Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
31. 8. 2017,
18.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Slovaška slovenska nogometna reprezentanca Boštjan Cesar kvalifikacije za SP 2018 Kevin Kampl Srečko Katanec

Četrtek, 31. 8. 2017, 18.56

6 let, 6 mesecev

Selektor in kapetan dan pred tekmo s Slovaško

Srečko Katanec bo v ponedeljek povedal, kaj si misli o Kevinu Kamplu #video

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Srečko Katanec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"O Kevinu Kamplu ne bi govoril. Pred nami je zelo pomembna tekma. O njem bom kaj povedal po ponedeljkovi tekmi proti Litvi," je na vprašanje o novem najdražjem slovenskem nogometašu vseh časov, novopečenem članu RB Leipziga Kevinu Kamplu, na novinarski konferenci dan pred tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški v Trnavi povedal selektor Slovenije Srečko Katanec.

Trnava | Foto:

Slovenija bo v petek ob 20.45 v Trnavi odigrala sedmo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški. V ponedeljek jo v Stožicah, prav tako ob 20.45, čaka še kvalifikacijska tekma proti Litvi. Štiri kroge pred koncem rednega dela skupine E je z 11 točkami na tretjem mestu. Za drugouvrščeno Slovaško zaostaja za točko, za vodilno Anglijo pa tri. Pred Škotsko na četrtem mestu ima tri točke prednosti. Prvo mesto prinaša neposredno uvrstitev v Rusijo, drugo pa dodatne kvalifikacije.

Slovenska nogometna reprezentanca je na novinarsko konferenco in s tem tudi zadnji, uradni trening v Trnavi zamudila zaradi gneče na cesti in povzročila nekaj nejevolje med nekaterimi slovenskimi novinarji, ki so prišli v Trnavo.

Še veliko več je je selektorju in slovenski reprezentanci v teh dneh povzročil Kevin Kampl, po novem slovenski rekorder, ki je ravno danes za 20 milijonov evrov prestopil iz Bayerja Leverkusna v RB Leipzig.

Zvezdnik nemškega nogometa, ki je zdaj odsoten še na četrti od petih reprezentančnih akcij v zadnjem letu, je kot razlog, da ga ni, navedel urejanje klubske prihodnosti, a je danes namignil, da je v ozadju verjetno marsikaj drugega.

O Kevinu Kamplu ni želel govoriti

Selektor je dobro razpoložen. | Foto: Vid Ponikvar Selektor je dobro razpoložen. Foto: Vid Ponikvar "Nisem prišel, ker v reprezentanco nisem želel vnašati nemira," je povedal ob predstavitvi v Leipzigu. Da urejanje klubskega statusa ne more biti izgovor, pa je potrdil tudi Miha Mevlja.

Izkušeni branilec je danes uradno prestopil iz ruskega Rostova k tamkajšnjemu velikanu Zenitu, pa čeprav je bil v teh dneh vseskozi z izbrano vrsto in ni izpustil niti enega treninga.

Zato se poraja vprašanje, ali je 26-letni Kampl pri zdajšnjem selektorju z novo odsotnostjo končal svojo zgodbo, a vodja strokovnega štaba slovenske izbrane vrste nanj za zdaj ni želel odgovoriti. Obljubil je, da bo to naredil v ponedeljek po tekmi proti Litvi v Ljubljani.

Ni vedeževalec, da bi lahko gledal v kristalno kroglo

Je bil pa zato veliko bolj gostobeseden, ko je beseda nanesla na jutrišnjo tekmo s Slovaki.

"Upam, da bomo odigrali dobro tekmo. Kaj to pomeni pri rezultatu, težko povem. Nisem vedeževalec, da bi lahko gledal v kristalno kroglo. Dali bomo vse od sebe in bomo borbeni. Kar bo, bo. Smo povsem mirni. Ni nobenega imperativa. Fantov ne želim obremenjevati. Slovaki igrajo doma in imajo reprezentanco, ki je vredna spoštovanja," je pred tekmo povedal Srečko Katanec.

Štadion je razprodan, na njem tudi tisoč Slovencev

Tekma med Slovaško in Slovenijo na štadionu Antona Malatinskega v Trnavi je razprodana. Objekt, ki je videti zelo moderen in je bil prenovljen pred dvema letoma, sprejme nekaj več kot 19 tisoč gledalcev. Med njimi naj bi bilo tudi nekaj manj kot tisoč slovenskih navijačev, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

V matematiki nikoli ni bil dober

O možnostih Slovenije v kvalifikacijski skupini F štiri tekme do konca rednega dela, trenutno je na tretjem mestu in za Slovaki zaostaja točko, ni želel govoriti.

Zdajšnji selektor je Slovenijo proti Slovaški vodil dvakrat. Enkrat je zmagal in enkrat remiziral. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Zdajšnji selektor je Slovenijo proti Slovaški vodil dvakrat. Enkrat je zmagal in enkrat remiziral. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Nikoli nisem bil dober v matematiki. Boljši sem bil pri telovadbi in upam, da bomo v telovadbi jutri boljši mi. Kaj bo prinesla matematika, bomo videli po koncu vseh tekem, ki jih bomo odigrali. Ne želim delati računa brez krčmarja. Upam in vem, da bodo fantje dali vse od sebe," je še povedal Katanec, ki na izjemno pozitivno statistiko Slovenije proti Slovaški, na petih tekmah ni izgubila in je trikrat zmagala, ne daje veliko.

"Rezultati s prejšnjih tekem nekaj povejo, a po drugi strani je vsaka tekma zgodba zase," je na kratko odgovoril selektor Slovenije in dodal, da so Slovaki najboljši v zvezni vrsti in v napadu. Ni presenečenje, na koga je s prstom pokazal ob vprašanju, kdo je najbolj nevaren slovaški reprezentant. "Marek Hamšik," je povedal.

Marek Hamšik: Zdaj je bilo pa dovolj

Marek Hamšik je optimist. | Foto: Sportal Marek Hamšik je optimist. Foto: Sportal Približno eno uro za slovenskim selektorjem in kapetanom sta na vrsto prišla še Slovaka.

"Slovenija je močna in zelo dobro organizirana ekipa. Kakovost je na njeni strani. Res je, da je dala malo golov v teh kvalifikacijah, samo šest. Zdaj je še brez Milivoja Novakovića, Romana Bezjaka in Roberta Berića, a ima po drugi strani kar nekaj igralcev, ki so zelo nevarni. Igramo doma, pred svojimi navijači, zato ne bomo preračunavali. Imamo svoj cilj in želimo ga doseči," je povedal selektor Jan Kozak.

Kapetan Marek Hamšik, vezist italijanskega Napolija, je govoril podobno.

"Kar nekaj slovenskih nogometašev igra v prvi italijanski ligi. So zelo dobri. Slovenija je naša črna lisa. Upam, da je zdaj napočil čas, da to spremenimo. Obe ekipi želita zmagati. Lahko ne bo nobenemu izmed nas," je povedal z naskokom prvi zvezdnik Slovaške, ki je pozornost vzbujal tudi z zanimivo pričesko in nenavadnimi korekcijskimi očali, ob številnih tetovažah, ki krasijo njegovo telo, seveda.

Boštjan Cesar: Slovaki so favoriti

Še pred slovenskim selektorjem je pred novinarje, sploh prvič v tej reprezentančni akciji, stopil kapetan Slovenije, ki ga je prevajalec na novinarski konferenci, preden je v roke prijel mikrofon, preimenoval kar v Igorja (zanimivo, tako je ime njegovemu starejšemu bratu).

"Pripravili smo se dobro. Res je, da nismo imeli veliko treningov, a smo bili od prvega dne z glavo pri tokratni tekmi. Vemo, da nas čaka zelo zahtevna tekma proti favorizirani Slovaški. Zakaj je favorizirana? Boljša je na papirju, pred nami je v kvalifikacijski skupini in igra doma," je bil jasen Boštjan Cesar, ki je do zdaj za Slovenijo odigral rekordnih 95 tekem.

Boštjan Cesar se je z novinarji družil le nekaj minut, potem je odhitel na trening. | Foto: Vid Ponikvar Boštjan Cesar se je z novinarji družil le nekaj minut, potem je odhitel na trening. Foto: Vid Ponikvar

Štiri od teh so bile proti Slovakom. Na kar treh se je s soigralci veselil zmage.

"Na zadnji kvalifikacijski tekmi na Slovaškem leta 2009, ko smo zmagali v Bratislavi, smo odigrali res super tekmo, a zdaj je pred nami povsem nov izziv. Lahko rečem, da je naboj pravi, da se počutimo dobro, a zdaj bo treba vse skupaj pokazati še na igrišču," je povedal najizkušenejši slovenski reprezentant, ki je odgovoril le na tri vprašanja, potem pa se spustil dve nadstropji nižje, na zelenico, in s soigralci začel trening.

Tam tudi naknadno vpoklicani Matija Širok

Na njem, za novinarje je bil odprt samo uvodnih 15 minut, je sodeloval tudi Domžalčan Matija Širok, ki so ga po poškodbi Aljaža Strune vpoklicali naknadno.

Ne spreglejte