Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
16. 3. 2014,
11.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Olimpija Maribor Marcos Tavares Matic Fink Željko Filipović Damjan Trifković

Nedelja, 16. 3. 2014, 11.16

7 let, 12 mesecev

Tavares: Zmerjali so ga z opico, to je sramota

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Ne vidim razloga za paniko," je po porazu z Olimpijo dejal Željko Filipović, njegov kapetan Marcos Tavares pa ga je dopolnil: "Olimpija je pokazala več želje in energije." Pa Ljubljančani?

Po tekmi so nogometaši Olimpije iz slačilnice stopali sproščeni in z nasmejanimi obrazi. Kot da bi se jim po težko pričakovani zmagi nad največjim tekmecem odvalil kamen od srca. Še Zlatko Zahović je v neformalnih pogovorih dejal, da je zmaga Olimpije povsem zaslužena ter da so jih Ljubljančani nadigrali in razbili. "Maribor ni noben bavbav. Je premagljiv, zdaj pa nam je pomagalo še nekaj športne sreče," je poudaril Matic Fink, ki je moral na novo zmago nad Mariborom v Stožicah čakati skoraj tri leta.

Fink: Skupaj smo napadali, skupaj smo se branili

"Nujno smo potrebovali pozitiven rezultat. Končno smo se malce sprostili. Danes je bil užitek igrati. Škoda, da ni bilo gledalcev, saj bi gotovo uživali v naši igri," je dejal nekdanji mladi reprezentant, ki je zaigral na položaju desnega branilca, kjer je manjkal kaznovani Boban Jović.

Prvi na tekmi je prejel rumeni karton, pred tem je nekajkrat s prekrški na meji kartona opozoril Mariborčane, da jih čaka vse prej kot preprosta tekma. "Spet sem bil nekajkrat na meji, a vedno hočem dati najboljše za klub in zase. Vsi smo se borili, zato je rezultat takšen. Danes smo bili bolj kolektivni, skupaj napadali in se skupaj branili," je opisal moč, s katero so Ljubljančani prvič v tej sezoni pahnili na kolena vodilne vijolice.

Filipović: Vsakemu se zgodi slab dan

"Čestitam Olimpiji. Zasluženo je zmagala. Vedeli smo, da bo drugačna Olimpija kot na prvi tekmi. Danes ni bil naš problem Olimpija, pač pa Maribor. Slabo smo odigrali," je po prvem letošnjem porazu v domačem prvenstvu priznal Željko Filipović.

Igra Mariborčanov, s katero so pred dvema tednoma zasenčili prestrašene zmaje, tokrat ni stekla. Naleteli so na previsoko oviro, niso našli protiorožja za razigrano igro zeleno-belih. "Vsakemu se zgodi slab dan. Nam se je danes, a ni nobene drame. Izgubili smo, a gremo naprej. Še vedno smo prvi na lestvici, ne vidim nobenega razloga za paniko," se je tolažil Ljubljančan, ki je našel nogometno srečo na Štajerskem.

Trifković jezen na Arghusa

Obratno velja za Damjana Trifkovića, ki se je v Ljubljano preselil iz slovenske prestolnice lignita. Pri zmagi nad Mariborom je sodeloval z zadetkom in podajo, žal pa je moral iz igre relativno hitro. Po prekršku Arghusa, ki ga je z nogometnim čevljem zadel blizu mednožja in razvnel strasti med igralci, ni več mogel nadaljevati igro.

"To je bilo z njegove strani neprofesionalno. Vsi igramo nogomet, vsi od tega živimo, da pa ti nekdo na tak način ne umakne noge, ampak jo stegne in te poškoduje … To je že druga tekma zapored, na kateri je Arghus poškodoval našega igralca. Na prvi jo je skupil Šporar, zdaj sem bil to jaz. To pove vse o njegovem karakterju," je izrazil nezadovoljstvo s prekrškom brazilskega branilca, za katerega je Arghus prejel rumeni karton. Trifković upa, da bo do četrtka, ko se odrejajo kandidati za prihodnjo tekmo (Celje v gosteh), že odpravil zdravstvene težave.

Zmaga Olimpiji pomeni veliko, predvsem v smislu psihološke sproščenosti. "Dobili smo samozavest. Zdaj verjamem, da niti v prvenstvu še ni vse odločeno," je z njegovih ust kipel optimizem.

Tavares: Ne moremo pričakovati, da bomo dobili vsak derbi

Kapetan Mariborčanov Marcos Magno Morales Tavares je jasno in glasno pojasnil, kaj je odločilo srečanje v prid Olimpiji. "Ključna zadeva je bila, da je Olimpija pokazala več želje in energije od nas. Prišli smo po zmago, a ni šlo," je skomignil z rameni Brazilec s slovenskim potnim listom, ki je resnici na ljubo pričakoval drugačno igro Olimpije in veliko boljši odpor kot na tekmi pred dvema tednoma. In ga tudi dočakal.

"Zgodilo se je nekaj čudnega za Maribor. Izgubili smo proti Olimpiji, a to je vendarle derbi. Ne moremo pričakovati, da bomo zaradi položaja na lestvici dobili prav vsak derbi," je dejal dobitnik nagrade vijoličasti bojevnik. Prednost Maribora pred Koprčani se je skrčila na vsega dve točki. "To bo še velik boj do konca. V prvenstvu bo še napeto," meni Tavares.

Če je bil eden izmed junakov Olimpije Trifković, je bil drugi zagotovo Aleksandar Rodić. Mrežo Maribora je zatresel ekspresno, že v 87. sekundi, nato pa z atraktivno podajo s peto sprožil akcijo, po kateri so Ljubljančani podvojili prednost. "Vesel sem. Ko sem dobil predložek, sem z glavo spontano udaril žogo proti golu. Dobro sem zadel in z malce sreče dosegel zadetek," se je smejalo napadalcu iz BiH, ki je pred leti dobil slovensko državljanstvo in večkrat oblekel državni dres.

Rodić: Srce je hotelo, noge niso mogle več

"Z Mariborom se lahko kosamo le tako, da gremo v tekmo bolj borbeno," je dognal izkušeni napadalec, ki s 34 leti velja za najstarejšega zmaja. Fizično še ni pripravljen tako, kot bi si želel. Če je pred tednom dni proti Krki zaigral le 20 minut, pa je zdaj na igrišču vztrajal skoraj do konca. Dokaz, da je že boljše pripravljen?

"Srce je hotelo, noge pa niso mogle več. Želel sem odigrati do konca, a nisem mogel več. Gre pa na boljše. Ko sem prišel v Ljubljano pred tremi tedni, sem bil povsem nepripravljen. S treningom gredo zadeve na bolje, srčno upam le, da ne bo poškodb," si je zaželel Rodić, ki je poskrbel za zgodnje vodstvo in šok v mariborskih vrstah. Olajšal je delo Olimpiji in napovedal, da bi bila lahko polfinalna pokalna obračuna še zelo zanimiva.

Ne spreglejte