Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 9. 2017,
0.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

Anderlecht Robert Berić Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid RB Leipzig NK Rijeka Chelsea Alvaro Morata Manchester United Manchester City Romelu Lukaku Barcelona Ousmane Dembele Liverpool Real Madrid Matjaž Kek NK Maribor NK Maribor Andraž Struna Kevin Kampl Alex Oxlade-Chamberlain Philippe Coutinho Kylian Mbappe Kylian Mbappe poletni prestopni rok

Sobota, 2. 9. 2017, 0.20

6 let, 6 mesecev

Zadnji dan poletnega prestopnega roka

Barceloni se ni izšlo, slaba novica za Maribor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Kevin Kampl | Foto Sportida

Foto: Sportida

Zadnji dan poletnega prestopnega roka je postregel z rekordnim prestopom v zgodovini slovenskega nogometa. Kevin Kampl je novi rekorder RB Leipziga. Kylian Mbappe je prestopil k PSG kot posojen igralec Monaca, na Otoku sta najbolj globoko v žep segla Liverpool in Chelsea, Barcelona pa ni pripeljala želene velike okrepitve.

00:19

Konec je tudi v Španiji

22:03

Costa ostaja pri Chelseaju

21:48

Številni novinci v 1. SNL

18:32

Nakup lisic z zamudo

16:07

Ažbe Jug zapustil Sporting

07:43

Francoz zapustil Liverpool

07:42

Drinkwater pri Chelseaju

01:09

Konec prestopnega roka

00:40

Chelsea kupil Italijana

00:22

Miral Samardžić v Rusiji

23:54

Barkley odšel, Chelsea v šoku

23:43

Gavranović ostaja na Reki

22:23

Firer za dve leti v Francijo

22:10

Nova okrepitev NK Maribor

19:41

Uradno: Mbappe v PSG!

19:27

Elšnik se seli v Swindon

19:08

Ljubljančan ostaja v Franciji

18:51

Najdražji slovenski prestopi

18:37

Dinamo snubi asa Rijeke

16:46

Miha Mevlja okrepil Zenit

16:00

Kampl o bikih in reprezentanci

15:31

Kdaj se konča prestopni rok?

15:28

Renato Sanches na Otoku

14:31

Mbappe na poti v Pariz

14:10

PSG zamenjal za Tottenham

12:39

Kampl uradno rdeči bik!

12:19

Grčija ima novega rekorderja

12:00

Kampl že opravil pregled

11:52

Podpisal za Inter, a ostal ...

11:23

Liverpool plačal 38 milijonov

10:30

Spartak kupil Brazilca

08:42

Mladi Izraelec pri Mariboru

  • 00:19

    Konec je tudi v Španiji

    Prestopni poletni rok se je končal tudi v Španiji, kjer so bile vse oči uprte v Katalonijo. Tam ni bilo veliko prometa, saj Barcelona ni uresničila napovedi športnega direktorja Roberta Fernandeza izpred nekaj dni, ko je napovedal prihod enega ali dveh znanih igralcev.

    Tako je rubrika prihodov ostala pri štirih imenih. Prišli so Ousmane Dembele, Gerard Deulofeu, Nelson Semedo in Paulinho, navijači Barcelone pa še naprej najbolj objokujejo odhod Neymarja, s katerim je v konici napada razpadel zvezniški trojček MSN. V težavah se je znašel predsednik Josep Maria Bartomeu, ki bo moral pojasniti v prihodnjih dneh pojasniti marsikaj.

  • 23:40

    Portugalec pri Valencii

    Mladi portugalski as Goncalo Guedes se v Parizu ni naigral. PSG je za 20-letnega krilnega napadalca plačal Benfici 30 milijonov evrov, a je v francoskem prvenstvu zaigral le enkrat. Zdaj odhaja nabirati izkušnje v Španijo, kjer od njega veliko pričakujejo na Mestalli. Do konca sezone bo kot posojen igralec PSG igral za Valencio, ki jo je v tem prestopnem roku zapustil rojak Luis Nani (Lazio).

  • 23:36

    Di Marie ne bo v Barcelono

    V Barcelono ne bo tudi argentinskega zvezdnika Angela di Marie, za katerega je PSG zahteval od Kataloncev 80 milijonov evrov. Tako poroča katalonski športni dnevnik Mundo Deportivo. Barcelona je ocenila, da je to prevelika vsota za 29-letnega Južnoameričana, ki tako ostaja na Parku princev.

  • 22:03

    Costa ostaja pri Chelseaju

    Brazilec s španskim potnim listom Diego Costa, ki je v prejšnji sezoni prispeval levji delež k naslovu prvaka Chelseaja, nato pa se je sprl s trenerjem Antonio Contejem, očitno ostaja v Londonu.

    Angleški prvaki so ga uvrstili na seznam 25 nogometašev, ki kandidirajo za nastope v prvenstvu. Costa ostaja velika želja madridskega Atletica, ki to poletje ne sme kupovati igralcev, bi pa lahko španskega reprezentanta vrnil v svoje vrste v začetku leta 2018.

  • 21:53

    Francoz na Kanarskih otokih

    Pri španskem prvoligaškem klubu Las Palmasu, ki je doma na Kanarskih otokih, bo igral 30-letni Francoz Loic Remy. Chelsea je pred kratkim z njim prekinil pogodbo. Pred tremi leti se je v ligi prvakov vpisal med strelce na dvoboju proti Mariboru v Londonu, ko so modri zmagali s 6:0. Remy je imel tudi ponudbe Marseilla, Evertona, Newcastla in Swanseaja, a se je odločil za selitev v Španijo.

  • 21:48

    Številni novinci v 1. SNL

    Kmalu bo konec prestopnega roka na Portugalskem (23.00), ob polnoči pa še v Španiji. Današnji dan mineva brez večjih prestopov, Barcelona pa bo ostala brez Philippeja Coutinha, ki do nadaljnjega ostala v Liverpoolu.

    Kaj pa se dogaja v Prvi ligi Telekom Slovenije? Tik pred zdajci je novince v svojih vrstah pozdravilo kar nekaj klubov. Kaj se je dogajalo v Domžalah, Velenju, Ankaranu, Kidričevem, Kranju?

  • 20:20

    Nekdanji up Barcelone se seli

    Španski napadalec z maroškimi koreninami Munir El Haddadi, nekdanji veliki up Barcelone, ki zaradi močne konkurence v konici napada ni nikoli prejel večje priložnosti pri katalonskem velikanu, se seli v Baskijo. Pri Barceloni je v treh letih zbral le 26 nastopov, v prejšnji sezoni je branil barve Valencie, v tej sezoni pa bo kot posojen nogometaš Barcelone nastopal v dresu Alavesa.

  • 18:32

    Nakup lisic z zamudo

    Leicester City je našel zamenjavo za Dannyja Drinkwaterja, ki je prestopil k Chelseaju. Navijači lisic stiskajo pesti, da bo Mednarodna nogometna zveza (Fifa) prižgala zeleno luč nakupu Portugalca Adriena Silve. Nekdanji angleški prvak je z njim že sklenil dogovor, prav tako s Sportingom iz Lizbone, kateremu namerava plačati 29 milijonov evrov.

    Silva, ki se je še v četrtek nahajal v portugalskem reprezentančnem taboru, se je že preselil na Otok. Dogovor je bil sklenjen dve uri po izteku prestopnega roka, a so pri Leicester Cityju, da jim bodo pristojne zveze odobrile posel.

  • 18:07

    Coutinha ne bo v Barcelono

    Po poročanju katalonskega športnega dnevnika Mundo Deportivo se je možnost prestopa Philippeja Coutinha iz Liverpoola k Barceloni izjalovila. Angleški klub je prižgal rdečo luč, čeprav mu je Barcelona ponujala vrtoglavih 160 milijonov evrov.

    To je slaba novica tako za 25-letnega Brazilca, ki se je ogrel za selitev k katalonskemu velikanu kot tudi za Maribor, saj bo v skupinskem delu lige prvakov naletel na rdeče, pri katerih bo za nastop kandidiral tudi Coutinho, o katerem ima Jürgen Klopp le pohvalne besede.

  • 16:34

    Betis prekinil z Ukrajincem

    Ukrajinski reprezentančni napadalec Roman Zozulja išče nov klub. Španski prvoligaš Betis iz Seville je z njim prekinil pogodbo. Zanj se zanima Albacete.

  • 16:28

    Athletic vrnil Capo

    Athletic Bilbao je sklenil pogodbo s 25-letnim zveznim igralcem Anderjem Capo, ki pa bo zaigral v rdeče-belem dresu šele prihodnje leto. Takrat bo začela veljati štiriletna pogodba s ponosnim baskovskim klubom.

    Bask Capa je v mladih letih že igral v Bilbau, zanj pa se je lani zanimala tudi Barcelona. V pogodbi je zapisana odkupna klavzula v višini 50 milijonov evrov.

  • 16:23

    Kje še poteka prestopni rok?

    V katerih državah se še ni končal poletni prestopni rok? V Španiji se bo danes ob polnoči, prav tako v Albaniji in Armeniji, v Romuniji se bo poletna tržnica zaprla 4., v Izraelu 5., v Bolgariji in na Slovaškem pa 6. septembra. Na Češkem in v Turčiji bo konec prestopnih dejavnosti 8. septembra, tako da je za slovenske nogometaše, ki bi se radi odpravili v tujino, še nekaj odprtih možnosti.

  • 16:14

    Barcelona bi danes kupovala

    Na Pirenejskem polotoku je največ oči uprtih v Barcelono, ki želi zadnji dan prestopnega roka (za španske klube) okrepiti kader.

    Riyad Mahrez | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Riyad Mahrez je v četrtek zapustil reprezentančni tabor, a še ni podpisal za novega klubskega delodajalca.

    Katalonci se zanimajo za nemškega reprezentanta Mesuta Özila, za katerega bi morali Arsenalu odšteti vsaj 60 milijonov evrov, še vedno pa ne bi imeli nič proti prihodu Brazilca Philippeja Coutinha (Liverpool), ki se je izkazal na kvalifikacijski tekmi med Brazilijo in Ekvadorjem, kjer je prispeval zadetek za končno zmago z 2:0, oziroma Alžirca Ryada Mahreza (Leicester City), lani najboljšega nogometaša Afrike in angleškega prvenstva. Omenja se tudi Španec Daniel Parejo (Valencia).

    Barcelona bi rada nekaj igralcev, ki niso po izboru trenerja Ernesta Valverdeja, tudi prodala. Med njimi so tudi Andre Gomes, Arda Turan in Munir.

  • 16:07

    Ažbe Jug zapustil Sporting

    Prestopni rok se je 31. avgusta končal (tudi) v Franciji, Italiji, Nemčiji in Angliji, danes pa poteka še v Španiji. Kaj se še dogaja po Evropi? Na Portugalskem je 25-letni slovenski vratar Ažbe Jug prekinil pogodbo s Sportingom iz Lizbone, tako da se bo posvetil iskanju novega delodajalca. Pri velikanu iz portugalske prestolnice v zadnjih sezonah ni prejel veliko priložnosti, tako da je bil takšen razplet pričakovan.

  • 07:43

    Francoz zapustil Liverpool

    Ponoči se je na Otoku zgodil še en velik prestop. Reprezentančni francoski branilec Mamadou Sakho se je pridružil Crystal Palaceu, ki je Liverpoolu za njegov prihod plačal 28 milijonov evrov. Z londonskim klubom je sklenil štiriletno pogodbo.

  • 07:42

    Drinkwater pri Chelseaju

    Dobro jutro! Angleški prvak Chelsea je v zgodnjih jutranjih urah ponosno sporočil, da mu je zadnji dan prestopnega roka v svoje vrste uspelo pripeljati občasnega angleškega reprezentanta Dannyja Drinkwaterja. Pri Angleški nogometni zvezi (FA) je zaprosil za dvourno podaljšanje roka in sklenil petletno pogodbo s 27-letnim zveznim igralcem, prepoznavnim članom šampionske zasedbe Leicester Cityja.

    Pred tem so ponudbo zavrnili Ross Barkley, Fernando Llorente in Alex Oxlade-Chamberlain ter spravili v slabo voljo vodstvo Chelseaja, nato pa so modri le osvežili kader. Najprej so sklenili dogovor z italijanskim branilcem Davidejem Zappacosto (28 milijonov evrov), nato pa še z Drinkwaterjem, ki je londonski klub stal 38 milijonov evrov. S tem je Leicester City poskrbel za rekordni zaslužek.

  • 01:09

    Konec prestopnega roka

    Odbila je 1. ura zjutraj. Ob polnoči se je uradno zaprla nogometna tržnica v Franciji in Italiji, uro pozneje pa na Škotskem. Čeprav so otoški klubi napovedovali ogromne prestope (Alexis Sanchez, Philippe Coutinho, Virgil Van Dijk, Danny Drinkwater, Diego Costa, Thomas Lemar, Ross Barkley ...), je za prestop dneva poskrbel Liverpool.

    Za nakup občasnega angleškega reprezentanta Alexa Oxlada-Chamberlaina je plačal 38 milijonov evrov, kar pa ni zadoščalo za uvrstitev na seznam desetih najdražjih letošnjih poletnih prestopov. 

    Za zdaj je to vse, lahko noč!

  • 00:53

    Bony se je vrnil "domov"

    Swansea City je okrepil napad z napadalcem iz Slonokoščene obale Wilfriedom Bonyjem, ki se ni naigral pri Manchester Cityju. Valižanski klub, ki je poleti prodal Islandca Gylfija Sigurdssona Evertonu za skoraj 50 milijonov evrov, je za Afričana plačal okrog 14 milijonov evrov.

    Bony je pri Swanseaju blestel pred leti, nato pa pri Manchester Cityju in Stoke Cityju, kjer je nastopal kot posojeni napadalec sinjemodrih, izgubil strelsko formo.

  • 00:48

    Grk odšel, Brazilec prišel

    Zadnji dan prestopnega roka se je okrepil tudi slovenski znanec Marseille. Evropski krvnik Domžal je kupil 29-letnega grškega reprezentančnega napadalca Kostasa Mitroglouja, ki je nazadnje igral za Benfico, in z njim sklenil štiriletno pogodbo. Francoski klub je lizbonskim orlom plačal 15 milijonov evrov.

    V Lizboni bo po novem igral brazilski napadalec Gabriel Barbosa. Pri Benfici bo prvo leto kot posojen nogometaš Interja, pri katerem se ni izkazal. Če bodo Portugalci zadovoljni z njim, ga bodo lahko kupili za 25 milijonov evrov.

  • 00:40

    Chelsea kupil Italijana

    Angleški prvak Chelsea ima novega desnega bočnega branilca. To je donedavni nogometaš Torina Davide Zappacosta, za katerega so Londončani plačali bikom 28 milijonov evrov. Strateg Chelseaja Antonio Conte dobro pozna Zappacosto, ki se je leta 2015 v Torino preselil iz Bergama, kjer je igral za Atalanto.

    Nekdanji italijanski selektor si je prizadeval na Stamford Bridge pripeljati tudi občasnega angleškega reprezentanca Alexa Oxlada-Chamberlaina, a ga je prehitel Liverpool in za 38 milijonov evrov kupil zdaj že nekdanjega topničarja.

  • 00:27

    Llorente pri Tottenhamu

    Angleški podprvak Tottenham, ki v tej sezoni zaradi prenove štadiona igra na Wembleyju, je potrdil prihod 32-letnega španskega napadalca Fernanda Llorenteja. Čeprav se je zanj zanimal tudi Chelsea, je izbral Tottenham in z njim sklenil dveletno pogodbo. Zapustil je Swansea City.

  • 00:22

    Miral Samardžić v Rusiji

    Občasni slovenski reprezentant Miral Samardžić je novi branilec Anžija iz Mahačkale. V ruskem prvenstvu se bo pridružil širni koloniji slovenskih legionarjev.

    Miral Samardžić Srečko Katanec | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Selektor Srečko Katanec ga na zadnji reprezentančni akciji ni uvrstil na seznam. 

    Klubu, ki je pred leti veljal za enega najbogatejših na svetu, je obljubil dvoletno zvestobo. Izkušeni Jeseničan pri turškem Akhisarju ni dobil veliko priložnosti, zato se je odločil za odhod.

  • 00:09

    Avstrijec iz Nemčije v Anglijo

    Bayer Leverkusen danes ni ostal le brez Kevina Kampla, ampak tudi brez avstrijskega reprezentanta Alexandra Dragovica. Dunajčan s srbskimi koreninami, ki je za avstrijsko izbrano vrsto odigral 54 tekem, se kot posojen nogometaš lekarnarjev za eno sezono seli na Otok, kjer bo okrepil Leicester City. Pred Leverkusnom je igral za Dinamo Kijev, Basel in dunajsko Austrio.

  • 23:54

    Barkley odšel, Chelsea v šoku

    Ni manjkalo veliko, pa bi mladi up Evertona Ross Barkley podpisal pogodbo za Chelsea. Pri angleškem prvaku je šlo že tako daleč, da je opravljal zdravniški pregled. Kluba sta se dogovorila za odškodnino v višini 33 milijonov evrov, nato pa se je 23-letni angleški reprezentant odločil, da bi raje ostal pri Evertonu.

    Preobrat v zgodbi je začudil angleško javnost, ki ni mogla verjeti, da se Barkley ni priključil evropskim prvakom, saj bi lahko igral v ligi prvakov. Duška so si dali zlasti ljubitelji nogometa na socialnih omrežjih, kjer so razglabljali o tem, kako razočaran je moral biti trener Antonio Conte, ko je izvedel, da je Barkley zapustil London med zdravniškim pregledom. 

  • 23:43

    Gavranović ostaja na Reki

    Bo najboljši strelec Rijeke Mario Gavranović vendarle podpisal za neposrednega tekmeca iz hrvaške prestolnice in postal napadalec zagrebškega Dinama? Danes še ne. Hrvaški športni dnevnik Sportske novosti poroča, da bi se lahko nekdanji švicarski reprezentant v Zagreb, kjer bi ga čakala dvakrat večja letna plača (pol milijona evrov), preselil v zimskem prestopnem roku.

    V sklopu tega dogovora se je na Reko odpravil Domagoj Pavičić, ki bo kot posojen nogometaš Dinama v tej sezoni nosil dres Rijeke in se skušal dokazati Matjažu Keku. Slovenski trener bi tako lahko v zimskem prestopnem roku ostal brez prvega napadalca. Poraja se vprašanje, kako bodo Gavranovića, ki se je dogovarjal o prestopu k Dinamu, sprejeli navijači Rijeke. Če sklepamo po odzivih na socialnih omrežjih, jih je zelo razočaral.

    Tako se je zadnji dan prestopnega roka na Reki dogajala velika drama. Gavranović je vendarle ostal v reškem klubu, a si tudi nakopal sovraštvo privržencev, ki so ga pred tem kovali v zvezde.

    Da je nekdanji selektor Slovenije verjel, da bi lahko ostal brez Gavranovića, potrjuje tudi prihod napadalca Jakova Puljića iz Interja. Klub iz Zaprešića ga je hrvaškemu prvaku posodil za eno sezono.

  • 23:19

    Mladi biser Juventusa odhaja

    Mladi biser Juventusa, komaj 17-letni napadalec Moise Kean, prvi nogometaš v zgodovini lige prvakov, ki je bil rojen v tem tisočletju (letnik 2000) in zaigral na tekmi, odhaja v mesto ljubezni. Dokazoval se bo pri Hellas Veroni, ki se je vrnila v prvo ligo. Juventus ga je Veroni posodil do konca sezone 2017/18.

  • 22:23

    Firer za dve leti v Francijo

    Domžalski nogometni klub na pester dan zapušča tudi Ivan Firer. Nekdanji slovenski reprezentant se pri 32 letih odpravlja v francosko drugo ligo, kjer ga je sprejel Auxere. "Zelo sem vesel, da sem postal del tako prepoznavnega in zgodovinsko bogatega kluba, ki je v preteklosti žel številne uspehe, hkrati pa nastopal tudi v ligi prvakov," je dejal napadalec iz Rogatca, ponosen, da bo oblekel dres nekdanjega kluba Valterja Birse.

    Podpisal je dvoletno pogodbo. Zahvalil se je domžalskemu klubu, predsedniku, športnemu direktorju, vsem zaposlenim, soigralcem ter še posebej trenerju Rožmanu in celotnemu trenerskemu štabu. Zelo je ponosen, da je bil del rumene družine.

  • 22:10

    Nova okrepitev NK Maribor

    Zdaj je tudi uradno. NK Maribor je v Ljudski vrt pripeljal mladega izraelskega reprezentanta Liorja Einbroma, ki se zaradi etiopskih korenin v nekaterih zapisih pojavlja tudi kot Or Inbrom. 

    "Pridobili smo vrhunskega talenta, ki nam lahko zelo pomaga in prinese kvaliteto več v napadu. Ima značilnosti, ki jih ta ekipa nekoliko pogreša. To je igra ena na ena, je zelo hiter in upam, da bomo uživali v njegovih igrah," je dejal športni direktor Zlatko Zahović.

    Izraelec je po podpisu pogodbe dejal: "Zelo sem srečen, da se bom pridružil izjemnemu klubu, ki ga v Izraelu dobro poznamo. Zame je bilo veliko presenečenje, ko mi je agent sporočil, da imam možnost prestopa v Maribor. Takoj sem sprejel ponudbo. Moje sanje so igrati v ligi prvakov in se boriti za trofeje. Res sem vesel, saj Maribor poznam še iz časov, ko je Makriev prišel v moj klub, kjer sem odraščal. Vsi smo ga občudovali, bil je moj nogometni idol. Že od tistih časov vem veliko o Mariboru, še posebej pa potem, ko sta Sallalich in Kabha poskrbela, da se v Izraelu veliko govori o Mariboru. Upam, da bom nadaljeval dobro tradicijo izraelskih nogometašev v svojem novem klubu in komaj čakam tekme pred fantastičnimi navijači, Violami," je opisal veliko povezanost med Izraelom in Mariborom, ki je v odločilnem krogu kvalifikacij za skupinski del lige prvakov premagal prav izraelskega prvaka Hapoel Be'er Shevo. 

  • 21:53

    Lahko današnji dan prinese še kakšen odmeven prestop? V Nemčiji se je prestopni rok iztekel ob 18. uri. Italijanski (do 23. ure), francoski in angleški klubi (do polnoči) pa imajo še nekaj časa, da uresničijo sanje.

    Po poročanju otoških medijev iz velikega prestopa Alexisa Sancheza k Manchester Cityju vendarle ne bo nič, Francoz Thomas Lemar pa ne bo prestopil k topničarjem. Zvezni igralec Monaca bi raje zaigral v dresu Liverpoola, ki bo v nasprotju z Arsenalom v tej sezoni igral v ligi prvakov. Rdeči so si prizadevali kupiti tudi Nizozemca Virgila Van Dijka, a je vedno manj možnosti, da bi dosegli dogovor z branilcem Southamptona.

    Thomas Lemar | Foto: Reuters Foto: Reuters Bo Thomas Lemar ostal pri Monacu?

    Španski klubi bodo lahko trgovali vse do konca petka, tako da bi bilo lahko na tržišču zanimivo tudi prvi dan septembra. Zlasti zaradi Barcelone, ki je vrgla oči na številke velemojstre svetovnega kova.

  • 21:21

    Največji zaslužek Hajduka

    Tudi Everton ni miroval zadnji dan. V svoje vrste je zvabil napadalnega krilnega vezista splitskega Hajduka Nikolo Vlašića in z njim podpisal petletno pogodbo.

    Hrvaški najstnik bo klub iz Liverpoola stal skoraj 11 milijonov evrov. "Vesel sem, da sem dobil priložnost zaigrati za tako velik klub. Premier league je najboljša liga na svetu, Everton pa spada med najboljše klube v Anglji. Vesel sem, da sem tukaj," je povedal 19-letni Splitčan, mlajši brat atletske zvezdnice Blanke Vlašić.

  • 21:08

    Krkić nazaj v Španijo

    Nekdanji član Barcelone Bojan Krkić se vrača v Španijo. V španskem prvenstvu bo kot posojen nogometaš Stoke Cityja igral za Alaves. Španec je bil na posoji že v drugi polovici lanske sezone, ko je v bundesligi igral za Mainz. Na enajstih tekmah je v Nemčiji dosegel le en zadetek.

  • 19:41

    Uradno: Mbappe v PSG!

    Kylian Mbappe je zdaj tudi uradno postal član PSG. Francoski reprezentančni napadalec v francosko prestolnico prihaja kot posojen igralec Monaca, po sezoni pa ga mora PSG odkupiti. Govori se o znesku v višini 180 milijonov evrov.

    "Z velikim veseljem in ponosom sem se pridružil Paris Saint-Germainu. Vsi mladi iz okolice Pariza sanjajo o tem, da bi enkrat oblekli rdeče-modri dres in doživeli unikatno vzdušje Parka princev. Res sem si želel biti del klubskega projekta, ki je eden najbolj ambicioznih v Evropi," je dejal 18-letni francoski čudežni deček, ki je v pretekli sezoni blestel v dresu Monaco in z njim postal tudi francoski prvak.

     

  • 19:27

    Elšnik se seli v Swindon

    Mladi slovenski reprezentant Timi Max Elšnik bo do konca sezone kot posojen nogometaš Derby Countyja igral za Swindon Town v četrtem angleškem kakovostnem razredu (league two). Štajerski najstnik igra v zvezni vrsti, pri Derbyju pa v prejšnji sezoni ni dobival veliko priložnosti v članski konkurenci. 

  • 19:22

    Sloviti Portugalec v Hajduku

    Hrvaški nogometni klub Hajduk Split je po poškodbi najboljšega strelca, Madžara Marka Futacsa, ki bo odsoten še nekaj mesecev, našel zamenjavo. Pripeljal je slovitega portugalskega napadalca, 33-letnega Huga Almeido. V bogati karieri je dres portugalske reprezentance oblekel 57-krat in dosegel 19 zadetkov, nazadnje pa je igral za atenski Aek. Pred tem je bil član Porta, Werderja, Bešiktaša, Cesene, Kubana, Anžija, Hannovra ...

  • 19:08

    Ljubljančan ostaja v Franciji

    Slovenski vratar Denis Petrić, ki se je pred leti odločil za igranje v mladi srbski izbrani vrsti, nato pa dejanje obžaloval, je našel novega delodajalca. Ostaja v Franciji. Dres Angersa je zamenjal s tistim, ki ga nosijo vratarji Guingampa, člana elitne Ligue 1. Ljubljančan je star 29 let, to pa je že njegov šesti francoski klub.

  • 18:56

    Torino kupil napadalca Milana

    Mladi francoski napadalec M'Baye Niang ne bo več nosil dresa Milana, kjer po številnih poletnih novincih vlada ogromna konkurenca. Preselil se je v Torino, kjer se je pridružil bikom. Ti so zanj plačali 20 milijonov evrov. 

  • 18:51

    Najdražji slovenski prestopi

    Kamplova selitev na vzhod Nemčije in Mevljova v St. Peterburg sta poskrbeli za nov vrstni red na lestvici najdražjih slovenskih prestopov vseh časov. Na drugem mestu je Jan Oblak, tretji je Samir Handanović, četrti pa Zlatko Zahović.

    Miha Mevlja Rostov | Foto: Reuters Foto: Reuters Miha Mevlja bo z Zenitom igral v skupinskem delu evropske lige.

    Njegov prestop iz Porta v Pirej je bil pred 18 leti vreden kar 13,5 milijona evrov. Med desetimi najdražjimi prestopi so trije Kamplovi, dva pa si lasti športni direktor NK Maribor.

  • 18:44

    Angleški najstnik v Dortmundu

    Dres s številko 7, ki ga je v Dortmundu nosil Francoz Ousmane Dembele, bo po novem pripadal 17-letnemu mladeniču. Borussia Dortmund je z Otoka pripeljala mladega angleškega reprezentanta Jadona Sancha in ga takoj priključila članski ekipi. Sklenil je triletno pogodbo, rumeno-črni pa so zanj plačali osem milijonov evrov.

  • 18:37

    Dinamo snubi asa Rijeke

    Vedno več je hrvaških medijev, ki menijo, da so govorice o tem, da bi lahko Dinamo danes sklenil dogovor z najboljšim strelec Rijeke, resnične. Nekdanji švicarski reprezentant Mario Gavranović je v prejšnji sezoni za Kekovo četo dosegel 18 zadetkov, v tej pa je mrežo tekmecev zatresel že petkrat. Kar trikrat v Evropi, tako da bi bil to za trenerja Matjaža Keka, ki bo hrvaškega prvaka v skupinskem delu evropske lige vodil proti Milanu, dunajski Austrii in atenskem Aeku, velik udarec.

    Mario Gavranović | Foto: Grega Valančič / Sportida Foto: Grega Valančič / Sportida

    Dinamo bi s prihodom Gavranovića ubil dve muhi na en mah. Okrepil bi napad, hkrati pa oslabil neposrednega tekmeca za naslov prvaka. Gavranoviću poteče pogodba z Rijeko ob koncu sezone 2017/18, želja vodstva reškega kluba, da jo podaljša, pa je ostala neuresničena. Dinamo po poročanju časnika Večernji list za nakup Gavranovića načrtuje poldrugi milijon evrov, ni pa izključena niti možnost, da bi v nakup vključili še katerega izmed nogometašev zagrebškega kluba.

    Navijačem Rijeke tako danes ni do smeha, saj je pred izhodnimi vrati tudi Filip Bradarić. Član serie A Sassuolo za Dalmatinca ponuja pet milijonov evrov. Če bi zapustila Rijeko tako Bradarić kot Gavranović, bi bil to velik udarec za ambiciozni reški klub, ki želi ubraniti dvojno hrvaško krono.

  • 17:21

    Ali je to sploh mogoče?

    Norija na Otoku ne pojenja. Arsenal, ki je po navedbah Sky Sportsa za Alexisa Sancheza od Man Cityja že sprejel ponudbo, vredno 65 milijonov evrov, je pripravljen za njegovo zamenjavo Thomasa Lemarja odšteti kar sto milijonov evrov.

    Trener topničarjev Arsene Wenger je že v Parizu in odločen, da nesramno drag prestop izpelje do konca. Monaco je že večkrat poudaril, da 21-letnega vezista, ki ga želi tudi Liverpool, noče prodati, a to je ponudba, ki jo bo težko zavrniti.

  • 16:55

    Nekdanji rdeči vrag v Laziu

    Luis Nani je novi član rimskega Lazia. Napadalec, ki se je rodil pred 31 leti na Zelenortskih otokih, bo v Rimu igral kot posojen nogometaš Valencie, Rimljani pa ga bodo imeli po tej sezoni možnost tudi odkupiti.

    Nani je nekdanji nogometaš Sportinga, Manchester Uniteda in Fenerbahčeja. Pred tremi leti se je v ligi prvakov v dresu zeleno-belih iz Lizbone pomeril tudi z Mariborom.

  • 16:46

    Miha Mevlja okrepil Zenit

    Ruski nogometni velikan Zenit St. Peterburg je na spletni strani potrdil, da se je z Rostovom dogovoril za prestop slovenskega reprezentančnega branilca Mihe Mevlje. Primorec bo z bogatimi Rusi podpisal štiriletno pogodbo, Rostov pa bo zaslužil osem milijonov evrov.

    Nekdanji član Gorice se je avgusta lani preselil v Rusijo, pri Rostovu je v eni sezoni, ko je igral tudi v ligi prvakov, pokazal dovolj, da ga je kupil Zenit. "Zenit je eden največjih klubov v Evropi," je ob predstavitvi dejal 27-letni branilec.

  • 16:40

    Blažič na Madžarsko

    Po Janu Repasu, ki je odšel v Francijo k Caenu, Domžale zapušča še Miha Blažič, ki odhaja na sosednjo Madžarsko, kjer se bo pridružil zasedbi Ferencvarosa.

    Domžalskega dresa v prihodnje ne bo nosil niti Veljko Batrović, s katerim je bila dosežena sporazumna prekinitev pogodbe.

  • 16:28

    Origi zapušča Liverpool

    Divock Origi za eno leto zapušča Liverpool. Belgijski napadalec odhaja na posojo v nemški Wolfsburg. Belgijec je na Anfield prišel leta 2014 in na 77 tekmah dosegel 22 zadetkov.

  • 16:20

    Hrvat se je vrnil v Domžale

    Slovenski nogometni prvoligaš Domžale se je okrepil z Markom Alvirjem, ki je za slovenske pokalne prvake igral že v sezoni 2015/16. Hrvaški nogometaš se je januarja iz Domžal podal v praško Slavijo, od koder bo do konca te sezone posojen k slovenskemu prvoligašu.

    "Vesel sem ponovne vrnitve v Domžale. Tu sem se vedno odlično počutil, še posebej pod vodstvom trenerja Simona Rožmana, ki ga, tako kot vse soigralce, zelo dobro poznam. Komaj čakam prve tekme, prepričan sem, da lahko spišemo novo lepo zgodbo, tako kot jo je ekipi uspelo na letošnji evropski poti," je za klubsko spletno stran dejal povratnik Alvir.

  • 16:00

    Kampl o bikih in reprezentanci

    Kakšni so prvi vtisi Kevina Kampla po sklenitvi pogodbe z RB Leipzigom? "Všeč mi je nogomet, ki ga neguje RB Leipzig. Igra se hiter nogomet, hkrati pa se pritiska na tekmeca. Iskal sem nekaj takega," je dejal 26-letni zvezni igralec.

    Kako pomemben bo za ekipo Leipziga, pričajo besede trenerja. Rdeče bike vodi Ralph Hasenhüttl, ki je s Kamplom že sodeloval leta 2012 pri tretjeligašu Aalnu. "Predvideno je, da bo Kevin naša desetka. To je najboljši način, s katerim lahko opišem njegovo kakovost."

    Če bi se pojavil na Gorenjskem, bi vnesel nemir

    Kampl je nato spregovoril tudi o izbrani vrsti, ki jo v petek čaka pomembna kvalifikacijska tekma s Slovaško. Selektor Srečko Katanec mu je dovolil, da ostane v Nemčiji in ga črtal s seznama kandidatov.

    "Če bi se pojavil na reprezentančnih pripravah, bi vnesel le nemir, zato sem raje ostal v Leipzigu, kjer se bom dobro pripravljal in v ponedeljek priključil novemu klubu."

  • 15:41

    Povratnik v Stožicah

    Kaj na zadnji dan prestopnega roka pripravlja Olimpija? Zmaji se mudijo v Veroni, kjer jih čaka pripravljalna tekma s Chievom. V Italijo je odpotoval tudi povratnik Aljaž Ivačič. 23-letni vratar se je vrnil v zmajevo gnezdo. 

    "Srečen sem, da sem se vrnil k Olimpiji. Gre za velik klub z izjemnimi navijači, na meni pa je, da si s trdim delom na treningih izborim mesto med vratnicama. Veselim se izziva," je sporočil vratar, ki je v zadnjih dveh sezonah nabiral izkušnje v Radomljah, nato pa se poleti le za kratek čas zadržal na Cipru pri Elsnerjevem Pafosu.

    Pridružil se je Vidmarju, Vodišku in Šeligi

    Olimpija ima po prihodu Ivačiča štiri vratarje. Bo zadnji dan prestopnega roka ostala brez kakšnega? Nejc Vidmar je trenutno poškodovan, mladi Rok Vodišek ima kar nekaj ponudb iz tujine, zadnje pa ni rekel niti izkušeni Aleksander Šeliga, ki ga vabijo v nekatera nižjeligaška okolja.

  • 15:33

    Sanchez že Cityjev?

    Se Alexis Sanchez seli na Etihad k Manchester Cityju? Angleški časnik Daily Mail sporoča, da se Arsenal strinja s pogoji. Sinjemodri so topničarjem za Čilenca ponudili 60 milijonov evrov, skupaj z dodatki pa bi se lahko zaslužek Arsenala povzpel na 66 milijonov evrov.

  • 15:31

    Kdaj se konča prestopni rok?

    Prestopni rok se bo za najboljše klube v Nemčiji (do 18. ure), Italiji (do 23. ure), Franciji in Angliji (do polnoči) končal že danes, v Španiji pa bodo lahko prvokategorniki trgovali tudi v petek, vse do polnoči. To je dobra novica zlasti za Barcelono, ki si prizadeva v svoje vrste zvabiti kar nekaj odmevnih igralcev. Nekatera močna prvenstva bodo lahko kupovala novince tudi po 1. septembru, na primer Portugalska (do 22. septembra) in Turčija (do 8. septembra).

  • 15:28

    Renato Sanches na Otoku

    Zdaj je tudi uradno. Eden najbolj obetavnih nogometašev na svetu, s takšnim slovesom je lani za visoko odškodnino (35 milijonov evrov) prispel k Bayernu, se je preselil na Otok. Portugalski reprezentant Renato Sanches je tik pred sklenitvijo sodelovanja s članom angleškem premier league, valižanskim klubom Swansea City.

    20-letni dolgolasi Portugalec se je za eno leto odpravil k "labodom", ki so za poletnega novinca plačali 8,5 milijona evrov. Sanches je bil velika želja angleškega stratega Swanseaja Paula Clementa, ki je z njim sodeloval že na Bavarskem, ko je pomagal Carlu Ancelottiju. Sanches ima pogodbo z Bayernom do leta 2021.

  • 14:39

    Man City snubi Sancheza

    Na Otoku lahko danes pričakujemo norišnico. Po poročanju Sky Sports je Manchester City Arsenalu poslal uradno ponudbo za Alexisa Sancheza, vredno 66 milijonov evrov.

    Alexis Sanchez | Foto: Reuters Foto: Reuters Čilenec Sanchez se pripravlja na kvalifikacijsko tekmo s Paragvajem.

    Topničarji ne stojijo križem rok, ampak so odločeni pridobljena sredstva vključiti v nakup mladega Francoza Thomasa Lemarja, ki blesti v dresu Monaca. Zanj se zanima tudi Liverpool.

  • 14:31

    Mbappe na poti v Pariz

    Kaj se dogaja s Kylianom Mbappejem? Časa za prestop k PSG je vedno manj. Nadarjeni napadalec Monaca je tik pred odmevnim prestopom. Osnovna odškodnina bi znašala 135 milijonov evrov, z dodatki pa bi se vsota povzpela kar na 180 milijonov evrov. 

    Kylian Mbappe | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

    Radio Monte Carlo poroča, da naj bi se kluba domenila za neposredno plačilo odškodnine. S tem bi dogovor o posoji, ki se je v zadnjem obdobju omenjal v javnosti, padel v vodo, Evropska nogometna zveza (Uefa) pa bi budno spremljala razplet, saj bi jo zanimala morebitna kršitev pravilnika o finančnem "fair playu". Dogovor med najboljšima kluboma v Franciji naj bi bil sklenjen v nekaj urah. Čas imata do polnoči!

  • 14:10

    PSG zamenjal za Tottenham

    Iz Pariza se v London seli 24-letni Serge Aurier. Reprezentant Slonokoščene obale ni več branilec PSG. Po novem bo branil barve Tottenhama, kjer bo v obrambi skušal zapolnili vrzel po odhodu Kyla Walkerja, ki se je poleti odpravil k Manchester Cityju.

    Tottenham je plačal francoskemu podprvaku okrog 25 milijonov evrov, pogodbo pa sklenil do leta 2022. 

  • 13:56

    Hrvat podpisal za Domžale

    Slovenski pokalni zmagovalci imajo novega levega bočnega branilca. Iz belgijskega Lokerena je prispel Hrvat Dario Melnjak. Pogodbo je sklenil za dve sezoni. Je to napoved prodaje občasnega slovenskega reprezentanta Jureta Balkovca, za katerega se je v zadnjih mesecih zanimalo kar nekaj klubov?

  • 13:26

    Bony pri Swansea Cityju

    Swansea City bo okrepil napad z napadalcem iz Slonokoščene obale Wilfriedom Bonyjem, ki se ni naigral pri Manchester Cityju. BBC poroča, da bo valižanski klub, ki je poleti prodal Islandca Gylfija Sigurdssona Evertonu za skoraj 50 milijonov evrov, za Afričana plačal okrog 14 milijonov evrov.

    Bony je pri Swanseaju blestel pred leti, nato pa pri Manchester Cityju in Stoke Cityju, kjer je nastopal kot posojeni napadalec sinjemodrih, izgubil strelsko formo.

  • 12:39

    Kampl uradno rdeči bik!

    Zdaj je tudi uradno! Kevin Kampl je novi nogometaš RB Leipziga, Bayer Leverkusen pa je bogatejši za 20 milijonov evrov. Slovenec je z udeležencem lige prvakov podpisal štiriletno pogodbo.

    "Hvala za vse, Kevin," so se 26-letnemu Slovencu, ki je bil v sezoni 2015/16 uvrščen v najboljšo enajsterico nemškega prvenstva, zahvalili lekarnarji.

  • 12:19

    Grčija ima novega rekorderja

    Bayer Leverkusen, ki je danes tudi uradno ostal brez Kevina Kampla, je predstavil pomembno okrepitev. Iz vrst grškega prvaka Olympiakosa, ki je v kvalifikacijah za ligo prvakov izločil Kekovo Rijeko, se v Nemčijo seli 19-letni grški branilec Panagiotis Retsos.

    Lekarnarji so za članskega grškega reprezentanta, ki se pripravlja za kvalifikacijske dvoboje, plačali 22 milijonov evrov, Retsos pa je s tem postal grški rekorder.

  • 12:00

    Kampl že opravil pregled

    Navijači RB Leipziga, ki so si ogledali današnji trening nemških podprvakov, so s pogledom zaman iskali Kevina Kampla. Slovenski nogometni zvezdnik ni bil prisoten. Po poročanju Sport1.de je že opravil zdravniški pregled, klub pa bi ga lahko predstavil javnosti v popoldanskih urah. Takrat je sklicana novinarska konferenca, na kateri bo imel prvi besedo športni direktor Ralf Rangnick.

    RB Leipzig ni še nikoli za novinca plačal 20 milijonov evrov ali več. Kampl bi se tako vpisal v zgodovini tako bogatega kluba iz Leipziga kot tudi slovenskega nogometa, saj bi popravil zdajšnji najdražji prestop, pod katerega se je leta 2014 podpisal Jan Oblak.

  • 11:52

    Podpisal za Inter, a ostal ...

    Mladi up italijanskega nogometa, 18-letni branilec Luca Bastoni, se bo po koncu sezone 2018/19 iz Bergama preselil v Milano. Do takrat se bo kot posojen nogometaš Interja dokazoval pri Atalanti, kjer nastopata slovenska reprezentanta Jasmin Kurtić in Josip Iličić. Tako se bo čez dve leti pridružil izkušenemu slovenskemu vratarju Samirju Handanoviću. Črno-modri bodo zanj plačali osem milijonov evrov.

  • 11:41

    Draxler namesto Sancheza?

    Po bolečem porazu pri Liverpoolu (0:4), po katerem se je na delo dolgoletnega trenerja Arsena Wengerja usul plaz kritik, želi Arsenal zadnji dan prestopnega roka prevetriti zasedbo. Čilenec Alexis Sanchez ni zadovoljen z dometom kluba. Angleški Independent poroča, da je Manchester City v Južno Ameriko, kjer se Sanchez pripravlja na kvalifikacijski dvoboj za SP 2018, že poslal klubskega zdravnika. City za prvega strelca topničarjev ponuja 76 milijonov evrov.

    Topničarji so našli zamenjavo za Sancheza. Če bi Čilenec zapustil Emirates, bi novo okrepitev iskali v Parizu. Wenger ne bi imel nič proti, če bi se mu pridružil nemški reprezentant Julian Draxler. Tega so pred tedni omenjali tudi kot morebitno okrepitev Barcelone.

  • 11:23

    Liverpool plačal 38 milijonov

    Zadnji dan prestopnega poletnega roka je zelo pestro na Anfieldu. Liverpool, ki se bo v skupinskem delu lige prvakov pomeril tudi z Mariborom, se krepi.

    Z Arsenalom je sklenil dogovor o prihodu angleškega reprezentanta Alexa Oxlada-Chamberlaina, ki je že veselo poziral v rdečem dresu. Liverpool je za dolgoletnega zveznega igralca Arsenala plačal 38 milijonov evrov.

    Klub, ki bi lahko s prodajo Philippeja Coutinha Barceloni zaslužil pravo bogastvo (160 milijonov evrov), je vrgel oko tudi na nizozemskega reprezentanta Virgila van Dijka (Southampton) in mladega francoskega asa Thomasa Lemarja (Monaco). Rdeči za oba ponujajo okrog 80 milijonov evrov, kar bi bil nov klubski rekord. Zdajšnjega drži Gvinejec Naby Keita (RB Leipzig), ki pa se bo nogometašem Liverpoola pridružil po koncu sezone.

  • 11:14

    Prvi trening Nemca v Italiji

    Italijanski prvak Juventus je v sredo sklenil dogovor z 29-letnim nemškim reprezentančnim branilcem Benediktom Höwedesom. Posojeni nogometaš Schalkeja, ki bo staro damo stal 3,5 milijona evrov, je danes opravil prvi trening v dresu torinskega kluba. Höwedes je z Nemčijo leta 2014 osvojil naslov svetovnega prvaka v Braziliji, pri Juventusu pa slačilnico deli z reprezentančnim soigralcem Samijem Khediro.

  • 10:30

    Spartak kupil Brazilca

    Moskovski Spartak je sklenil štiriletno pogodbo z mladim Brazilcem. Pedro Rocha igra v zvezni vrsti, dobro pa se znajde tudi v napadu.

    V Rusijo bo prispel v ponedeljek, nato pa kandidiral za nastope v dresu ruskega prvaka, za katerega bi lahko debitiral 13. septembra, ko bo Spartak gostoval v uvodnem krogu skupinskega dela lige prvakov v Mariboru. Spartak je za Rocho Gremiu plačal 12 milijonov evrov.

  • 10:16

    Podlogar zapustil Grčijo

    Na nogometni borzi se je znašel tudi 26-letni Slovenec Matej Podlogar. Nekdanji napadalec Interblocka, Rudarja, Domžal in Celja je zapustil vrste grškega prvoligaškega kluba PAS Lamio. Poletje se ni razpletlo po njegovih željah, saj je bil član Lamia le dva meseca. Kje bo nadaljeval kariero?

  • 10:05

    Kekova Rijeka brez Bradarića?

    V zadnjih dneh je zelo prometno v pisarnah Rijeke. Hrvaški prvak je po zapravljeni priložnosti, da bi se uvrstil v skupinski del lige prvakov, pripeljal tri nove igralce. Kekovo zasedbo so okrepili Grk Charalampous Mavrias, Ganec Maxwell Acosty in Avstralec David Jacobson.

    Slovenski trener Matjaž Kek je tako okrepil konkurenco, zlasti na položajih bočnih branilcev, bi pa lahko zadnji dan prestopnega roka ostal brez enega od nosilcev igre v zvezni vrsti. Nadomestni kapetan Filip Bradarić se spogleduje z odhodom v Italijo. Zanj se zanima Sassuolo, ki je pripravljen reškemu klubu plačati pet milijonov evrov.

  • 09:56

    Mahrez zapušča Leicester City

    Lani je bil najboljši afriški nogometaš leta. Leicester Cityju je pomagal do senzacionalnega naslova angleškega prvaka in preboja v četrtfinale lige prvakov, zdaj pa si je zaželel novih izzivov. 26-letni Rihad Mayrez je že zapustil priprave alžirske reprezentance. Kdo bo njegov novi delodajalec?

    Lisice so pred tedni zavrnile ponudbo Rome, ki je za zveznega igralca ponujala 36 milijonov evrov, zanj pa se po poročanju Sky Sports zanimajo tudi takšni evropski velikani, kot so Barcelona, Arsenal, Manchester United in Chelsea.

  • 09:01

    Kdo je zapustil 1. SNL?

    V Prvi ligi Telekom Slovenije je večina klubov že opravila vse, kar je nameravala. V Sloveniji je bilo odigranih že sedem krogov. Nekateri klubi so izgubili najboljše posameznike, kar je že stalnica, saj si večina po dokazovanju na sončni strani Alp prizadeva najti boljši in donosnejši klub v kateri izmed močnejših lig.

    Tako je Jan Repas prestopil k Caenu, Žan Majer in Matija Boben k Rostovu, Nemanja Mitrović je odšel na Poljsko, Blessing Eleke v Izrael, mladi napadalec vijolic Žan Celar (za kar milijon evrov) v Romo ... Kaj bi lahko prinesel današnji dan?

    Maribor je okrepil napad in pripeljal 21-letnega Izraelca Liorja Inbruma. Bo pripeljal še katerega izmed vročih napadalcev, ki so v prejšnji sezoni izstopali pri velenjskem Rudarju? Športni direktor Zlatko Zahović je pred dnevi poskrbel za še eno pozno okrepitev, saj se je vijolicam pridružil najboljši igralec v prejšnji sezoni, 32-letni zvezni igralec Dare Vršič.

  • 08:56

    Kevin Kampl bo novi rekorder

    Slovenski nogomet bo danes očitno dočakal rekorden prestop. Za zdaj je pod njega podpisan Jan Oblak, ki bo, kot kaže, ostal zvest Atleticu (madridski klub zaradi kazni Fife to poletje ne sme nakupovati) vsaj še eno leto.

    Vroce Jan Oblak, Kevin Kampl | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida

    Kevin Kampl bo nasledil Jana Oblaka na seznamu najdražjih slovenskih prestopov.

    Govorice o prestopu k PSG, ki bi francoske podprvake stal okroglih sto milijonov evrov, Škofjeločana pa na lestvici najdražjih vratarjev izstrelil na prvo mesto, so potihnile. To bi lahko izkoristil Kevin Kampl.

    Strokovno vodstvo slovenske izbrane vrste se je odločilo, da se mu v času, ko ureja prestop k Leipzigu, ni treba udeležiti reprezentančne akcije. Tako je odpadel za tekmi s Slovaško in Litvo, bo pa danes najverjetneje postal slovenski rekorder.

    Odškodnina, ki jo bo RB Leipzig nakazal Bayerju, bo znašala 20 milijonov evrov, z dodatki pa še dva milijona več. Če bo tako, bo Oblakov prestop iz leta 2014, ko je Atletico Benfici nakazal 16 milijonov evrov, na večni lestvici zdrsnil na drugo mesto.

    Kakšna bo plača 26-letnega Slovenca? Pri nemškem podprvaku bo na leto zaslužil tri milijone evrov.

  • 08:50

    Manchester City želi Sancheza

    Arsenal se boji, da bo zadnji dan prestopnega poletnega roka ostal brez najboljšega strelca Alexisa Sancheza. Za Čilenca se poteguje kar nekaj klubov, vključno z Manchester Cityjem, ki je poleti v svoje vrste pripeljal kar tri igralce, za katere je plačal vsaj 50 milijonov evrov. Trener sinjemodrih Josep Guardiola je pripravljen za nakup Sancheza, ki ga je vodil že pri Barceloni, žrtvovati tudi Raheema Sterlinga.

  • 08:48

    Barcelona želi Coutinha

    Zadnji dan prestopnega roka bo zelo pestro. Nekaj klubov že dalj časa izraža željo, da bi okrepili svoje vrste. Ker jih počasi priganja čas, saj se bodo kmalu končale prestopne aktivnosti, bodo morali hitro ukrepati in čim prej skleniti dogovor z igralci, označenimi na poletnem seznamu želja.

    Barcelona bi rada v svoje vrste pripeljala še kakšnega odličnega zveznega igralca. Prvi izbor je Philippe Coutinho (Liverpool), omenjajo tudi Angela di Mario (PSG) in Paula Dybalo (Juventus).

  • 08:46

    Bo PSG le pripeljal Mbappeja?

    Danes bi se lahko tik pod vrhom lestvice največjih prestopov vseh časov znašel francoski čudežni najstnik Kylian Mbappe. Od končnega dogovora za PSG, ki se je podprt s katarskim kapitalom odločil za pregrešno drage nakupe, ga ločijo le še malenkosti.

    Philippe Coutinho Liverpool | Foto: Reuters Foto: Reuters Brazilec Philippe Coutinho bi lahko zapustil Anfield.

    Če bo Liverpool sprejel drzne pogoje Barcelone, ki je za Brazilca Philippeja Coutinha pripravljena ponuditi več kot 150 milijonov evrov, bo sklenjen še en "megaposel", vreden toliko, kot znašajo proračuni vseh slovenskih klubov skupaj vsaj za deset let.

    Zadeve so šle tako daleč, da bodo dogajanje budno spremljali tudi predstavniki Evropske nogometne zveze (Uefa) in ugotavljali, ali je kateri izmed bogatih klubov kršil pravilnik o finančnem "fair-playu". 

  • 08:42

    Mladi Izraelec pri Mariboru

    Slovenski prvak NK Maribor bo zadnji dan prestopnega roka predstavil novo poletno okrepitev. Iz vrst belgijskega Genta po poročanju Ekipe24 prihaja 21-letni krilni napadalec Lior Inbrum. Mladi Izraelec s koreninami iz Etiopije je h Gentu, kjer sta pred leti uspešno igrala Marko Šuler in Zlatan Ljubijankić, za dobra dva milijona evrov prišel v začetku julija.

    Manj kot dva meseca pozneje se seli v Slovenijo, kjer se bo kot posojen igralec Genta dokazoval tudi v ligi prvakov. Pred prihodom v Belgijo je nosil dres Ashdoda, kjer bo kariero nadaljeval donedavni napadalec Olimpije Blessing Eleke

Vrhunci dogajanja zadnjega dneva poletnega prestopnega roka:

  • Kevin Kampl je prestopil k nemškemu podprvaku RB Leipzigu, ki je zanj plačal 20 milijonov evrov. To je najdražji prestop v zgodovini slovenskega nogometa.
  • Za drugi slovenski vrhunec dneva je poskrbel Miha Mevlja. Za osem milijonov evrov, s čimer se je uvrstil na lestvico desetih najdražjih slovenskih prestopov vseh časov, se je preselil v St. Peterburg k ruskemu velikanu Zenitu.
  • Kar zadeva slovenske klube, je zadnji dan prinesel največ sprememb pri NK Domžale.
  • Francoski čudežni deček Kylian Mbappe je sklenil dogovor s PSG, a odhaja v Pariz kot posojen nogometaš Monaca. To je poteza, ki jo nogometni svet povezuje z upoštevanjem finančnega "fair playa", ki ga zahteva Uefa.
  • Za najvišjo odškodnino zadnjega dneva poletnega prestopnega roka sta poskrbela Liverpool in Chelsea, ki sta za 38 milijonov evrov kupil Alexa Oxlada-Chamberlaina (Arsenal) oziroma Dannyja Drinkwaterja (Leicester City).
  • Barcelona ni uresničila napovedi. Philippe Coutinho je ostal v Liverpoolu, Manchester City pa ni pripeljal Alexisa Sancheza (Arsenal).

Letošnji poletni prestopni rok je bil nekaj posebnega. Pisala se je zgodovina, saj še ni bilo tako razsipnega prestopnega obdobja, v katerem bi se klubi tako množično in brezskrbno odločali za tako ogromne zneske. Najbogatejši nogometni klubi so vstopili v novo obdobje, ko so postale odškodnine, izražene v trimestnih številih, nekaj vsakdanjega.

Brazilec Neymar je s selitvijo iz Barcelone v Pariz dvignil na noge nogometni svet in poskrbel za nov rekord. | Foto: Reuters Brazilec Neymar je s selitvijo iz Barcelone v Pariz dvignil na noge nogometni svet in poskrbel za nov rekord. Foto: Reuters Ko je PSG šokiral svet in z nasmehom poplačal 222 milijonov evrov, točno toliko, kolikor je v pogodbi znašala odkupna klavzula brazilskega asa Neymarja, je dobil svet novega rekorderja. V zadnjih dneh se je napovedovalo še nekaj bajnih prestopov, a so izostali tisti, ki bi se uvrstili na seznam desetih najdražjih.

Deset najdražjih letošnjih poletnih prestopov:
Nogometaš (država) Prejšnji klub (država) Zdajšnji klub (država) Odškodnina
Neymar (Bra) Barcelona (Špa) PSG (Fra) 222
Ousmane Dembele (Fra) Borussia Dortmund (Nem) Barcelona (Špa) 105
Romelu Lukaku (Bel) Everton (Ang) Manchester United (Ang) 84,7
Alvaro Morata (Špa) Real Madrid (Špa) Chelsea (Ang) 65
Benjamin Mendy (Fra) Monaco (Fra) Manchester City (Ang) 57,5
Alexander Lacazette (Fra) Lyon (Fra) Arsenal (Ang) 53
Kyle Walker (Ang) Tottenham (Ang) Manchester City (Ang) 51
Bernardo Silva (Por) Monaco (Fra) Manchester City (Ang) 50
Gylfi Sigurdsson (Isl) Swansea City (Wal) Everton (Ang) 49,4
Nemanja Matić (Srb) Chelsea (Ang) Manchester United (Ang) 44,7
Odškodninski znesek je izražen v milijonih evrov.
Ne spreglejte