Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
16. 6. 2014,
11.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Argentina Lionel Messi Lionel Messi BiH Vid Belec

Ponedeljek, 16. 6. 2014, 11.56

8 let

Štajerec, ki je na lastni koži izkusil mojstrstvo Messija: To bi bilo lahko njegovo prvenstvo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Argentina je pred odhodom na svetovno prvenstvo ugnala Slovenijo, Lionel Messi pa je premagal Vida Belca, ki je navdušen nad razkošnim znanjem prvega napadalca gavčev. Navdušila ga je tudi Francija.

Slovenski vratar Vid Belec, ki je na nedavnem prijateljskem dvoboju v La Plati dočakal veliki dan in debitiral za reprezentanco, je z zanimanjem spremljal nočno srečanje med Argentino in BiH. "Če imaš takšne napadalce, kot jih ima Argentina, lahko samo čakaš, kdaj bodo zadeli v polno. BiH je igrala dobro. Ni me presenetila, saj sem jo spremljal že v kvalifikacijah, na prijateljskih tekmah pa je tudi prikazala dobro igro. Lahko so zadovoljni s tem, kar so pokazali proti Argentini, ki pa je vendarle zasluženo osvojila tri točke," je presodil Vid Belec, ki smo ga ujeli med počitkom v Sloveniji, kjer se bo mudil še nekaj časa, saj še ne ve, kakšna bo njegova klubska usoda v prihajajoči sezoni 2014/15.

Argentina je proti BiH igrala na višji ravni kot proti Sloveniji

Ko sta zaradi zdravstvenih težav za gostovanje v La Plati odpadla najboljša slovenska vratarja Samir Handanović in Jan Oblak, je priložnost dobil 24-letni Štajerec in se na lastne oči prepričal o tem, kakšen strup za tekmečevo obrambo je lahko Lionel Messi. Za nogometaša je nekaj najlepšega igrati proti tako veliki reprezentanci in Messiju. "Ostal mi je prekrasen spomin. Tudi na tekmi proti BiH smo se lahko prepričali o tem, kako hiter igralec je Messi. Žogo ima vedno v nogah, težko ga je kriti. Je neverjeten talent, a vseeno iz mesa in krvi. Argentina dolgo čaka na nov svetovni naslov. Messi ima ogromno željo, da bi se dokazal. To bi bilo lahko njegovo prvenstvo, navijači od njega pričakujejo ogromno," je prepričan vratar, ki si je v prejšnji sezoni kot posojeni nogometaš milanskega Interja nabiral izkušnje na Portugalskem.

Ko je spremljal dinamiko dvoboja na Maracani, se je prepričal o tem, da so gavči igrali na višji ravni kot pred poldrugim tednom, ko so odpravili Slovenijo. "Takrat veliko igralcev ni igralo na vso moč, saj je bil prisoten določen strah, da bi se kdo poškodoval. Niso želeli iti brezglavo na svetovno prvenstvo," je primerjal predstavi Argentine na tekmah v La Plati in Riu de Janeiru, meni pa tudi, da bo igra gavčev iz tekme v tekmo boljša.

V vrstah BiH je najbolj užival ob predstavi Miralema Pjanića, ki ga je občudoval že v italijanski serie A, nekdanjim slovenskim bratom pa napoveduje vsaj nastop v osmini finala. "To je bila njihova prva tekma na svetovnem prvenstvu, a se na igrišču ni opazila neka večja razlika med njimi in Argentino. Zelo so motivirani, imajo dobro ekipo, med igralci prevladuje odlično vzdušje, tako da še niso rekli zadnje besede. Dovolj pove že to, da so se znali pobrati po začetnem šoku zaradi avtogola. Igralci so v formi, Džeko pa je na koncu klubske sezone dokazal, da lahko zabije gol vsakemu," je prepričan, da bi se lahko BiH v družbi Irana in Nigerije prebila med 16 najboljših.

Francija bi lahko prilezla zelo visoko, Švica pa ne

Kako pa je Štajerec doživel drugi tekmi svetovnega prvenstva, odigrani v nedeljo? "Tekme med Švico in Ekvadorjem nisem spremljal v živo, ampak sem si ogledal le zadetke. Sem pa slišal, da je bilo dramatično v zadnji minuti. Švica je zanimiva reprezentanca, ki se lahko uvrsti naprej, ne verjamem pa, da lahko na tem SP doseže veliko. Iskreno povedano," je spregovoril o krvniku Slovenije v kvalifikacijah za SP v Braziliji, nato pa nanizal kar nekaj pohval na račun Francije. "Če bo Benzema v formi, bo še zelo zanimivo. Lahko jo čakajo najvišja mesta, na njih čaka že kar nekaj let. Kar zadeva Honduras, bo zdaj vse odvisno od srečanja z Ekvadorjem. Odločala bo dnevna forma, ne bi pa ga še takoj odpisal," je povedal o gladki zmagi galskih petelinov nad Hondurasom s 3:0.

Belec na tem prvenstvu še najbolj podrobno spremlja italijansko reprezentanco, danes pa že nestrpno čaka na začetek evropskega derbija med Portugalsko in Nemčijo. In pri tem ni osamljen.

Ne spreglejte