionel Messi Ronaldo izbor z družabnih omrežij Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Ponedeljek, 13. 5. 2019, 20.00

4 leta, 11 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Ronaldova temna plat, nogometaši Cityja peli uspešnico Oasis, seksi Američanka #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,84

Kaj prinaša tokratni ponedeljkov izbor najbolj zanimivih dogodkov z nogometnih zelenic in predvsem ob njih? Prebrskali smo splet in našli marsikaj. Kaj? Poglejte tokratni Izbor z družabnih omrežij.

Navdušila v kopalkah in zakurila splet

Ameriška nogometna reprezentantka Alex Morgan, ki je za domovino zabila že več kot sto zadetkov, je nova v vrsti športnic, ki so pozirale v kopalkah za Sports Illustrated Swimsuit. Američanka je naravnost zablestela in razvnela splet. Ni videti slabo, kajne?

Besede Ronalda dale misliti navijačem Barcelone

Po nenadejanem izpadu Barcelone se je oglasil tudi tisti pravi, brazilski Ronaldo, ta je okaral navijače Barcelone, ki so hudem porazu na Anfieldu zlili gnojnico na trenerja Enersta Valverdeja, Philippeja Coutinha ...

''Barcelona je izjemna ekipa, ki ima v svojih vrstah najboljšega nogometaša na svetu Lionela Messija, a ko izgubi, so krivi vsi drugi, nikoli Messi. Ko ekipa zmaga, se govori le o Messiju. Vse skupaj je veliko pomanjkanje spoštovanja do preostalih igralcev in trenerskega štaba," je dejal Brazilec in s tem razjezil številne.

A težko je reči, da nima prav. Roko na srce, Messija na Anfieldu ni bilo nikjer, a izpad so bili "zaslužni" vsi, le on ne.

Auč, tudi novinarski poklic je še kako nevaren

Pred tekmo povratno tekmo lige Europa med Valencio in Arsenalom se je zgodil neljub dogodek, ki novinarki ne bo ostal v najlepšem spominu.

Med javljanjem v živo med ogrevanjem obeh ekip jo je naravnost v glavo zadela nogometna žoga. Vse skupaj je bilo videti še huje, saj jo je žoga zadela v zatilje in močnega udarca ni niti malo pričakovala. Ni kaj, tudi novinarsko delo, sploh ob nogometnih igriščih, je lahko nevarno početje.

Kaj je pogum: no, to je pogum!

Med tekmo med AC Milanom in Bologno sta se sporekla trener Rossonerov Gennaro Gattuso in Tiemoue Bakayoko. Italijanski strokovnjak ga je poslal na ogrevanje, a to je Francoz storil tako počasi, da ga je na koncu poslal nazaj na klop in mu, domnevno, po poročanju italijanskega Skyja zabrusil besedi "črni drek".

Bakayoko mu ni ostal dolžen in Gattuso odvrnil ''odje*bi", kar so številni označili za zelo pogumno potezo. Z Gattusom namreč ni dobro češenj zobati. ''Vse bom uredil med štirimi stenami,'' je po dvoboju dejal legendarni Italijan, a očitno je Francoz incident preživel, na naslednji tekmi pa celo začel v prvi postavi.

''Ne moti me, če mi igralec pošlje k vragu. Bolj pomembno je, da spoštuje soigralce in slačilnico. Zanima me le uspeh AC Milana, če me morajo za uspeh moji igralci preklinjati, naj bo tako," je z novo zanimivo izjavo postregel Gattuso in dokončno zakopal bojno sekiro.

Ronaldo pokazal svojo temno plat

Na derbiju italijanskega prvenstva na Olimpicu med Romo in Juventusu je zavrelo med Alessandrom Florenzijem in Cristianom Ronaldom. Med prerekanjem je Portugalec Italijanu zabrusil, naj raje zapre usta, saj je premajhen, da bi govoril. S tem je razjezil številne ljubitelje nogometa, saj naj bi spet pokazal svojo aroganco, ki jo pri njem številni tako zelo prezirajo.

Vse skupaj se je hitro pomirilo, Ronaldo pa je na koncu v smehu (majhnega) Florenzija tudi objel:

Na vročem in zanimivem derbiju je na koncu slavila Roma z 2:0. Naključje pa je hotelo, da se je med strelce vpisal ravno Florenzi. Stare dame poraz ni razžalostil, saj si je že pred časom zagotovila nov italijanski naslov, Rimljani pa po novih treh točkah ostajajo v boju za mesta, ki vodijo v ligo prvakov.

Jezni navijači ostro nad Pogbaja

Manchester United je po tistem čudežu proti PSG močno padel in do konca sezone izgubil vse, kar je lahko. Brez pravega odpora so v ligi prvakov izpadli proti Barceloni, v angleškem prvenstvu ostali brez mesta v ligi prvakov, zato je razumljivo, da so navijači angleškega velikana povsem na tleh.

Še bolj kot slabi rezultati jih moti odnos, saj so se mastno plačani zvezdniki v zadnjih tednih le sprehajali po igrišču. Niti eden si ne zasluži pohvale, po zadnji tekmi v sezoni pa so se navijači spravili le na prvega zvezdnika Paula Pogbaja, ki je po vseh žaljivkah ostal hladen in je le cinično prikimaval.

Francoz, ki je bil kljub katastrofalni sezoni najboljši strelec in podajalec ekipe, bi najbrž po tem incidentu še raje zapustil United in odšel v Real, kjer si ga močno želi Zinedine Zidane, a po kazni njegovega agenta Mina Raiole bo poleti ta prestop težko izvedljiv.

Poslovil se je nogometni velikan

V nedeljo je svojo zadnjo tekmo v karieri odigral Robin van Persie, ki je v dresih štirih klubov na 590 tekmah dosegel 271 zadetkov. Čeprav je otrok Feyenoorda časa preživel pri Arsenalu, je vrhunec klubske kariere dočakal v dresu Manchester Uniteda. V svoji zadnji sezoni v vlogi trenerja si ga je zaželel veliki sir Alex Ferguson, Nizozemec pa je s 30 zadetki v tisti sezoni poskrbel, da se je legendarni Škot poslovil z naslovom angleškega prvaka.

To je bil 20. za United in sploh prvi za van Persieja v premier ligi. Po odhodu iz Manchestra je odšel v Fenerbahče, od tam pa nazaj v Feyenoord, kjer je tudi končal sezono.

Odličen je bil tudi v dresu tulipanov. Na 102 nastopih je dosegel okroglih 50 zadetkov. Leta 2010 je bil z Nizozemsko svetovni podprvak, štiri leta pozneje pa se je veselil bronastega odličja.

Fotografija, ki se je kot virus razširila po družabnih omrežjih

Leeds United, ki želijo po 15 letih nazaj v najmočnejšo angleško ligo, so na prvi polfinalni tekmi dodatnih kvalifikacij za uvrstitev v premier ligi premagali Derby z 1:0. Veselje njihovih navijačev je bilo nepopisno, poglejte si samo spodnjo fotografijo. A posel še ni končan, v sredo bo na sporedu še povratno srečanje.

Navijači Evertona so si dali duška

Man City je po hudem boju z Liverpoolom ubranil angleški naslov ter poskrbel ne samo za rajanje navijačev sinjemodrih, temveč tudi tistih, ki stiskajo pesti za Manchester United in mestne sovražnike Liverpoola, Everton.

Prav zadnji so na zadnji tekmi sezone pri Tottenhamu ves čas prepevali pesmi proti Liverpoolu, mahali s Cityjevo zastavo ter se na koncu kljub porazu proti Londončanom veseli vrnili domov.

Ni lepšega kot to, da se sovražnik obriše pod nosom. Liverpool je naslov, ki ga težko čakajo že skoraj 30 let, izgubil za pičlo točko. City je osvojil 98 točk, rdeči pa 97.

Zdaj imajo le še eno željo, Tottenham mora osvojiti ligo prvakov:

''Ko bo Tottenham osvojil pokal, bomo imeli zabavo,'' so prepevali in jim napovedali, da bodo vsaj 1. junija njihovi goreči navijači, enako velja za rdeče vrage.

V slačilnici Cityja odmevala uspešnica Oasis

Pri slavju angleškega naslova se je igralcem Man Cityja pridružil tudi kitarist in tekstopisec skupine Oasis Noel Gallagher, ki je sicer tudi velik navijač sinjemodrih. Glasbenik je vsakega posebej objel, nato pa so skupaj zapeli uspešnico Wonderwall.

Ne spreglejte