Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
25. 3. 2015,
12.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nejc Vidmar NK Domžale slovenska nogometna reprezentanca Vid Belec Jan Oblak Jan Oblak Samir Handanović

Sreda, 25. 3. 2015, 12.00

8 let

Tako je srečen, da še ni povsem dojel, kje se sploh nahaja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na zboru slovenske nogometne reprezentance je Nejc Vidmar izstopal z enim izmed najbolj prešernih nasmehov. Uresničil je otroške sanje in se znašel med najboljšimi, od katerih se želi veliko naučiti.

Ko je prvi vratar Domžal izvedel, da se je znašel na reprezentančnem seznamu, se mu je tresel glas. Bil je vzhičen in ni skrival veselja. Smejalo se mu je tudi na Brdu pri Kranju, standardni postojanki najboljših nogometašev, kar jih v tem trenutku premore Slovenija. Kako je biti reprezentant, je na lastni koži že okusil, a le v mlajših selekcijah. V izbrani vrsti do 21 let si je nekaj časa slačilnico delil tudi z Janom Oblakom, zdaj sta skupaj tudi med člani.

"Počutim se podobno kot na zboru mlade reprezentance, a se vseeno vidi, da gre za večjo zadevo," je zaupal Nejc Vidmar in z roko pokazal na kopico novinarjev, ki s(m)o v ponedeljek napolnili avlo hotela Kokra in se zatopili v pogovore z reprezentanti. "Počasi še dojemam, kje sem. V prvi vrsti sem zelo vesel, ker sem lahko zraven. S tem, da sem tukaj, se ne bom zadovoljil, ampak se bom skušal pokazati v čim lepši luči."

Handanović in Oblak sta vratarja svetovnega kova

Ljubljančan je zapolnil mesto tretjega reprezentančnega vratarja, ki ga je lani večinoma zasedal Vid Belec. Štajerec je po vrnitvi iz Turčije v Italijo izgubil tekmovalno formo, tako da v teh dneh Oblaku in Samirju Handanoviću dela družbo Vidmar. V nedeljo je na derbiju Prve lige Telekom Slovenije ohranil nedotaknjeno mrežo proti Mariboru (0:0) in kot vratar občutil tisto, kar njegovim stanovskim kolegom v tem letu proti vijolicam ni uspelo.

Na Brdo se je odpravil dobre volje, saj se zaveda, da bo v družbi dveh odličnih vratarjev, ki pomenita ogromno na evropskem nogometnem zemljevidu. "S Samirjem še nisem sodeloval, tako da se močno veselim treningov. Upam, da bom od njega in Jana odnesel čim več. Oba sta vratarja svetovnega kova," je srečen, da se je znašel v ugledni druščini.

Reprezentanci se je podredil v celoti

Po derbiju med Domžalami in Mariborom se je zaklepetal z vratarjem branilcev naslova Jasminom Handanovićem, ki ima ogromno izkušenj z reprezentančnimi pripravami. "Malenkost sva se pogovarjala tudi o tem, sem pa že prej od nekdanjih soigralcev izvedel, kako je v reprezentanci. Psihično sem se pripravil tudi na krst. Zagotovo me kaj čaka in bo še veselo," je bil na začetku tedna prepričan, da ga bodo soigralci krstili in s tem uradno potrdili prvo druženje v članski izbrani vrsti.

"Reprezentanci sem se podredil v celoti, od te akcije bom skušal odnesti čim več, hkrati pa prepričati selektorja, da me še kdaj povabi," je ponižno sporočil in za konec predstavil dvorezni meč srečanj, na katerih je nekdo oklican za ogromnega favorita in se na igrišču pričakuje obračun mačke z mišjo.

Bo v Katarju dočakal najlepše rojstnodnevno darilo?

Če Slovenija v petek ne bo premagala San Marina, bo to prvovrstna senzacija. "To so lahko zelo zahtevne tekme za vratarja. Če soigralcem ne steče tako, kot je treba, lahko tekma postane težka, tekmecu pa se morda ponudi ena situacija pred tvojim golom, takrat pa moraš biti nanjo pripravljen," opozarja vajenec Janeza Strajnarja, ki z njim pri Domžalah sodeluje poldrugo leto, pred tem pa se je ogromno naučil od Filipa Filipovskega.

Najprej bo kandidiral za kvalifikacijsko srečanje s San Marinom, tri dni pozneje pa bo odpotoval še na prijateljsko tekmo v Katarju. Le dan po dvoboju na Bližnjem vzhodu bo dopolnil 26 let. Lahko v Dohi dočaka najlepše rojstnodnevno darilo, prvi nastop med vratnicama članske reprezentance?

Ne spreglejte