Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 11. 2017,
11.55

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Oscar Garcia Marc Wilmots Slonokoščena obala Saint Etienne kvalifikacije za SP 2018

Sreda, 15. 11. 2017, 11.55

6 let, 5 mesecev

Oscar Garcia in Wilmots

St. Etienne in Slonokoščena obala iščeta novega stratega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Oscar Garcia | Foto Reuters

Foto: Reuters

Francoski prvoligaški klub St. Etienne in izbrana vrsta Slonokoščene obale sta ostala brez prvega stratega. Španec Oscar Garcia je odstopil s položaja trenerja St. Etienna po le petih mesecih vodenja kluba, nekdanji belgijski reprezentant Marc Wilmots pa ni več selektor Slonokoščene obale, saj je ni popeljal na svetovno prvenstvo v Rusiji 2018.

Španski trener Oscar Garcia je s St. Etiennom dobro začel sezono, nato pa zmagal le na eni od zadnjih sedmih tekem. Petega novembra je kar z 0:5 izgubil lokalni derbi z Lyonom.

Štiriinštiridesetletni nekdanji nogometaš Barcelone se je St. Etiennu pridružil iz avstrijskega kluba Red Bull Salzburg. Mediji poročajo, da ni bil zadovoljen s tem, kako vodilni ravnajo s klubom. Pomočnik Garcie Alain Ravera in nekdanji kapetan v klubu Julien Sable, zdaj trener mladih, bosta vodila prvo ekipo, dokler klubsko vodstvo ne najde zamenjave za Garcio, poroča športni dnevnik L'Equipe .

Saint-Etienne je osvojil deset naslovov francoskega prvaka in bil najboljši francoski klub v 70. letih prejšnjega stoletja, a je zadnjo prvenstveno zvezdico osvojil leta 1981.

Maroko prekrižal načrte Slonokoščeni obali

Marc Wilmots ni popeljal Slonokoščene obale na SP 2018. | Foto: Reuters Marc Wilmots ni popeljal Slonokoščene obale na SP 2018. Foto: Reuters Novega stratega išče tudi reprezentanca Slonokoščene obale. "Danes smo se sporazumno dogovorili za konec sodelovanja z nogometno zvezo Slonokoščene obale," je na Twitterju zapisal nekdanji belgijski strateg Marc Wilmots.

"Rad bi se zahvalil vam, navijačem, igralcem, osebju in vodilnim na zvezi, in vam zaželel veliko uspehov v prihodnosti," je dodal 48-letnik, ki je marca podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dve leti. Njegov glavni cilj je bil pripeljati reprezentanco na SP 2018, kar mu ni uspelo.

Slonokoščena obala je v soboto izgubila odločilno tekmo proti Maroku z 0:2 in dokončno pokopala upe na nastop na SP.

Ne spreglejte