Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
12. 3. 2015,
12.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bayern München Šahtar Doneck Thomas Müller Josep Guardiola

Četrtek, 12. 3. 2015, 12.55

8 let

Tako dobrega scenarija ne bi spisali niti sami

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Idealen scenarij," je takoj po tekmi, v katero je Bayern vstopil s strahom, prva se je končala z remijem z 0:0, a potem zmagal s 7:0, povedal junak zmage Münchenčanov Thomas Müller.

Že po treh minutah igre v Münchnu je branilec Šahtarja Aleksander Kučer poskrbel za enajstmetrovko po prekršku nad Mariom Götzejem, sebi pa prislužil rdeči karton. Bayern je nenadejano darilo izkoristil in zadel za 1:0. Potem dvomov o tem, kdo se bo prebil iz tega para osmine finala lige prvakov, ni bilo več.

"Če bi pred tekmo napisali scenarij, ki si ga želimo, ga verjetno ne bi mogli spisati tako dobro, kot se je potem dejansko odvil. Veseli smo, da je bilo tako, nismo pa tega pričakovali. Ko smo zadeli še drugič in tretjič, je bilo vse odločeno. Šahtar se je znašel v velikih težavah, kar smo s pridom izkoristili. Izšlo se je sanjsko," je bil po tekmi zadovoljen Thomas Müller, ki je v drugem polčasu zabil še en gol.

Z nasmehom na obrazu je pred novinarje stopil tudi njegov trener. "Zelo smo zadovoljni. Zaslužili smo si zmago, moji nogometaši so igrali fantastično. Seveda nam je bilo veliko lažje, ker je imel nasprotnik le deset igralcev, a pred začetkom tekme seveda nismo vedeli, da se bo to zgodilo. Čestitam svoji ekipi," je dejal Josep Guardiola.

Zgodnja izključitev jih je pokopala

Povsem drugačno razpoložen je bil trener gostov. "Čestitke Bayernu. Zgodnji rdeči karton nas je pokopal. Ko smo že po desetih minutah igre zaostajali in bili številčno oslabljeni, je bilo vsega skupaj konec. Nismo se mogli postaviti po robu odličnemu Bayernu, ki je bil boljši v vseh prvinah nogometne igre. Škoda, da smo izgubili tako visoko, a to je nogomet. O tem ni prav veliko za razpredati," so bile besede, s katerimi je visok komentar Šahtarja komentiral njegov trener Mircea Lucescu.

Ne spreglejte