Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
24. 10. 2011,
13.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marko Šuler

Ponedeljek, 24. 10. 2011, 13.13

8 let

Šuler o Stojanoviću: Pravi človek na pravem mestu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kako sta slovo Matjaža Keka s selektorskega mesta sprejela Marko Šuler in Milenko Ačimović? Branilcu, standardnemu član v začetni enajsterici, je všeč razmišljanje Slaviše Stojanovića.

Slovenski legionar je novico o tem, da Matjaž Kek ne bo več selektor, izvedel v Belgiji. Nekdanjega ''šefa'', s katerim je doživel veliko lepega, bo pogrešal, a je pripravljen na nove izzive: ''Kot igralec nimaš kaj dosti za povedati. To niso stvari, ki bi morale na nas vplivali. Sprejeta je odločitev za dobrobit reprezentance. Če je to najboljša rešitev, pa bomo videli,'' je povedal branilec Genta. ''V teh letih, ko je reprezentanco vodil Kek, sem doživel ogromno lepih trenutkov. Če je nekaj dobro, se ne menja, je pa res, da so na koncu iz takšnih in drugačnih razlogov prišli padci. A osnova je narejena, zakaj bi to menjali? Igralci se razumemo odlično, v tem obdobju pa smo kot igralci in ekipa ogromno napredovali. Naj se samo tako nadaljuje,'' si je zaželel Marko Šuler, ki se Stojanovića, najbolj resnega kandidata za Kekovega naslednika, spominja iz prvoligaških tekem med Gorico in Domžalami. ''To so bili včasih pravi derbiji, saj smo se dve leti borili za prvaka. Poznam ga po igri Domžal. Zelo mi je bil všeč, saj je želel 'igrati' nogomet. Tudi v medijih je bil priljubljen in dajal vedno dokaj pametne izjave. Ne poznam ga osebno, a če bo prišlo do te menjave, je pravi človek na pravem mestu. Mu je pa potrebno dati priložnost in nato počakati, da čas naredi svoje, ne pa ga takoj pribiti na križ. Ponavljam pa, ekipa se mi zdi dobra, še boljše pa vzdušje v slačilnici,'' je Sportalu povedal Korošec in ovrgel govorice, češ da v slačilnici ne poteka vse tako, kot je še pred odhodom na jug Afrike.

''Kek odhaja, to sem izvedel, kaj pa Stojanović?'' nas je vprašal Milenko Ačimović. ''Če še ni stoodstotno, bi raje kaj več o njemu povedal pozneje. Ko bo odločeno, kdo je novi selektor. Do takrat pa bi raje govoril le o Matjažu Keku,'' je naslovil prošnjo športni direktor Olimpije in nekdanji reprezentant, ki je državni dres oblekel kar 74-krat. Selektorja Keka se bo najbolj spominjal po udeležbi na svetovnem prvenstvu v JAR. ''To je bil njegov največji uspeh, se je pa v zadnjem času okrog reprezentance nabralo toliko čudnih stvari, da je verjetno postalo nevzdržno. Tudi za njega, ki ima dobre živce,'' meni Ačimović. Nasploh je zanimivo poslušati zgodbe o vzorni skladnosti in sožitju, ki vlada slovenski slačilnici, po drugi strani pa je vedno več govoric o domnevnih razlikah in ''klanih'' v slovenski izbrani vrsti. ''To bi težko sodil, saj nisem zraven njih, poudaril pa bi nekaj. Rezultate. Rezultati so zelo pomembni. Če so oni dobri, je vse v najlepšem redu tudi glede 'klime' v reprezentanci, če pa jih ni, pa je vse narobe. Tako je povsod. V klubskem in reprezentančnem nogometu,'' je še dodal ''Mile'', ki bo z zadovoljstvom spremljal uradno predstavitev novega selektorja. Bo to njegov sokrajan Stojanović?

Ne spreglejte