Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 9. 2017,
20.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Shamar Nicholson Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale NK Triglav NK Rudar NK Aluminij NK Ankaran Dominik Glavina

Petek, 1. 9. 2017, 20.51

6 let, 6 mesecev

Kdo je še okrepil slovenske klube?

Domžalčani so okrepitev poiskali na Jamajki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
NK Domžale | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Slovenski nogometni prvoligaš Domžale se je sinoči nekaj minut pred polnočjo, ko se je v Sloveniji uradni končal prestopni rok, okrepil z jamajškim reprezentančnim napadalcem Shamarjem Nicholsonom. Dvajsetletnik je trenutno z Jamajko v Kanadi, kjer bo v soboto igral na prijateljski tekmi.

"Vselej sem si želel igrati v Evropi, zato me zelo veseli, da se že pri dvajsetih letih podajam v osrčje stare celine, kjer me čaka nastopanje v dresu Domžal. Klub sem že dobro spoznal, vem, da gre za sredino, ki odlično dela z mladimi nogometaši. To je bil odločujoč faktor pri moji odločitvi, saj si želim trdega dela in napredka v moji karieri," je uvodoma dejal 20-letni Shamar Nicholson, ki je vso svojo nogometno pot doslej prehodil v jamajškem klubu Boys' Town. V zadnjih treh sezonah je že vseskozi nastopal v članskem moštvu, samo lani pa je v prvoligaški konkurenci na 30 tekmah dosegel 15 zadetkov, s čimer je bil drugi najboljši strelec prvenstva.

Da gre za napadalca z velikim potencialom, potrjujeta tudi dve nagradi za najobetavnejšega jamajškega nogometaša, prav tako pa je že pri devetnajstih letih debitiral za člansko reprezentanco te otoške države v Karibskem morju. Odtlej je nato še petkrat nastopil za člansko izbrano vrsto.

Glavina zapustil Velenje, spremembe tudi v Ankaranu, Aluminiju in Triglavu

Rudar Velenje je ostal brez napadalca Dominika Glavine, ki je s klubom sporazumno prekinil pogodbo. Spremembe so se zgodile tudi pri Ankaranu, ki ima dva nova člana, in sicer Stefana Smiljanića in Matica Furjana. Aluminij je zapustil Denis Vezjak, pridružil se mu je David Lukanc. Novi član Triglava je David Tijanić.

Dominik Glavina ne bo več igral za NK Rudar. | Foto: NK Rudar Velenje Dominik Glavina ne bo več igral za NK Rudar. Foto: NK Rudar Velenje

Štiriindvajsetletni Dominik Glavina je to poletje v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral zgolj dve tekmi, v pretekli sezoni pa je bil s 16 zadetki drugi najboljši strelec prvenstva, potem ko ga je v zaključku sezone prehitel klubski soigralec John Mary.

Vodstvo Rudarja je na prvi septembrski dan registriralo novega člana, saj se je moštvu trenerja Marijana Pušnika pridružil iraški branilec Najm Švan Ali Al Kuraiši.

Vrste Aluminija je zapustil Denis Vezjak in se pridružil drugoligašu Dravi, v Kidričevo pa se je preselil David Lukanc. Posojeni član Olimpije je bil še v uvodu sezone član Ankaran Hrvatinov, v dresu katerih je odigral dve tekmi. Ankarančanom sta se sicer pridružila Stefan Smiljanić, nekdanji up Olimpije, ter povratnik Matic Furjan, nazadnje član ptujske Drave.

V Kranju bo nadaljeval kariero nekdanji up Olimpije David Tijanić. Nosil bo dres Triglava.

 

 

Ne spreglejte